Bezit u uw Instagram-, Facebook-, TikTok-accounts? – WSVN 7Nieuws | Miami Nieuws, Weer, Sport

0
67


Kijk je nu op je Instagram- of Facebook-account? Wat als een hacker het heeft gestolen? Hoe krijg je het terug of kan de provider weigeren om het terug te sturen? Daarom belde een bedrijfseigenaar uit Zuid-Florida Help Me Howard met Patrick Fraser.

Heb je je ooit afgevraagd waar de prachtige bloemen vandaan komen die je in mooie hotels en luxe appartementen ziet? Eén plek: de blonde tulp.

Pearl Meyer: “De wekelijkse rekeningen zijn echt waar je doorheen komt, weet je? Hotellobby’s en condominiumlobby’s en dat soort dingen.”

Pearl opende 20 jaar geleden haar bloemenwinkel in Coconut Grove.

Pearl Meyer: “God is heel goed voor ons geweest en heeft geweldige klanten.”

Om de nieuwe ideeën van Pearl te zien, kunnen dagelijkse klanten naar haar Instagram-account gaan.

Pearl Meyer: “Het is 10 jaar foto’s en catalogi van ons werk en onze speciale evenementen.”

En toen kreeg ze het alarm.

Pearl Meyer: “En het was de hacker. ‘Ik heb je rekening. Ik heb je Instagram-account gehackt. Wil je het terug?’”

Haar Instagram-account werd nu beheerd door een hacker.

Je kon de oudere arrangementen van Pearl zien, maar als een klant op ‘bericht’ klikte om een ​​bestelling te plaatsen, kreeg Pearl het niet.

Pearl Meyer: “Het is ook gewoon hartverscheurend, want als klanten of een potentiële klant naar The Blonde Tulip Instagram gaan en ze je schrijven, kan ik dat nu niet zien omdat iemand anders het controleert.”

De bloemenwinkel kan telefonisch en via hun website bestellingen aannemen, maar het Instagram-account brengt veel geld op, dus nam Pearl contact op met Instagram.

Pearl Meyer: “Ja, meerdere, meerdere follow-up e-mails, en ze beantwoorden gewoon niet meer.”

De hacker heeft nooit geld geëist om haar account te ontgrendelen, niet dat Pearl het ze toch zou hebben gegeven.

Pearl Meyer: “Als je ze geeft hoeveel duizenden dollars ze vragen of wat dan ook, dan weet je niet of ze het daadwerkelijk teruggeven.”

En dus wendde ze zich tot Help Me Howard met een vraag. Bent u de eigenaar van uw sociale media-account en heeft u het recht om het terug te krijgen als het is gehackt?

Howard Finkelstein, juridisch expert van 7News: “Terwijl de aanbieder van sociale media, zoals Instagram, eigenaar is van de internetruimte, wordt die ruimte door een account te openen van jou, bijna alsof je een appartement huurt. Daarom, als iemand het steelt, is het een misdaad en is de provider verplicht om je account aan je terug te geven.”

We hebben contact opgenomen met Meta, zij beheren Instagram en Facebook. Ze gingen snel verder, namen de controle over de Blonde Tulip-pagina van de hacker en gaven deze terug aan Pearl.

Het goede nieuws bracht Pearl bijna tot tranen.

Pearl Meyer: “Hier ga ik weer. Dit is mijn baby. Dit is mijn leven.”

Howard Finkelstein: “Ik zei dat het een misdaad is om je social media-pagina te hacken. In feite is het een misdrijf, maar de politie gaat niet onderzoeken. Ze hebben er de tijd of middelen niet voor. Je bent afhankelijk van je provider om je account terug te krijgen of gewoon een nieuwe account te openen.”

Dankzij Meta beheert Pearl haar Instagram-pagina weer – bewijs: ze stuurde een bedankje naar Help Me Howard.

Pearl Meyer: “We zijn opgetogen. Je had ons gisteren moeten zien. Zo spannend, heel erg bedankt.”

Blij dat we konden helpen. Om hackers tegen te houden, wordt u aangeraden authenticatie in twee stappen te gebruiken, wat betekent dat u zich in twee stappen moet aanmelden. Het duurt een paar seconden langer, maar het zorgt er meestal voor dat criminelen niet in uw financiële en sociale media-accounts kunnen komen. Vraag Pearl wat een pijn het is als ze dat doen.

Rozen zijn rood, onze rijmvaardigheden laten ons blauw. Laten we het bij het helpen van mensen houden, want daar hebben we een idee.

Met deze Help Me Howard, ben ik Patrick Fraser, 7News.

CONTACT HELP ME HOWARD:
E-mail: helpmehoward@wsvn.com
Verslaggever: Patrick Fraser bij pfraser@wsvn.com
Miami-Dade: 305-953-WSVN
Broward: 954-761-WSVN

Copyright 2022 Sunbeam Television Corp. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, herschreven of herverdeeld.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in je inbox

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in