Brits kind sterft door ‘Blackout’-uitdaging TikTok

0
157


Een 14-jarig Brits kind is de laatste in een reeks sterfgevallen als gevolg van de “black-out challenge”, meldde de Daily Record donderdag.

Leon Brown stierf slechts enkele weken nadat een ander Brits kind, de 12-jarige Archie Battersbee, stierf als gevolg van de TikTok-trend waarbij kinderen zichzelf wurgen om te zien hoe lang ze hun adem kunnen inhouden.

“Het ging vreselijk mis”, vertelde Leons moeder, Lauryn Keating, aan de Record. “Een van Leon’s vrienden vertelde me dat hij de challenge op FaceTime met hen had gedaan nadat hij het op TikTok had gezien. Ik had van deze challenge gehoord vanwege wat er met Archie Battersbee was gebeurd.”

‘Mijn Leon dacht dat hij degene zou zijn die het als eerste zou proberen,’ vervolgde ze. Leon “en zijn vrienden dachten waarschijnlijk dat het een lach en een grap was.”

Keating beschreef Leon als de “gelukkigste, grappigste kleine jongen ooit” – een klasclown die zijn klasgenoten graag aan het lachen maakte.

‘Je verwacht gewoon niet dat je eigen kind het doet’, zei de rouwende moeder. “Waarschuw ze alsjeblieft; deze online uitdagingen zijn hun leven niet waard. Ze zijn geen ‘likes’ waard of waarvoor ze het ook doen.”

TikTok, dat wordt geconfronteerd met rechtszaken wegens dood door schuld nadat twee meisjes in Californië, in de leeftijd van 8 en 9, stierven door de uitdaging, heeft een verklaring afgegeven waarin hij zijn medeleven betuigt aan de familie Keating.

“Ons diepste medeleven gaat uit naar de familie van Leon Brown in deze ongelooflijk moeilijke tijd. De veiligheid van onze gemeenschap is onze prioriteit en we nemen elke claim over een gevaarlijke uitdaging zeer serieus.”

De Chinese sociale-mediagigant heeft toegezegd miljarden dollars te besteden aan het bestrijden van gevaarlijke uitdagingsvideo’s op zijn platform, volgens de New York Post.

© 2022 Newsmax. Alle rechten voorbehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in