Bekijk enkele nieuwsgierige investeringen van TikTok-Owner ByteDance

0
106


  • TikTok-eigenaar ByteDance kocht een ziekenhuisketen die zich richt op vrouwen en kinderen, naar verluidt voor $ 1,5 miljard.
  • ByteDance’s inval in de gezondheidszorg is niet de enige merkwaardige investering buiten de sociale-mediaruimte.
  • Bekijk enkele andere investeringen van ByteDance, van een onderwijsbedrijf tot een keten van coffeeshops.

TikTok is de afgelopen jaren enorm populair geworden en is de snelstgroeiende app voor sociale media en inspirerende copycats geworden. Maar achter de schermen heeft de eigenaar van TikTok, ByteDance, strategische stappen gezet om verder te gaan dan de sociale media-industrie.

Vorige maand meldde Bloomberg dat het Chinese bedrijf $ 1,5 miljard betaalde voor Amcare Healthcare, een van China’s grootste particuliere ziekenhuisketens die zich richt op zorg voor vrouwen en kinderen. Amcare biedt een luxe pakket na de zwangerschap dat $ 32.000 kost voor een verblijf van 28 dagen, volgens een rapport van The Information.

ByteDance heeft niet gereageerd op het verzoek van Insider om commentaar over zijn investeringen.

Het populairste merk van ByteDance, TikTok, is niet immuun voor controverse in de VS. Het bedrijf is beschuldigd van het bespioneren van gebruikers voor de Chinese overheid, wat TikTok consequent ontkent.

Ondanks de onzekerheid rond TikTok is ByteDance volgens de Harvard Business Review snel uitgegroeid tot de meest waardevolle startup ter wereld.

ByteDance’s inval in de gezondheidszorg is niet de enige merkwaardige investering buiten de sociale-mediaruimte. Bekijk enkele van de verrassende investeringen van het moederbedrijf van TikTok.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in