Brandweer Sacramento omarmt TikTok in de hoop meer personeel te werven

0
91


SACRAMENTO — De brandweer van Sacramento City is op TikTok bekend op sociale media met meer dan 117.000 volgers.

“We wisten dat er veel jongere generaties waren, dus het idee was om er wat video’s op te gooien en te kijken wat er gebeurt”, zegt brandweerwoordvoerder Wendy Aguilar van Sacramento, die het account in april 2021 begon om jonge mensen te rekruteren.

“De afgelopen twee jaar hebben we uitdagingen gehad waarbij we niet naar scholen konden gaan, ze waren gesloten. Met ons TikTok-account hadden de kinderen, hoewel ze niet op school waren, nog steeds hun telefoons”, vervolgde ze.

Maar met TikTok-dansuitdagingen voor drukke brandweerlieden, werd Wendy creatief: ze plaatste hun virale reddingspuppy, kookvideo’s en veiligheidstips.

“Het is meer dan incidenten of het opraken van telefoontjes, het is ook wat er achter de schermen gebeurt. Toen we vorig jaar een wervingsvideo plaatsten, kwamen er veel sollicitanten binnen en het enige dat veranderde was dat TikTok-account.”

In hun meest bekende video’s – de “What’s for Lunch”-serie – krijgen we een kijkje achter de schermen voor onszelf.

“Ik weet zo goed als niets over TikTok”, zegt brandweerkapitein Rob Walters, die aan boord is met de kookvideo’s als het meer personeel betekent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in