‘Bestrijd haat met liefde:’ TikTok-beroemde picknicktafels vernield, twee keer gerepareerd

0
71


In een verhaal dat meer dan een miljoen keer op TikTok is bekeken, wordt een regenboogpicknicktafel die was verbrand en vernield, gerepareerd en opnieuw geverfd met een aangrijpende boodschap: ‘liefde wint’.

Het gebeurde in een park in Dresden, Ontario, een gemeenschap van ongeveer 2.400 mensen in Chatham-Kent.

De tafel was een van de vele, over verschillende thema’s, die vrijwillige kunstenaars eerder deze zomer samenkwamen en beschilderden via de gemeenschapsorganisatie Dresden Shines.

Morena McDonald, die het originele ontwerp van de tafel heeft gemaakt en samen met kunstenaar Sarah Steele aan updates heeft gewerkt, zei dat de video werd gedeeld op de Dresden Night Market TikTok om op een positieve manier op het incident te reageren.

“Ik wilde gewoon laten zien dat we gewoon het gesprek hebben veranderd, of de boodschap die op tafel is gebeurd, hebben veranderd”, zei McDonald.

Het verhaal eindigde echter niet met wat er in de video wordt getoond.

Graffiti die zegt dat ik homo's haat, staat in rode inkt op een witte picknickbank
“De politie van Chatham-Kent onderzoekt dit onheil als een door haat gemotiveerd incident vanwege de aard van de berichten”, aldus de politie. (Sarah Steele)

Deze week werden enkele picknicktafels voor de tweede keer vernield. Afbeeldingen gedeeld met CBC News tonen anti-LHBTQ-berichten, inclusief bedreigingen, die over de tabellen zijn gekrabbeld. In een vervolgvideo die op TikTok werd gepost, werd een van de tafels getoond met grote beschadigingen aan het oppervlak.

De groep heeft sindsdien de laatste schade gerepareerd in een poging om “lelijk met mooi te bestrijden, haat met liefde te bestrijden”, zei Steele.

“In plaats van echt na te denken over de lelijke woorden die zijn achtergelaten, houden we vast aan het idee dat het helaas een kleine, kleine, kleine populatie mensen is die helaas bestaat, en we moeten ze gewoon blijven bewijzen dat we niet gaan om met woede te reageren’, zei Steele.

“We gaan gewoon met meer liefde reageren en hopelijk, zolang het duurt, zal dat uiteindelijk winnen.”

Een picknicktafel in het park die zwaar beschadigd was, is helemaal zwart geverfd en de hoop is om de gemeenschap ertoe te brengen bij te dragen aan de kunst en hun eigen berichten te delen.

Politie op zoek naar bewakingsbeelden

De politie van Chatham-Kent doet onderzoek naar het vandalisme.

In een persbericht op dinsdag zei de politie dat ergens tussen 15.00 uur en 19.00 uur op maandag verschillende picknicktafels in Stranak Park waren beklad met rode permanent marker.

“De politie van Chatham-Kent onderzoekt dit onheil als een door haat gemotiveerd incident vanwege de aard van de berichten”, aldus de politie.

Ze vragen het publiek om hun bewakingscamera’s te controleren op beelden die mogelijk bewijs zijn van het incident.

McDonald en Steele zeiden dat ze van plan zijn binnenkort een nieuwe update op de TikTok-pagina te plaatsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in