Belton beschrijft reis van TikTok-video naar Freedom Convoy

0
81


Brigitte Belton zegt dat ze dacht dat ze zou worden gearresteerd toen ze eind 2021 een TikTok-video plaatste, omdat haar vrachtwagen werd vastgehouden bij de Ambassador Bridge omdat ze een maskermandaat had getrotseerd.

“Ik dacht dat die tijd de tijd was dat ze eindelijk een vrachtwagen zouden nemen die ze niet bezaten, een lading zouden nemen die niet van hen was, mijn hond zouden nemen en hem zouden laten inslapen en me naar de gevangenis zouden brengen”, zegt de vrachtwagenchauffeur uit Ontario. zei, terwijl ze de tranen uit haar ogen veegde tijdens een getuigenis over het Vrijheidskonvooi van dit jaar.

“Ik was klaar met CBSA [Canada Border Services Agency]. Ik was klaar met de rotzooi die Canada doormaakte. En ik was absoluut klaar met het gedrag van Canadezen.”

Bridgette Belton
Bridgette Belton bekijkt een TikTok-video die ze plaatste nadat ze was vastgehouden aan de grens tussen Canada en de VS omdat ze weigerde te voldoen aan een maskermandaat in 2021. (Schermopname)

Toen plannen werden geïntroduceerd voor een vaccinmandaat dat zou gelden voor grensoverschrijdende vrachtwagenchauffeurs, ontstond het idee van een breder protest.

Belton was een van de organisatoren van Freedom Convoy die voor het eerst optraden voor de Public Order Emergency Commission die onderzoek doet naar het gebruik door de federale overheid van de Noodwet om hard op te treden tegen protesten, waaronder een bezetting van Ottawa die bijna drie weken duurde.

Het idee voor het konvooi was geïnspireerd op een eerdere CBSA-baanactie die haar strandde op de Blue Water Bridge, zei ze. “Mijn man en [fellow convoy organizer] Chris Barber vertelde me dat konvooien nooit werken. Ze hebben het gewoon nooit door een vrouw laten doen.”

De planning voor het konvooi “ontplofte ’s nachts”, en was oorspronkelijk gericht op het vertragen van het verkeer en het veroorzaken van overlast, zei ze. James Bauder nam vervolgens contact met haar op en besprak zijn werk aan een eerder Canada Unity-konvooi, en ze ondertekende zijn Memorandum of Understanding waarin werd opgeroepen tot vervanging van de regering – hoewel ze zei dat ze het volledige document nooit had gelezen.

Eenmaal in Ottawa zei Belton dat ze bij verschillende taken betrokken was. “Als er brand uitbrak, als ik het kon blussen, bluste ik het.”

Vernederende maatregelen

Ze beschreef de protesten als het beste wat Canada in twee jaar is overkomen.

“We hebben acht maanden gewerkt zonder ontsmettingsmiddel, zonder gezichtsmaskers. Niks. We hadden geen badkamers. We hadden geen douches. Overal waar we kwamen werden we geweigerd. Je hebt geen idee hoe het is om in een park te plassen op weg naar huis van je werk,’ zei Belton.

“Je hebt geen idee hoe vernederend die Covid-maatregelen waren voor onze industrie en toch voelde ik het mijn plicht om Canadezen te steunen en je de goederen en diensten te brengen die velen hadden opgepot.”

Belton was een van de organisatoren waarvan bankrekeningen bevroren waren onder Noodwet maatregelen, en hoorde daarvan tijdens een telefoongesprek. Andere demonstranten lieten haar geld zien om haar en haar man te helpen hun volgende vrachtwagenbetaling te doen.

“We waren er niet om de stadsbewoners te storen. We waren daar om gehoord te worden’, zei ze over de protesten in Ottawa en merkte op dat 32 e-mails aan parlementsleden en MPP’s onbeantwoord bleven.

“Toen CBSA me een antwoord stuurde, zo’n beetje ‘zuig maar op boterbloem, dit is de manier waarop het gaat en je staat op het punt je baan te verliezen, dus maak je geen zorgen’, wat wilde je dat ik deed? ”LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in