BEN Group bouwt voort op rol als Creator Economy Architect met officieel TikTok Sound-partnerschap

0
12


DE ENGELEN–(BUSINESS WIRE)–BEN Group, het toonaangevende AI-bedrijf voor entertainment dat merken en makers in staat stelt om menselijke aandacht te trekken via sociale media, streaming, tv, muziek en filminhoud, is vandaag toegetreden tot het Marketing Partner-programma van TikTok als officiële geluidspartner. Het TikTok Sound Partner-programma verbindt merken van elke omvang met vertrouwde partners die kunnen helpen het unieke potentieel van TikTok’s sound-on-omgeving op grote schaal te benutten. Door deze samenwerking zal TikTok merken op het platform rechtstreeks verbinden met industrietitan BEN Group om marketeers te helpen succesvolle, degelijke strategieën voor TikTok te ontwikkelen.

TikTok heeft van muziek en audio een fundamenteel onderdeel gemaakt van de digitale cultuur en creatieve expressie. Met 430 nummers die in 2021 de 1 miljard views op TikTok overtreffen, en meer dan 1 miljard maandelijkse gebruikers, brengt TikTok de muziekindustrie – en de bredere creator-economie – op zijn kop met artiesten en makers die van de vergetelheid naar het wereldwijde sterrendom gaan. Deze samenwerking stelt merken van elke omvang nu in staat om gebruik te maken van muziek en geluid op TikTok – het creëren, licentiëren en distribueren van audio die de ethos van een merk belichaamt en tegelijkertijd een authentieke betrokkenheid bij het publiek opbouwt.

“Geluid heeft dit unieke vermogen om aanstekelijke creativiteit aan te wakkeren en gemeenschappen over de hele wereld te verenigen”, zegt Ricky Ray Butler, CEO van BEN Group. “TikTok is een ongeëvenaarde leider in het creëren van digitale trends en culturele momenten met zijn sound-on ecosysteem. We zijn verheugd om voort te bouwen op onze langdurige relatie met TikTok en merken in staat te stellen te investeren in succesvolle, authentieke, op geluid gerichte campagnes op het hele platform.”

BEN Group is al meer dan 30 jaar een wereldleider in de muziekindustrie en zet het leiden van merken voort in het hart van de digitale cultuur met een sound-first mentaliteit. De nieuwe Sound Partners van TikTok vallen binnen twee subspecialismen – aangepast geluid en abonnementsgeluid – die extra flexibiliteit en opties bieden voor marketeers die geluid en muziek op het platform op grote schaal willen benutten. Met deze samenwerking zal BEN Group niet één muziekcatalogus pushen, maar eerder samenwerken met merken om nummers te vinden die hen het beste dienen.

“Geluid is de universele taal van TikTok, en merken moeten muziek en geluid omarmen om authentiek op het platform te verschijnen”, zegt Melissa Yang, Head of Ecosystems bij TikTok. “Onze nieuwe Sound Partners hebben een bewezen staat van dienst in het helpen marketeers ontwikkelen strategieën voor TikTok en bieden schaalbare opties voor merken van elke omvang. We zijn verheugd om te zien dat meer merken gebruik maken van geluid op TikTok en zinvolle verbindingen leggen met de gemeenschap door middel van creatieve, degelijke strategieën.”

Tot op heden heeft BEN Group merken als HP en Steve Madden geholpen bij het lanceren van succesvolle TikTok-campagnes met soundtrack. Dit jaar werkte BEN Group samen met Steve Madden om alle toestemmingen en licenties te verkrijgen voor het gebruik van Us3’s 90s hit “Cantaloop (Flip Fantasia)” voor een wijdverbreide influencer-campagne op TikTok en Instagram. Creators maakten ‘outfit of the day’-video’s op het ritme van dit nummer, terwijl ze pronkten met Steve Maddens zomersandalencollectie, met meer dan 70 miljoen views en meer dan 2 miljoen likes tot nu toe voor hun video’s.

BEN Group zag vanaf het begin de invloed die TikTok had op trends in de creator-economie. BEN Group werkte in 2018 samen met ByteDance om te helpen bij de rebranding en lancering van Musical.ly, en vandaag in TikTok. Toen ByteDance in de VS werd gelanceerd en omgedoopt tot TikTok, werkte BEN Group vanuit een evoluerende lijst van de 100 best presterende nummers op de app om zich te richten op prijsbewuste goedkeuringen die uiteindelijk de soundtrack vormden voor nummers voor in-theaterreclame en #YearOnTikTok-promotiepakketten. BEN Group lanceerde ook TikTok’s #gaming-kanaal om hen te helpen makers aan te trekken en aan boord te krijgen voor het platform. Vooruitkijkend zal BEN Group blijven samenwerken met TikTok’s teams voor makers en merkpartnerschappen om de beste makers en sound-on-strategieën te vinden om merkverhaallijnen rechtstreeks in de digitale cultuur te brengen.

Over BEN Group

BEN Group, Inc. is een AI-bedrijf voor entertainment dat merken en makers in staat stelt menselijke aandacht te trekken door gebruik te maken van geïntegreerde advertenties op sociale media, streaming, tv, muziek en filminhoud met gegarandeerde ROI. BEN Group bestaat uit ’s werelds grootste marketingbedrijf voor creators en influencers; ’s werelds grootste bedrijf voor productplaatsing, promoties en licenties; en TubeBuddy, het grootste platform om YouTube-creators te helpen hun publiek en kanaalgroei te optimaliseren.

Met zijn eigen AI en platform is BEN het eerste en enige bedrijf dat machine learning en deep learning neurale netwerken gebruikt om kansen met een hoge impact te identificeren voor authentieke, niet-verstorende productplaatsing, evenals voor creator- en influencer-marketing. BEN combineert zijn AI met meer dan 40 jaar data, entertainmentervaring en een team van branche-experts om merken op zinvolle manieren te verbinden met het juiste publiek en contentmogelijkheden. BEN werkt met ’s werelds topmerken, waaronder Microsoft, General Motors, Unilever, Tencent en General Mills.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in