Bedrijfsverlies bij TikTok Parent ByteDance bedroeg vorig jaar $ 7 miljard, meldt WSJ

0
16


De bedrijfsverliezen bij ByteDance, de moedermaatschappij van het razend populaire videodeelsite TikTok in Peking, zijn vorig jaar meer dan verdrievoudigd tot meer dan $7 miljard, meldde de Wall Street Journal vandaag, daarbij verwijzend naar een financieel rapport dat met werknemers werd gedeeld.

De verliezen werden geleden als een van China’s meest succesvolle wereldwijde bedrijven besteedde om zijn groei voort te zetten, aldus de krant. ByteDance rapporteerde een bedrijfswinst in het eerste kwartaal van 2022, “wat aangeeft dat een van ’s werelds meest waardevolle startups een hoek zou kunnen omslaan na jaren van grote verliezen”, aldus het rapport.

De financiële gegevens van ByteDance zijn niettemin gebukt onder “tientallen miljarden dollars aan niet-gerealiseerde marktverliezen op converteerbare effecten”, aldus de Journal. De gedeelde financiële berichten waren zowel voor 2020 en 2021 als voor het eerste kwartaal van 2022, aldus de krant.

Het particuliere ByteDance, opgericht in 2012 en vooral bekend in China vanwege zijn korte-videosite Douyin, heeft met name geïnvesteerd in VR-startup Pico. (Zie gerelateerde post hier.) Zhang Yiming, de belangrijkste oprichter van ByteDance, is vandaag naar schatting $ 49 miljard waard op de Forbes Real-Time Billionaires List. CEO Liang Rubo is naar schatting 2,3 miljard dollar waard. Aandeelhouders van ByteDance omvatten ook fondsen die zijn geassocieerd met Sequoia Capital China, Softbank, Coatue, General Atlantic en Source Code Capital.

Onder verwijzing naar een bedrijfsmemo aan investeerders meldde Reuters vorige maand dat ByteDance tot $ 3 miljard zal uitgeven om aandelen terug te kopen tegen een prijs die het bedrijf op ongeveer $ 300 miljard waardeert. De aankopen waren voornamelijk bedoeld om sommige aandeelhouders te helpen hun liquiditeit te verbeteren, een persoon met directe kennis van het plan tegen Reuters.

Zie gerelateerde berichten:

De 10 rijkste Chinese miljardairs

TikTok, ziekenhuizen en bijles-apps: de vele tentakels van Chinese Tech Giant ByteDance

@rflannerychina

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in