Bethenny Frankel Beweert TikTok ‘Shadow Banning’ Na Slamming Kardashians

0
133


Bethenny Frankel beweert dat het “schaduwverboden” is op TikTok na opmerkingen over de Kardashians en celebrity-merken.

De Echte huisvrouwen van New York City aluin, 51, sprak zich uit tegen de reality TV-clan op Gewoon B met Bethenny Frankel.

“We hebben een pauze van Kardashian nodig”, zei ze, voordat ze toegaf dat ze niet zeker wist of ze commentaar moest blijven geven op de familie.

bethenny frankel kardashians
Bethenny Frankel woont de 2022 MTV Movie & TV Awards: UNSCRIPTED bij in Barker Hangar in juni.
Axelle/Bauer-Griffin

“En ik ben eerlijk gezegd bang geweest om het te zeggen. Het is niet omdat Kris [Jenner] is de maffia en controleert veel van de media, want het kan me niet schelen, annuleer me.”

In haar anti-Kardashiaanse tirade vroeg Frankel zich af welke invloed ze hadden op jongere generaties.

“Wat zeggen we tegen onze kinderen? Wat is de boodschap? Neem het allemaal? Wees zo rijk mogelijk? Filter zoveel mogelijk? Wees zo nep als mogelijk. Schep zoveel mogelijk op?” vroeg Frankel.

“Krijg plastische chirurgie en lieg er zoveel mogelijk over? Waar zijn we in godsnaam mee bezig? Dan een liefdadigheidsdonatie doen om het zo veel mogelijk weg te spoelen? Wat zijn we aan het doen?”

Frankel tilde haar klachten vervolgens naar een hoger niveau door te zeggen dat ze zich “gewaterboard” voelde door de buitensporige hoeveelheid “Kard-data” in de media.

“Kard-data” was een term die ze bedacht om te beschrijven wat ze zag als meedogenloze mediabeelden van de Kardashian-Jenners, zeggende “stop alsjeblieft met duwen [the Kardashians] door mijn keel.”

Frankel beweerde ook dat ze minder weergaven op TikTok kreeg, en beschuldigde de populaire app van ‘schaduwverbod’.

“Omdat ik “schaduwban” lijk te zijn op Tik Tok, sinds ik berichten plaats over celeb-merken, en slechts 10 procent van de normale weergaven op deze rol krijg, hmmmm🤔 (mijn slimme volgers wezen hierop) leek het alsof dit hier zou moeten worden geplaatst …. Toeval misschien? Of is censuur echt?” Frankel schreef op Instagram naast een video van haar Kardashiaanse tirade.

“Schaduwverbod” verwijst naar de praktijk van merken op sociale media om een ​​gebruiker die uit de gratie is geraakt gedeeltelijk te blokkeren door te verminderen hoeveel van hun inhoud door andere gebruikers wordt gezien.

Het is misschien niet meteen duidelijk voor de gebruiker dat ze in de schaduw zijn verbannen, maar het doel van de oefening is de hoop dat ze de app moe of verveeld zullen raken als ze niet de gebruikelijke hoeveelheid interacties krijgen.

Nieuwsweek heeft de beweringen van Frankel over het verbieden van schaduwen niet kunnen verifiëren. We hebben contact opgenomen met TikTok voor commentaar.

Frankel is geen onbekende in controverse.

Vorig jaar kwam ze onder vuur te liggen vanwege haar opmerkingen over een ‘persoon met een penis, die zich identificeert als een meisje’.

“We moeten ingaan op het feit dat ik een Zoom deed voor de school van mijn dochter en [had] de voornaamwoorden gesprek met elke leraar, elke ouder, elk kind,” zei ze over haar dochter Bryn.

‘En mijn dochter zegt ook op school dat iedereen zijn voornaamwoorden moet zeggen. En mijn dochter wist niet eens wat die van haar waren.’

Ze ging verder over een “persoon met een penis, die zich identificeert als een meisje” die een kamer deelt met andere meisjes op schoolkamp.

“Dus de andere meisjes zagen een penis”, zei de tv-persoonlijkheid. “Ze zijn 9, 10 jaar oud, dus de ouders waren duidelijk niet zo blij … Een penis gaat vaak in een vagina, dus ze willen misschien niet zo snel dat visuele.”

Frankel voegde eraan toe dat als ze een transgenderkind zou hebben, ze “zou willen dat mijn kind naar een ander kamp zou gaan waar kinderen in dezelfde situatie waren.”

“Niet elke situatie is opgezet om iemand te laten gedijen,” zei ze. “Ik ken ouders die hun kinderen niet naar een zeer atletische school sturen omdat ze geen jocks zijn, dus ze gaan ze opzetten om zich niet succesvol te voelen. Je kunt niet elke situatie passend maken. Het kamp dacht het niet door.”

Vervolgens richtte ze haar aandacht op genderinclusieve badkamers.

“Wat gebeurt er als een kind niet klaar is om een ​​beslissing te nemen?” vroeg Frankel. “Hebben niet veel meisjes op de universiteit een lesbische fase en dan beseffen ze dat dat niet zo is?

“Misschien maken ze iets mee, misschien willen ze aandacht, misschien gaan ze door een slechte relatiebreuk. Wat is de leeftijd waarop iemand absoluut zeker weet wie ze zijn? Er moet een grijs gebied zijn.”

“Ik heb gehoord van situaties waarin… [people] maak die beslissing ongedaan,’ vervolgde ze. ‘Wat betekent dat voor dat kamp? Wat betekent dat voor dat stapelbed? Misschien is een moeder er niet klaar voor dat haar kind een penis in een stapelbed ziet en begrijpt dat het kind zich identificeert als een meisje.”

Frankel prees haar “geweldige” dochter voor haar kennis van het onderwerp en zei dat Bryn “dit alles begrijpt” en “andere taal” heeft om het te bespreken.

Ze voegde eraan toe: “Ze heeft ook geen penis gezien. In een kamp zou ze meisjesdelen zien.”

Haar podcast-uitingen veroorzaakten online woede, waarbij een aantal Twitter-gebruikers Frankel transfobisch noemden, maar ze sloeg snel terug.

Ze twitterde naar een tegenstander: “Luister naar de podcast. Geef dan commentaar. Ik had absoluut geen ongelijk. En ik ga dit deze week opnieuw bespreken. Gelukkig heb ik een platform om te verduidelijken wat de media graag verdraaien… ps . Ik ben niet bang voor annulering dus niet bang voor geladen discussies.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in