Berlusconi stapt naar TikTok om Italiaanse jeugdstemming voor de rechter te brengen

0
124


Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

ROME, 1 september (Reuters) – Voormalig premier Silvio Berlusconi, 85 jaar oud, heeft zich aangesloten bij een stormloop van Italiaanse politici die naar TikTok gaan om jongere kiezers voor het gerecht te brengen tijdens de nationale verkiezingen van deze maand.

Berlusconi, die gelikte mediaberichten in Amerikaanse stijl naar Italië bracht toen hij in de jaren negentig de politiek inging, begint zijn korte video met een typisch vrolijk: “Hallo jongens, hier ben ik.”

“Er zijn 5 miljoen van jullie op dit platform en 60% van jullie is jonger dan 30 jaar en daar ben ik een beetje jaloers op”, voegde hij eraan toe.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Zittend achter een bureau in zijn kenmerkende blauwe blazer en stropdas, zegt de Forza Italia-leider dat hij het platform zal gebruiken om deze generatie te vertellen hoe hij kan helpen van Italië “een land te maken dat je nieuwe kansen en de kans geeft om je dromen te realiseren”.

Forza Italia is de kleinste van de drie belangrijkste partijen in een rechtse alliantie onder leiding van de nationalistische Broeders van Italië die op weg is om de verkiezingen van 25 september te winnen.

Berlusconi is bezig met een inhaalslag met andere Italiaanse politieke leiders die een voorliefde voor TikTok hebben ontwikkeld.

Matteo Salvini, leider van de League-partij die ook deel uitmaakt van de rechtse alliantie, claimde op zijn TikTok-kanaal een “Italiaans politiek record” van meer dan 540.000 mensen.

Carlo Calenda, leider van de kleine centristische Action-partij, was bescheidener toen hij zijn overstap naar TikTok uitlegde, dat vaker door tieners wordt gebruikt om dans- en modeclips te posten.

“Ik kan niet dansen, ik zie eruit als een dronken beer. Ik kan geen tips geven over make-up omdat ik een dikke buik heb en lelijk ben. Maar ik kan met je praten over politiek”, zei hij.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Rapportage door Elvira Pollina, Fabiano Franchitti en Crispian Balmer Schrijven door Keith Weir; Bewerking door Andrew Heavens

Onze normen: de Thomson Reuters Trust Principles.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in