Betekenis van ‘engel gesneden met lagen’ als TikTok bewustzijn verspreidt

0
116


Naast de bizarre trends en uitdagingen die vaak op TikTok aan de oppervlakte komen, is het platform ook gebruikt om het bewustzijn over belangrijke kwesties te verspreiden, dus hier leggen we de betekenis uit van de uitdrukking ‘engel gesneden met lagen’.

Vorig jaar ging een bepaald handsignaal viraal op het socialemediaplatform nadat de politie een 16-jarig meisje had gered met behulp van de gebaren die ze maakte om hulp te zoeken.

Laurel County Sheriff’s Office zei destijds dat de handgebaren “geweld thuis vertegenwoordigen – ik heb hulp nodig – huiselijk geweld”.

Daarom is het net zo belangrijk voor u om de betekenis van de “engel gesneden met lagen” ook te kennen.

Afbeelding van Getty

Betekenis van ‘engel gesneden met lagen’

De betekenis van ‘engel knippen met laagjes’ is op TikTok uitgelegd door een haarstylist genaamd Leda Fazal.

Het is een geheime code die door vrouwen wordt gebruikt om hun kapper te laten weten dat ze een gewelddadige relatie hebben en het slachtoffer zijn van huiselijk geweld.

Als een meisje of een vrouw in een kapsalon wordt gevraagd hoe ze haar haar zou willen laten knippen, en ze antwoorden met de zin “engel geknipt met laagjes”, betekent dit dat ze het slachtoffer zijn van huiselijk geweld en hulp zoeken.

Haarstylist verspreidt bewustzijn op TikTok

Leda is een professionele haarstylist, die op TikTok aan het handvat Leda-Hair Queen gaat. De 21-jarige influencer heeft actief gesproken over huiselijk geweld en de code “engel gesneden met lagen” door korte sketches te maken om het beter uit te leggen.

Haar TikTok op hetzelfde is onderschrift: “Niemand zou moeten bepalen hoe je je haarperiode draagt”, met een andere opmerking die luidt: “Deel dit alsjeblieft hoe je kunt om het bewustzijn te verspreiden.”

De video, die meer dan 1,5 miljoen keer is bekeken, heeft geleid tot verschillende gesprekken over huiselijk geweld.

Ondertussen hebben veel haarstylisten haar bedankt voor de opleiding, omdat ze nu weten hoe ze een slachtoffer kunnen identificeren en helpen.

Een TIKTOK SUPERSTAR worden in slechts TWEE DAGEN

BridTV

10521

Een TIKTOK SUPERSTAR worden in slechts TWEE DAGEN

1035510

1035510

centrum

UCm2I3RdRkSmZ9XQ58iQNzjQ

De vriendjes (Youtube)

https://yt3.ggpht.com/e_CPHBfnF4p62nfL4ktFk1JOrX-W6nqv1G-FGhKzz1Dt6ORwMLTLGOkFHqB_JUhK9JjKa9135Q=s800-ck-c0x00ffffff-no-rj

13872

Hoe het noodhandsignaal te doen?

Volgens de Canadian Women’s Foundation kan het gebaar om huiselijk geweld te tonen met één hand worden gemaakt.

Je moet je handpalm naar voren richten met je duim erin. En sluit dan je andere vingers over de duim.

Dit wordt algemeen “Het geweld thuissignaal om hulp” genoemd.

Als u of iemand die u kent te maken heeft met huiselijk geweld, kunt u de nationale hotline voor huiselijk geweld bellen op 1−800−799−7233. U kunt ook meer informatie, bronnen en ondersteuning vinden op hun website. Voor het VK kun je hier de Refuge-website of Women’s Aid bezoeken.

Ander nieuws: Susan Rhodes maakte deel uit van de ‘HMS Bubble’ van de koningin als hofdame

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in