Blaas op TikTok door deze 4 regels te volgen

0
93


Meningen geuit door Ondernemer bijdragers zijn van henzelf.

TikTok is de regerende en mogelijk langstlopende ster van sociale media.

In 2021 behaalde TikTok een record van 656 miljoen downloads (waardoor het platform op de tweede plaats, Instagram, met 100 miljoen in het stof bleef) en bleef het de enige app voor sociale media naast Facebook die meer dan drie miljard downloads overtrof.

Maar de dominantie van TikTok is meer dan statistisch en maakt nog grotere golven met betrekking tot pure invloed.

Als je hebt gemerkt dat je Instagram- en Facebook-feeds onlangs zijn gewijzigd om prioriteit te geven aan video en je meer virale inhoud van buiten je netwerk te laten zien, kun je TikTok de schuld geven. Hoewel alle hoeken van het sociale-medialandschap erdoor worden beïnvloed, lijken Meta-eigenschappen vooral geschokt door hoe snel de TikTok-overname plaatsvond. Instagram specifiek.

Contenttrends wijken al een tijdje af van het geschreven woord. Vijf jaar geleden hadden we een enorme podcast-boom, die sindsdien is vertraagd vanwege de illusie van verzadiging van de markt. Nu draait het allemaal om hapklare video’s.

Gerelateerd: Hoe merken TikTok kapitaliseren om nieuwe doelgroepen te winnen

TikTok en klonen zoals Instagram Reels nemen een vlucht. Tegelijkertijd staan ​​apps zoals Twitter relatief stil omdat eindeloos scrollen door video’s een meer bevredigende ervaring is dan dezelfde inhoud die meerdere keren wordt geretweet of updates van familie en slepende kennissen van de middelbare school met wie je nooit praat.

TikTok is het beste van twee werelden met betrekking tot sociale media-inhoud. Het toont inspanning en creativiteit, maar vereist geen hoog niveau van glans om succesvol te zijn. Hoe minder professioneel je TikToks zijn, hoe authentieker ze lijken. Dit is de reden waarom het voor merken, vooral al lang gevestigde, moeilijk is om hun gedachten te wikkelen rond TikTok-functies. Laten we eerlijk zijn: overwerk en overdenken heersen hoogtij in de meeste creatieve afdelingen, en hoewel ze vaak fantastisch materiaal produceren, kan authenticiteit ontbreken.

Gerelateerd: Hier is waarom niet op TikTok zijn een enorme fout is

Dus laten we gaan brainstormen. De 15 tot 25-jarige menigte regeert momenteel TikTok, maar als één kind met een telefooncamera en een droom het kan, kan je goed bemande marketingteam dat ook. Het is gewoon een kwestie van het terrein begrijpen en repliceren wat werkt.

De vier regels van TikTok-succes

Regel #1 – Maak geen advertenties

Als iemand naar je verjaardagsfeestje zou komen en zijn visitekaartjes begon uit te delen, zou je geïrriteerd zijn – en dat is zacht uitgedrukt. TikTok is niet de plaats voor influencer- of Billo-advertenties, met één uitzondering die we later zullen bespreken.

Niemand zit op het platform voor advertenties, en het is gewoon ongepast en misrekend om puur promotionele inhoud voor videokanalen te pompen. Omarm de contentmarketeer in jezelf en denk na over hoe je waarde kunt toevoegen aan de dag van mensen.

Regel #2 – Maak advertenties… maar voer ze uit als advertenties.

Toen ik zei “maak geen advertenties”, bedoelde ik: maak geen advertenties en upload ze naar je TikTok-account. Net als elk ander platform heeft TikTok een zakelijke kant waarmee merken advertenties kunnen weergeven. Deze is waar u uw advertentiecampagne op een onschuldige manier kunt uitvoeren. Ik zou echter niet aanraden om gewoon advertenties op TikTok te laten lopen en de inhoud van het platform te negeren – dat is het vlees van de app en wat gebruikers gaan zien.

Regel #3 – Niet creatief? Niet noodzakelijk een probleem.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hoef je je medewerkers niet te gijzelen en ze te dwingen te dansen op het nieuwste trending-nummer om viraal te gaan. Als je niet de creatieve middelen hebt om je levensvatbare TikTok-inhoud te produceren, zoek dan iemand die dat wel heeft. Er is geen tekort aan makers die willen samenwerken met merken.

Maar laat me herhalen: makers. Geen beïnvloeders. Het verschil is dat een maker van inhoud je merk een verhaallijn kan geven en wat richting (en broodnodige humor) kan geven aan wat trending is. Een influencer kan er schattig uitzien en je product voor de camera houden. Dit is geweldig als je puur promotionele inhoud voor Facebook-advertenties zoekt, maar niet wat je wilt op TikTok.

Regel #4 – Houd je oren open.

Sociaal luisteren is een ondergewaardeerd en zelfs nog meer onderbenut hulpmiddel. Ik denk dat ik je het geheim van mijn succes niet moet vertellen, maar ik voel me vrijgevig vandaag. Investeer in sociale luisterhulpmiddelen zoals Awario of BuzzSumo om ervoor te zorgen dat je nooit meer iets mist van wat er online gebeurt.

TikTok leeft van trends, maar de ongelukkige waarheid is dat deze trends een levenscyclus van ongeveer een week hebben, als je geluk hebt. Sociale luisterhulpmiddelen zijn geschikt om vast te stellen wat er onder de oppervlakte borrelt, zodat je klaar bent om het vast te leggen zodra het tevoorschijn komt.

TikTok vergt strategie, creativiteit en tijd. Grote merken hebben al deze middelen tot hun beschikking, maar lijken een beetje hopeloos om ze onder de knie te krijgen voor een kogelvrije TikTok-aanpak.

Als ik mijn advies in een simpele zin zou kunnen samenvatten, zou het dit zijn: onthoud dat je een marketeer bent, het middelpunt tussen een maker van inhoud en een verkoper. Gebruik beide delen van die identiteit om inhoud te maken die het doelwit raakt.

Gerelateerd: Hoe TikTok je kan helpen je carrière een boost te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in