Better Business Bureau waarschuwt voor cryptocurrency-investeringszwendel op Tiktok – Aanbevolen Bitcoin-nieuws

0
61


Het Better Business Bureau (BBB) ​​heeft gewaarschuwd voor cryptocurrency-zwendel op Tiktok. “Je scrolt door Tiktok als je een video tegenkomt met een stapel geld. De maker zegt dat ze de stapel geld in slechts een paar dagen hebben verdiend door te investeren in cryptocurrency, “beschreef de BBB.

Crypto-oplichters die Tiktok-gebruikers bedriegen

Het Better Business Bureau (BBB) ​​waarschuwde vrijdag voor cryptocurrency-zwendel op het populaire video-hostingplatform Tiktok. De BBB, opgericht in 1912, is een particuliere non-profitorganisatie die mensen in staat stelt bedrijven, merken en liefdadigheidsinstellingen te vinden die ze al meer dan 110 jaar kunnen vertrouwen.

De BBB legde uit dat “naarmate de populariteit van Tiktok groeit, ook de oplichters toenemen.” Opmerkend dat het veel nieuwe rapporten ziet van zijn “Scam Tracker gerelateerd aan deze oplichterij met geld”, beschreef de BBB:

Je scrolt door Tiktok als je een video tegenkomt met een stapel geld. De maker zegt dat ze de stapel geld in slechts een paar dagen hebben verdiend door te investeren in cryptocurrency.

Oplichters op Tiktok kunnen beloven “een paar honderd dollar aan cryptocurrency in een mum van tijd in duizenden te veranderen”, zo beschrijft de BBB, eraan toevoegend dat ze zelfs “een 100% garantie kunnen hebben dat ze uw geld in minder dan een tijd kunnen verdrievoudigen”. week.”

De organisatie legde uit dat “Wanneer u contact opneemt met de vermeende investeerder” [scammer]waarschijnlijk via Whatsapp, Telegram of een andere berichten-app, zullen ze beleefd en professioneel zijn, “toevoegend:

Ze zullen je vragen om geld te sturen – meestal een paar honderd dollar om te beginnen – via een digitale portemonnee-service zoals Paypal, Zelle of Venmo.

Echter, “Wanneer u uw geld terug probeert te krijgen, zal de oplichter beweren dat u kosten moet betalen. In het begin lijken deze bedragen misschien onschuldig… Ze kunnen meerdere keren om vergoedingen vragen, waarbij ze altijd beloven dat je veel meer terug krijgt dan wat je uitgeeft.”

“Als je ze ondervraagt, kunnen ze hun toevlucht nemen tot angstaanjagende tactieken, waarbij ze je vertellen dat als je niet betaalt, je de gigantische opbrengst misloopt of dat ze juridische stappen kunnen ondernemen”, waarschuwde de BBB verder, met uitwerking:

Helaas komt al het geld dat u stuurt in de zakken van de oplichter terecht. U krijgt geen rendement op uw investering en u krijgt ook uw eerste inleg niet terug.

De BBB besloot met wat advies te geven over het voorkomen van oplichting met het omdraaien van geld. Naast het gebruik van gezond verstand en het doen van je onderzoek, waarschuwde de organisatie mensen om niet toe te geven aan angstaanjagende tactieken en te begrijpen hoe digitale portemonnee-services werken.

Ben je op Tiktok video’s tegengekomen die lijken op wat de BBB beschreef? Laat het ons weten in de comments hieronder.

Kevin Helms

Kevin, student Oostenrijkse economie, vond Bitcoin in 2011 en is sindsdien een evangelist. Zijn interesses liggen in Bitcoin-beveiliging, open-sourcesystemen, netwerkeffecten en de kruising tussen economie en cryptografie.

Afbeeldingscredits: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Vrijwaring: Dit artikel is alleen voor informatieve doeleinden. Het is geen direct aanbod of verzoek tot een aanbod om te kopen of verkopen, of een aanbeveling of goedkeuring van producten, diensten of bedrijven. Bitcoin.com geeft geen investerings-, belasting-, juridisch of boekhoudkundig advies. Noch het bedrijf, noch de auteur is verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies veroorzaakt of beweerd te zijn veroorzaakt door of in verband met het gebruik van of het vertrouwen op de inhoud, goederen of diensten die in dit artikel worden genoemd.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in