Beste advertentiestrategieën op TikTok

0
126


Leer met deze eenvoudige tips hoe je met succes opvallende advertenties op TikTok maakt. Hier leest u hoe u aan de slag gaat…

door Randi Zimmerman van Symphonic Blog

Met meer dan een miljard gebruikers wereldwijd biedt TikTok het potentieel om je community op te bouwen en je bereik groter te maken dan ooit tevoren. Er zijn een paar dingen die de beste advertenties op het platform gemeen hebben. Van de lengte van de video tot ondertiteling en nog veel meer, hier zijn enkele praktische tips om je inspanningen te verbeteren…

Geweldige kwaliteit

Het opnemen van uw inhoud in hoge resolutie zou uw eerste prioriteit moeten zijn. De kwaliteit is het eerste wat een kijker opvalt, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze zo goed mogelijk is. Slechte kwaliteit is een enorme afknapper, op welk platform je ook post.

Hou het kort

Volgens TikTok, “1 op de 4 best presterende video’s hebben een duur tussen 21 en 34 seconden en zien gemiddeld een toename van 1,6% in vertoningen.” De sleutel is niet te kort, maar ook niet te lang. Een te lange video zal de aandacht van je kijkers verliezen. Denk na over de boodschap die u probeert over te brengen en vat deze zo goed mogelijk samen.

Ga in volledig scherm modus

Meer dan 98% van de best presterende video’s op TikTok gebruiken het volledige scherm met hun video’s. Vergeleken met de slecht passende video’s met het bijgesneden formaat en de lege ruimte, zien video’s die de volledige beeldverhouding van 9:16 gebruiken een toename van 60,5% in vertoningen.

Dat is een groot verschil!

Altijd audio opnemen

Meer dan 93% van de best presterende video’s op TikTok bevatten geluid. Dit is een gegeven als muzikant op het podium. In 2019 kondigden we onze samenwerking met TikTok aan, waarmee onze klanten hun nummers op TikTok kunnen leveren, zodat miljoenen makers (inclusief jou) deze in hun video’s kunnen gebruiken.

Als je je muziek nog niet op TikTok hebt gekregen en je bent een Symphonic-client, dan vertelt dit bericht je precies hoe je dit kunt laten gebeuren.

——

Een verticaal formaat gebruiken

Je telefoon moeten draaien om een ​​video in het juiste formaat te bekijken lijkt een kleine vraag, maar geloof me, dat is het niet. Als een gebruiker de moeite moet doen om zich aan te passen om een ​​video te bekijken, gaat hij die niet bekijken. Statistieken hebben aangetoond, “Video’s die in verticale indeling zijn gemaakt, zien een toename van 40,1% in vertoningen in vergelijking met video’s met een vierkante of horizontale beeldverhouding.”

De best presterende video’s op het platform zijn in verticaal formaat opgenomen, wat betekent dat TikTok-gebruikers hun scherm niet hoeven te draaien om de volgende video op hun For You-pagina te bekijken. Zorg ervoor dat je hetzelfde doet!

Bijschriften

Het toevoegen van bijschriften/tekst op het scherm is een MUST op TikTok. Posts die dit bevatten, hebben een toename van 55,7% in vertoningen laten zien in vergelijking met berichten die niets extra’s toevoegen op het scherm.

Hype uw aanbieding op

Wat u ook probeert te adverteren, zorg ervoor dat u echt de nadruk legt op het voordeel voor gebruikers. Als je een nieuw nummer hebt, laat het dan knallen, laat zien hoe goed het is en waar je het kunt streamen. Als je reclame maakt voor korting op je nieuwste merchandise, zorg er dan voor dat het duidelijk is dat je dat in de video aanbiedt. Duidelijke, beknopte marketing is de sleutel tot betrokkenheid als het gaat om korte video.

Om het allemaal af te ronden…

Het valt niet te ontkennen dat TikTok enorme kracht heeft en de kansen die het biedt voor artiesten die internationale erkenning willen krijgen. Met je muziek beschikbaar op TikTok, geoptimaliseerde inhoud en je vinger aan de pols van wat populair is op het platform, open je een geheel nieuwe ontdekkingsweg voor miljoenen potentiële fans.

Vergeet niet onze TikTok te volgen voor meer informatie over muziekdistributie, afspeellijsten, het innen van royalty’s en meer muziekmarketinghacks die je niet wilt missen.

Je hebt dit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in