BEKIJK: TikTok-beïnvloeder vertelt blanke mensen het vervolg op Black Panther niet te zien

0
14


EENn influencer ging naar TikTok om blanke mensen te ontmoedigen de Zwarte Panter vervolg op openingsweekend.

De zelfverklaarde activist Lavynder Lee legde in een inmiddels verwijderd TikTok uit dat blanken “het in een ander weekend kunnen gaan zien”, maar dat het openingsweekend, dat op 11 november is gepland, bedoeld is voor zwarte mensen.

“Dit bericht is aan al onze slappe handlangers en… [hand signals air quotes] ‘blanke bondgenoten.’ Dit bericht is voor alle blanke mensen die ‘BLM’ in hun bio hebben”, begint Lee de video. “Je kunt gaan kijken [Black Panther: Wakanda Forever] op een ander weekend. Ga het zien in het tweede of derde weekend. Maar het eerste weekend? Dat is voor ons.”

ORIGINEEL KARATE KIND ACTEUR VERWERPT CRTICS’ CLAIMS DAT DE FILM ‘TE WIT’ WAS

In plaats daarvan geeft Lee haar meer dan 7.000 volgers een suggestie: financier bioscoopkaartjes voor zwarte mensen.

“Als je zwarte mensen echt wilt bewijzen dat je van ons houdt en om ons geeft en dat je voor het goede doel staat? Ga dan niet naar dat openingsweekend van de film,” vervolgde Lee. “Je koopt je kaartje, je geeft het aan een zwarte of een zwarte familie die het zich niet kan veroorloven om te gaan. En dan ga je in dat theater zitten, voor de deuren. Je zorgt ervoor dat elke zwarte in dat theater kan in alle rust van die film genieten. Je zorgt ervoor dat je je lichaam gebruikt om ons te blokkeren voor iedereen die in dat theater zou komen om ons kwaad te doen. Dat is jouw taak.’

Het is onduidelijk of Lee haar eigen TikTok heeft verwijderd of dat het platform het heeft verwijderd. In haar bio staat nog steeds een link naar een GoFundMe-site die geld inzamelt, waarin staat dat ze “het geld persoonlijk zal gebruiken om kaartjes te kopen voor zwarte gezinnen om de film te gaan zien in het theater van hun keuze.” Het heeft meer dan $ 500 opgehaald van zijn doel van $ 10.000. Hoewel het onduidelijk is wanneer Lee de TikTok oorspronkelijk plaatste, is de inzamelingsactie actief sinds 2 augustus.

D23 Expo

Cosplayers kijken naar een Black Panther: Wakanda Forever-trailer op de Marvel Comics-tentoonstelling op de D23 Expo op zaterdag 10 september 2022 in Anaheim, Californië (AP Photo/Mark J. Terrill)

Mark J. Terrill/AP

“Dit is bedoeld om mensen te helpen het belang van zwarte vieringen te begrijpen en hoe ze persoonlijk en privé zijn en gerespecteerd moeten worden”, legt Lee verder uit op de site van de inzamelingsactie. ‘Een bondgenoot zijn betekent niet dat je erbij hoort. Het betekent dat je ons respecteert en dat je ons helpt veilig samen te komen.’

Disney-CEO Bob Chapek ging woensdag op de plaat over waarom het bedrijf, dat ook het productiebedrijf is voor Black Panther: Wakanda Foreverricht zich op zijn publiek, soms terwijl hij ervan beschuldigd wordt “te wakker” te zijn.

KLIK HIER OM MEER TE LEZEN VAN DE WASHINGTON EXAMINER

“De wereld is een rijke, diverse plek en we willen dat onze inhoud dat weerspiegelt”, zei Chapek.

Black Panther: Wakanda Forever hield zijn wereldpremière woensdag in El Capitan Theater in Los Angeles, Californië.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in