Biden Pentagon-functionaris sluit zich aan bij TikTok tijdens beoordeling van de Chinese app

0
10


EEN voormalig Biden Pentagon-functionaris die beweerde dat Twitter’s censuur van Hunter Biden-laptopverhalen bewees dat ze vals waren tijdens het werken aan de Biden-campagne, heeft zich bij TikTok aangesloten als communicatiedirecteur.

Jamal Brown, die van februari 2021 tot februari 2022 adjunct-perssecretaris van het ministerie van Defensie was, heeft toegetreden tot TikTok om zijn beleidscommunicatie in Amerika uit te voeren, naar verluidt met een focus op de Verenigde Staten, aangezien de regering-Biden een nationale veiligheidsbeoordeling uitvoert van de aan de Chinese overheid gekoppelde video-app en terwijl de Republikeinen er bij president Joe Biden op aandringen om het te verbieden.

Brown was van april 2019 tot november 2020 ook nationaal perschef voor Joe Biden, waar hij werkte om beschuldigingen met betrekking tot de buitenlandse zakelijke transacties van Hunter Biden in China te bagatelliseren en prees Twitter’s censuur van de New York Post’s verhalen op de harde schijf van de laptop in oktober 2020.

TIKTOK BETAALDE MEER DAN $1 MILJOEN AAN LOBBYEN IN DE ZOMER 2022

ByteDance, het in Peking gevestigde bedrijf dat eigenaar is van TikTok en banden heeft met de Chinese overheid, heeft van juli tot september $ 1 miljoen uitgegeven aan lobbyen, en TikTok zelf meldde nog eens $ 110.000 te hebben uitgegeven in het derde kwartaal van 2022. TikTok heeft een groot lobbyteam samengesteld bestaande uit eenmalige wetgevers en voormalige congresmedewerkers van beide partijen om te proberen het bedrijf te beschermen. De lobby van TikTok was gericht op het Biden Witte Huis.

Brown’s LinkedIn zegt dat hij in oktober voor TikTok begon te werken. Het Pentagon, andere overheidsinstanties en tal van organisaties en instanties hebben werknemers verboden de app te gebruiken.

“Het is tijd om de hamer op deze hamer-en-sikkeloperatie te laten vallen”, zei Brendan Carr, de hoogste Republikein in de Federal Communications Commission, tegen de Washington Examinator in oktober. “TikTok kan niet snel genoeg lobbygeld uitgeven om de stortvloed aan rapporten die uitkomen die TikTok blootstellen aan de nationale veiligheidsdreiging die het is, te verdoezelen. De Biden-administratie moet haar beoordeling beëindigen en TikTok nu verbieden.”

TikTok floreerde tijdens de twee jaar van het presidentschap van Biden na mislukte pogingen van de regering van voormalig president Donald Trump om de app hard te maken. Biden-functionarissen benadrukken dat er een nationale veiligheidsbeoordeling van de app aan de gang is. De Nationale Veiligheidsraad zei deze zomer dat een afzonderlijke evaluatie door het Comité voor Buitenlandse Investeringen in de Verenigde Staten “aan de gang is”.

De Trump-regering bestempelde TikTok als een bedreiging voor de nationale veiligheid vanwege de bezorgdheid dat het door de Chinese Communistische Partij zou kunnen worden uitgebuit om op illegale wijze Amerikaanse gebruikersgegevens te verkrijgen.

De New York Post meldde in oktober 2020 dat e-mails van de laptop bewijs toonden van de duistere zakelijke transacties van Hunter Biden die verband houden met Oekraïne en China. Toen de publicatie probeerde de artikelen op zijn Twitter-account te plaatsen, zei het socialemediabedrijf dat dit in strijd was met zijn regel tegen het delen van “gehackt” materiaal.

“Ik denk dat Twitter’s reactie op het eigenlijke artikel zelf duidelijk maakt dat deze vermeende beschuldigingen vals zijn en niet waar zijn en blij om te zien dat socialemediabedrijven zoals Twitter de verantwoordelijkheid nemen om verkeerde informatie te beperken,” zei Brown de volgende dag.

Twitter’s toenmalige CEO Jack Dorsey getweet die dag: “Het rechtstreeks blokkeren van URL’s was verkeerd en we hebben ons beleid en onze handhaving geüpdatet om dit op te lossen.” Facebook beperkte ook de verspreiding van de New York Post verhalen.

Toen hem eind oktober 2020 werd gevraagd of hij bij zijn bewering bleef dat Twitter de laptopverhalen van Hunter Biden censureerde, bewees dat de verhalen niet waar waren, antwoordde Brown: “Kijk, we gaan geen seconden verspillen aan deze lastercampagne. Als we het over corruptie willen hebben, laten we dan naar Donald Trump kijken. Hij heeft meer belasting betaald aan China dan aan de Verenigde Staten van Amerika. Daar gaan we dus geen tijd aan verspillen. Het is weer een afleiding.”

Dorsey getuigde voor de Senaat in november 2020 nadat Biden Trump had verslagen.

KLIK HIER OM MEER TE LEZEN VAN DE WASHINGTON EXAMINER

“We hebben een snelle interpretatie gemaakt, zonder ander bewijs, dat de materialen in het artikel zijn verkregen door middel van hacking, en volgens ons beleid hebben we de verspreiding ervan geblokkeerd”, zei Dorsey. “Bij nader inzien hebben we toegegeven dat deze actie was fout en corrigeerde het binnen 24 uur.”

Konstantinos “Gus” Dimitrelos, een cyberforensisch expert en voormalig agent van de geheime dienst, heeft de laptop onderzocht voor de Washington Examinator dit jaar, met de conclusie dat “de harde schijf authentiek is.”LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in