Blackface-video in Utah: gezinnen reageren op valse TikTok-beschuldigingen

0
20


De families van twee tieners die ten onrechte worden beschuldigd van het dragen van blackface en het verkleden als gevangenen voor Halloween in een nu virale video gefilmd in een Cedar City Walmart, hebben gereageerd op het TikTok-account waarvan ze zeggen dat het het gerucht begon.

In een verklaring van Jeffrey Walker, een advocaat die door de families is ingehuurd in de nasleep van het verzet, beschuldigen ze Denise Bradley van het verspreiden van valse informatie naar haar 1,6 miljoen volgers en eisen ze intrekking en verontschuldiging.

Als ze dat niet doet, is een smaadzaak niet van tafel, zegt Walker, hoewel ze “hoopvol blijven dat mevrouw Bradley publiekelijk haar onjuiste identificatie van deze twee onschuldige minderjarigen zal erkennen.”

Kort nadat de video van de Walmart aan populariteit won op sociale media, plaatste Bradley, die op TikTok de naam auntkaren0 draagt, een video op haar volgers waarin twee Cedar Valley High School-tieners werden geïdentificeerd als de mensen in het racistische incident.

Uit een onderzoek van de school bleek dat beide tieners op Halloween nergens in de buurt van de Cedar City Walmart waren.

Toch deed Bradley een oproep tot actie, plaatste de contactgegevens van Cedar Valley in de video en vertelde haar volgers dat ze moesten klagen over de studenten.

“Hoewel we niet zeker weten hoe mevrouw Bradley identificeerde (de twee tieners), vermoeden we dat mevrouw Bradley Cedar High School of Canyon View High School beide in Cedar City waar het incident plaatsvond, verwarde met Cedar Valley High School in Eagle Mountain , Utah – meer dan 200 mijl uit elkaar”, luidt een verklaring van Walker. “Verder heeft mevrouw Bradley nooit contact opgenomen met (tiener) om te bevestigen of te verduidelijken of ze in deze video’s zaten.”

Walker stuurde een brief naar Bradley waarin hij eiste dat de video verwijderd zou worden. Bradley gehoorzaamde, maar verontschuldigde zich niet. Donderdag plaatste ze nog een video waarin ze een nep Instagram-account belichtte dat zich voordeed als een van de minderjarigen.

In de video geeft Bradley toe dat ze niet zeker weet of de 16-jarigen betrokken waren bij de blackface-video, maar ze identificeert ze nog steeds bij naam terwijl ze zich afvroeg of het nep-Instagram-account inderdaad van een van de tieners was.

“Alles wordt nu beweerd, we hebben geen bevestiging”, zegt ze in de video. “Het is onduidelijk wat er werkelijk aan de hand is en of (deze tieners) er daadwerkelijk iets mee te maken hadden. Hoe dan ook, Utah moet hun (expletieve) bij elkaar krijgen, want dit is belachelijk.

Dinsdag belden, mailden en stuurden duizenden mensen Cedar Valley High School, het Alpine School District, het Utah County Sheriff’s Department en andere mensen en groepen die betrokken zijn bij de gemeenschap. Vrijdag laat de familie weten dat er nog steeds telefoontjes en berichten binnenkomen.

Cedar Valley alleen ontving meer dan 1.600 telefoontjes en 3.000 e-mails, waardoor het telefoonsysteem van de school voor een dag werd afgesloten.

“Veel van deze opmerkingen en bedreigingen waren zo venijnig dat (de tieners) en hun families zich zorgen blijven maken over hun veiligheid”, luidt de verklaring. “Het volstaat te zeggen dat de afgelopen dagen verwoestend zijn geweest voor deze twee onschuldige tieners en hun families. (De tieners) zijn onderworpen aan ongerechtvaardigde negatieve aandacht door het falen van mevrouw Bradley om het verhaal nauwkeurig te rapporteren. (De tieners) moeten hun naam laten zuiveren en toestemming krijgen om hun middelbare schoolleven te hervatten. Hopelijk kan dat gebeuren.”

Het Iron County School District, dat twee middelbare scholen in Cedar City omvat, voert een lopend onderzoek uit, maar zei woensdag dat de drie jonge mensen die blackface droegen als onderdeel van hun Halloween-kostuums niet zijn ingeschreven in een districtsschool.

Bradley reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in