Britten gebruiken TikTok voor tips over het overleven van een crisis in de kosten van levensonderhoud met goedkope maaltijden en energiehacks

0
118


Britten wenden zich tot TikTok voor tips en trucs om het hoofd boven water te houden naarmate de kosten van levensonderhoud toenemen.

Budgetrecepten en energiebesparende hacks overspoelen de sociale media-app terwijl de hashtag #costofliving meer dan 490 miljoen views heeft.

Contentmakers, die inspelen op de bezorgdheid van het publiek over stijgende prijzen, hebben ideeën gedeeld over hoe ze op creatieve manieren kunnen besparen op uitgaven, zoals douchen in de sportschool en het opladen van uw elektronische apparaten op kantoor of in het openbaar vervoer.

Het gesprek gaat zelfs verder dan de video’s zelf, waarbij kijkers commentaarsecties op populaire accounts gebruiken om hun eigen hacks te delen en naar tips te zoeken.

Een video stelde voor om alle elektronische apparaten vóór 1 oktober op te laden, wanneer de energieprijsplafond die door de regelgevende instantie Ofgem is vastgesteld, tot 80 procent zal stijgen om de stijgende kosten van groothandelsenergie te weerspiegelen.

De suggestie kreeg kritiek van sommigen die erop wezen dat de meeste iPhones dagelijks moeten worden opgeladen, maar de originele poster zei dat hij verwees naar de ‘willekeurige apparaten’ die misschien niet zo vaak worden gebruikt.

Ondertussen gingen gebruikers in de commentaarsectie nog een stap verder door te onthullen dat ze van plan zijn hun elektronische apparaten mee te nemen naar hun werkplek om ze op te laden.

Afgebeeld: een tip over het opladen van elektrische apparaten

Op de foto: een tip over douchen in de sportschool

Enkele van de tips die steeds populairder worden op TikTok zijn onder meer douchen in de sportschool en het strategisch opladen van elektronische apparaten

‘Mijn telefoon is permanent aan het opladen op mijn werk… Ik laat de air pods tot de middag opladen’, zei een gebruiker.

Anderen zeiden dat ze powerbanks aansluiten terwijl ze op kantoor zijn om mee naar huis te nemen, die ze later kunnen gebruiken om grotere items op te laden.

Gymbezoekers zijn ook aangemoedigd om na hun training te gaan douchen in plaats van te wachten tot ze thuis zijn.

Hoewel deze tip niet echt handig is voor mensen die niet actief gebruik maken van een sportschoollidmaatschap, zeiden makers dat ze ‘hoe dan ook naar de sportschool gaan’ en vonden het een goede manier om een ​​deel van de kosten van hun elektriciteitsrekening te scheren.

‘Ik douche tegenwoordig nooit thuis’, zei een maker.

Een ander voegde toe: ‘Ik maakte zelfs geen grapje en mijn wederhelft deed dit en de waterrekening ging van £ 85 naar £ 28.’

Gymbezoekers zijn ook aangemoedigd om na hun training te gaan douchen in plaats van te wachten tot ze thuis zijn

Gymbezoekers zijn ook aangemoedigd om na hun training te gaan douchen in plaats van te wachten tot ze thuis zijn

Budgetrecepten overspoelen de app ook omdat Britten geld willen besparen op boodschappen.

Vader van drie Mitch Lane heeft meer dan een miljoen volgers gekregen op TikTok door goedkope maaltijden te delen voor £ 5 of minder die gemakkelijk thuis kunnen worden gerepliceerd.

Zijn @mealsbymitch-account ging voor het eerst van start tijdens de eerste Covid-lockdown toen mensen vastzaten thuis zonder de mogelijkheid om uit eten te gaan.

Enkele van zijn recepten zijn onder meer pastabak, churros, hamburgers en chili con carne.

Alleenstaande moeder Jo Rourke beheert TikTok-account @thismumcooks en geeft kijkers tips over hoe ze de kosten van hun voedingswinkel laag kunnen houden.

Ze vertelde Sky News: ‘Ik realiseerde me plotseling dat er veel mensen waren die niet goed wisten wat ze moesten doen met het inkopen van grote hoeveelheden om geld te besparen, en ik dacht dat ik deze dingen zou gaan delen, omdat het is wat ik moet doen. Zo winkel ik, zo heb ik altijd gewinkeld.

‘Ik ben een werkende alleenstaande ouder met drie kinderen, dus ik begrijp hoe moeilijk het kan zijn omdat er veel druk is op kinderen om bepaalde dingen te hebben… Het gaat om het vinden van een balans, vooral nu.

‘Ik denk dat iedereen het moeilijk krijgt. Dus mensen die zich historisch gezien hebben kunnen veroorloven om te eten wat ze maar willen, zullen ontdekken dat ze andere keuzes moeten gaan maken.’

Volgens onderzoeksbureau Kantar stegen de prijzen in augustus met 11,6 procent, de snelste stijging sinds de wereldwijde financiële crisis in 2008.  Afgebeeld: hoe producten in prijs zijn gestegen

Volgens onderzoeksbureau Kantar stegen de prijzen in augustus met 11,6 procent, de snelste stijging sinds de wereldwijde financiële crisis in 2008. Afgebeeld: hoe producten in prijs zijn gestegen

Verwacht wordt dat de exorbitante stijgingen van de boodschappenkosten de Britten hard in de heupen zullen treffen – met gezinnen die worden geconfronteerd met een stijging van £ 533 in de jaarlijkse boodschappenrekeningen.

Fraser McKevitt, hoofd retail en consumenteninzicht bij Kantar, zei dat het VK zich midden in de op één na hoogste inflatieperiode voor boodschappen sinds 2008 bevindt.

De prijzen stegen in augustus met 11,6 procent, de snelste stijging sinds de wereldwijde financiële crisis in 2008.

Het betekent dat de gemiddelde huishoudelijke boodschappenrekening dit jaar met £ 533 zal stijgen – het equivalent van £ 10,25 per week.

De stijging werd toegeschreven aan sterke stijgingen van essentiële producten zoals melk en boter, die sinds vorig jaar met respectievelijk 25 procent en 23,5 procent zijn gestegen.

Burgers, halloumi en koolsalade kosten allemaal 13 procent, 17 procent en 14 procent meer dan in dezelfde tijd vorig jaar, volgens nieuwe branchegegevens van marktonderzoekers Kantar.

Afgebeeld: Mealsbymitch gnocchi

Afgebeeld: Mealsbymitch churros

Vader van drie Mitch Lane heeft meer dan een miljoen volgers op TikTok gekregen door budgetmaaltijden te delen voor £ 5 of minder die gemakkelijk thuis kunnen worden gerepliceerd

Problemen met de toeleveringsketen en arbeidsdruk hebben de kosten in de voedselproductie verhoogd, die nu worden teruggegeven aan het winkelend publiek.

Experts hebben gezegd dat er ‘geen ontsnapping’ is voor de 66 miljoen mensen in het VK die ook zullen worden aangemoedigd om deze winter hun gas- en elektriciteitsverbruik te verminderen en zelfs het licht uit te doen als de wind wegvalt.

Mensen kunnen worden aangemoedigd om tussen 14.00 en 20.00 uur geen wasmachines, vaatwassers en ovens te gebruiken. De verhuizing kan helpen om mogelijke black-outs in de winter te voorkomen.

Scholen hebben zelfs gesproken over driedaagse weken en klassen kunnen worden gecombineerd om het aantal kamers dat elke dag moet worden verwarmd te verminderen.

Pubs doen het licht al uit terwijl de stijgende energierekeningen de noodlijdende horecasector raken – met de laatste bestellingen om 20.30 uur en sluiten om 21.00 uur, de foodservice wordt stopgezet en skeletteams runnen locaties om financiële ondergang te voorkomen. Biertuinen worden zelfs ’s nachts gesloten om kosten te besparen.

En gemeenten kunnen ervoor kiezen Duitsland te volgen door de straatverlichting te dimmen en de verkeerslichten uit te schakelen op rustige kruispunten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in