Britse tieners verkiezen TikTok boven tv, terwijl YouTube Amerikaanse tieners domineert / Digital Information World

0
124


De aard van contentconsumptie is de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd en er zijn met name twee apps die aan deze trend hebben bijgedragen. De eerste van deze apps is YouTube, waarbij het videostreamingplatform snel een hub wordt voor inhoud die vaak gratis beschikbaar is. YouTube brengt kijkers ook rechtstreeks in contact met makers van inhoud en stelt influencers in staat inkomsten te genereren met hun inhoud door merchandise te verkopen en andere vormen van directe financiële steun te ontvangen.

Een andere app die de manier waarop mensen inhoud consumeren heeft veranderd, is TikTok, en met dat alles gezegd hebbende en nu uit de weg, is het belangrijk op te merken dat de meerderheid van de Britse tieners blijkbaar de voorkeur geeft aan de app voor korte inhoud boven televisie kijken. Uit een onderzoek van de Britse mediaregulator Ofcom bleek dat mensen tussen de 15 en 24 jaar 57 minuten per dag naar content op TikTok kijken, wat vier minuten meer is dan dezelfde demografische uitgaven aan tv-programma’s.

Bovendien vervangen streamingdiensten zoals Netflix en Amazon Prime tv onder jongere gebruikers. Deze bedrijven hebben hun inkomsten jaar op jaar met 27% zien stijgen, waardoor het aantal kabels in het VK en andere regio’s toeneemt, waarbij alle dingen zijn overwogen en in aanmerking zijn genomen.

Terugkomend op YouTube, bleek uit een onderzoek van het Pew Research Center dat 95% van de tieners in de VS dagelijks naar YouTube kijkt. Slechts 67% gebruikt TikTok, wat suggereert dat de nieuwe app in Amerika misschien niet dezelfde dominantie heeft als in verschillende andere delen van de wereld.

Twee apps die vroeger erg populair waren, zijn Facebook en Twitter, maar ondanks het feit dat dit het geval is, hebben ze allebei een dramatische daling van het gebruik gezien onder jongere demografische groepen. Het gebruik van Facebook is gedaald van 71% in 2015 tot slechts 36% in 2022, en de daling van Twitter, hoewel minder ernstig, is nog steeds zorgwekkend dat het in dezelfde periode van 33% naar 23% gaat. Tieners geven de voorkeur aan verschillende apps van oudere generaties die van invloed kunnen zijn op het socialemedialandschap.

Lees volgende: Waar zoeken mensen echt naar online en waarom? Nieuwe enquête belicht top tien geheime zoekonderwerpenLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in