Biden keurt het verbieden van TikTok op telefoons van de federale overheid goed

0
81


TikTok zou worden verbannen uit de meeste Amerikaanse overheidsapparaten op grond van een overheidsuitgavenwet die het Congres begin dinsdag onthulde, de laatste druk van Amerikaanse wetgevers tegen de Chinese app voor sociale media.

TikTok zou worden verbannen uit de meeste Amerikaanse overheidsapparaten op grond van een overheidsuitgavenwet die het Congres begin dinsdag onthulde, de laatste druk van Amerikaanse wetgevers tegen de Chinese app voor sociale media.

Michael Dwyer / AP

Het hebben van TikTok op een apparaat dat is uitgegeven door de federale overheid is illegaal geworden door een enorme uitgavenrekening voor het komende fiscale jaar, ondertekend door president Biden op donderdag. De regering heeft tot 60 dagen de tijd om richtlijnen op te stellen om het verbod op te leggen.

Hoewel de app in Chinese handen al niet is toegestaan ​​op veel apparaten van de federale overheid, ook niet op US House mobiele apparaten — de maatregel in het nieuwe bestedingswetsvoorstel breidt het verbod uit. Het verbod zal waarschijnlijk resulteren in een klap voor de reputatie van TikTok op een moment dat de regering-Biden nog steeds probeert een nationale veiligheidsbeoordeling van de populaire app te voltooien.

TikTok wordt alleen al in de VS gebruikt door meer dan 100 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, en het vermogen om onmiddellijke virale hits te creëren heeft het tot de voorhoede van de internetcultuur gemaakt, hoewel zorgen over gegevensbeveiliging de app al lang achtervolgen.

Als je jezelf tot de gebruikers rekent en je je afvraagt ​​welke invloed dit harde optreden op jou kan hebben, dan is dit wat je moet weten:

Heeft dit invloed op mijn gebruik van TikTok?

Waarschijnlijk niet, tenzij u een medewerker van de federale overheid bent die een werktelefoon gebruikt om door TikTok te bladeren. Het Witte Huis, het Pentagon, het ministerie van Binnenlandse Veiligheid en het ministerie van Buitenlandse Zaken verbieden het personeel al om TikTok op door de overheid uitgegeven apparaten te hebben, dus dit verbod breidt de regel alleen maar uit voor alle Amerikaanse overheidsmedewerkers. Meer dan een dozijn staten hebben vergelijkbare TikTok-verboden aangenomen voor apparaten die zijn uitgegeven door deelstaatregeringen.

Waarom is het verbod er gekomen?

Zowel Republikeinen als Democraten richten zich al lang op TikTok, aangezien het eigendom is van de in Beijing gevestigde techgigant ByteDance. Wetgevers maken zich zorgen over de Chinese Communistische Partij die de app gebruikt om Amerikanen te bespioneren, of het algoritme van de app gebruikt om pro-Chinese verhalen te versterken.

Hoewel het bedrijf ontkent dat het ooit voor snode doeleinden zou worden gebruikt, zeggen nationale veiligheidsexperts dat in China gevestigde bedrijven meestal onbelemmerde toegang tot het autoritaire regime moeten geven als er ooit naar informatie wordt gevraagd.

Voormalig president Donald Trump probeerde – en faalde – om TikTok ronduit te verbieden. En federale wetgevers hebben meer bestraffende anti-TikTok-rekeningen voorgesteld die geen grip hebben gekregen.

Het verbod op apparaten van de federale overheid is dus een incrementele beperking: de meeste drastische maatregelen zijn niet gevorderd, omdat de inspanningen de politieke wil ontbraken, of rechtbanken tussenbeide kwamen om ze te stoppen.

“Ik denk dat enige bezorgdheid over TikTok gerechtvaardigd is”, zegt Julian McAuley, een professor computerwetenschappen aan de Universiteit van Californië in San Diego, die opmerkte dat het belangrijkste verschil tussen TikTok en andere sociale media-apps is dat TikTok veel meer wordt aangestuurd door de gebruiker. -specifieke aanbevelingen.

“Dit zou waarschijnlijk betekenen dat TikTok meer openstaat voor manipulatie van die feed om een ​​of ander sinister doel te bereiken”, zei McAuley.

Welk bewijs is er dat TikTok een bedreiging voor de nationale veiligheid vormt?

Niet veel solide bewijs. De zaak tegen TikTok valt grotendeels in de categorie “het is theoretisch mogelijk dat dit kan gebeuren”. Maar omdat TikTok eigendom is van een Chinees bedrijf, heeft Washington zich zorgen gemaakt over het hypothetische risico dat miljoenen Amerikanen mogelijk het doelwit zijn van spionage door een vijandige regering. FBI-directeur Chris Wray heeft gezegd dat TikTok een bedreiging voor de nationale veiligheid vormt en zegt dat de app “inhoud kan manipuleren en, als ze dat willen, gebruiken voor beïnvloedingsoperaties”.

Tot op de bodem uitzoeken hoe veilig TikTok is voor Amerikaanse gebruikers is iets dat zelfs door privacywetenschappers niet snel wordt begrepen.

“Hoewel ByteDance beweert dat het zijn activiteiten in de Verenigde Staten afzonderlijk handhaaft, is er geen gemakkelijke manier om te bepalen in hoeverre die bewering waar is”, zegt Sameer Patil, een professor aan de Universiteit van Utah die de privacy van gebruikers online bestudeert.

Een rapport in BuzzFeed ontdekte dat de TikTok-eigenaar ByteDance ooit een andere app van het bedrijf gebruikte om inhoud te pushen die sympathiek stond tegenover de Chinese overheid. Die app, die los stond van TikTok, bestaat niet meer. Toch vroegen sommige waarnemers zich af: als ByteDance bereid was om dat te doen voor een van zijn eerdere diensten, waarom zou het dan niet hetzelfde proberen op TikTok?

Het is een vraag die het bedrijf verwerpt. Eerder dit jaar kondigde TikTok een initiatief aan dat “100% van het Amerikaanse gebruikersverkeer” zal routeren naar servers die worden beheerd door het Amerikaanse technologiebedrijf Oracle. TikTok zei dat het werkt aan het verwijderen van privégegevens van Amerikaanse gebruikers van zijn eigen servers en het allemaal overbrengen naar servers die in de VS worden gehost, met back-upopslag in Singapore.

McAuley zei dat TikTok zuigt, net als alle grote sociale-mediabedrijven, enorme hoeveelheden persoonlijke gegevens op van de mensen die de app gebruiken, hoewel hij zich afvraagt ​​wat TikTok precies zou kunnen doen met wat het weet: de leeftijd van een gebruiker, contactgegevens, kijkgedrag, zoekgeschiedenis, locatie.

“Hoewel sociale-mediabedrijven zeker allerlei gegevens over gebruikers verzamelen, denk ik dat het meestal overdreven is in hoeverre ze ‘weten’ over gebruikers op individueel niveau,” zei hij.

Patil zei dat als TikTok-gebruikers zich zorgen maken over hun privacy, hij voorstelt om berichten te beperken tot alleen vrienden en om locatiegegevens van video’s te verwijderen, wat kan worden gedaan in de instellingen van de app.

Hoe groot is de kans dat TikTok op grotere schaal wordt verboden in de VS?

Het is nog steeds mogelijk, maar het lijkt niet ophanden.

Het Committee on Foreign Investment in the United States (CFIUS), een krachtig interagency federaal panel dat buitenlandse investeringen in de VS beoordeelt, begon TikTok te onderzoeken tijdens de Trump-regering en het onderzoek is nog aan de gang.

De commissie kan een ruimer TikTok-verbod in gang zetten, of de app forceren om te worden verkocht aan een Amerikaans bedrijf, iets waar de Chinese regering zich waarschijnlijk krachtig tegen zal verzetten, zoals het deed toen een dergelijke verkoop tijdens de Trump-jaren werd gelanceerd.

Een andere mogelijke oplossing is dat de commissie tevreden is met de stappen die TikTok heeft genomen om ervoor te zorgen dat er een firewall komt tussen Amerikaanse gebruikersgegevens en ByteDance-medewerkers in Beijing en de Chinese overheid.

CFIUS-beraadslagingen staan ​​erom bekend geheimzinnig te zijn en vinden achter gesloten deuren plaats. Het is niet duidelijk wanneer de commissie haar onderzoek zou kunnen afronden, en het is ook niet bekend welke kant ze opgaat.

Hoe heeft TikTok gereageerd op de laatste actie?

Brooke Oberwetter, een woordvoerder van TikTok, zei dat het bedrijf teleurgesteld is dat het Congres heeft besloten TikTok op overheidsapparaten te verbieden, en noemde de actie “een politiek gebaar dat niets zal doen om de nationale veiligheidsbelangen te bevorderen”.

TikTok, zei Oberwetter, heeft vertrouwen in het CFIUS-proces, dat erop gericht is ervoor te zorgen dat de video-app niet wordt gemanipuleerd door de invloed van de Chinese overheid.

“De overeenkomst die door CFIUS wordt herzien, zal op zinvolle wijze alle veiligheidsproblemen aanpakken die zowel op federaal als op staatsniveau naar voren zijn gebracht”, aldus Oberwetter. “Deze plannen zijn ontwikkeld onder toezicht van de beste nationale veiligheidsagentschappen van ons land – plannen die we goed op weg zijn om te implementeren – om ons platform in de Verenigde Staten verder te beveiligen, en we zullen de wetgevers hierover blijven informeren.”

Copyright 2022 NPR. Ga voor meer informatie naar https://www.npr.org.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in