#BaylorRush gaat viraal op TikTok; toont unieke mode, het Griekse leven

0
71


Met meer dan 32 miljoen views is #BaylorRush een virale sensatie geworden. Fotoillustratie door Katy Mae Turner | Fotograaf

Door Katy Mae Turner | Fotograaf

In augustus 2021 nam #BamaRush van de Universiteit van Alabama het internet over. Veel potentiële nieuwe leden (PNM’s) namen video’s op waarin ze hun outfits lieten zien en praatten over het rekruteringsproces van een week, waardoor mensen met weinig of geen kennis van hoe studentenverenigingen werkten een kijkje konden nemen in het proces.

Tijdens de rekrutering van Baylor in januari 2022, sneeuwballend op de #BamaRush-rage maanden daarvoor, groeide #BaylorRush op TikTok in populariteit. Met meer dan 32,4 miljoen views groeide de hashtag buiten de Baylor-gemeenschap en werd een viraal fenomeen op meerdere socialemediaplatforms.

De video’s van #BaylorRush op TikTok hebben gemengde beoordelingen gekregen vanwege de grote verscheidenheid aan meningen en verregaande greep op de trend. In de afgelopen paar jaar heeft het maken van video’s entertainment opgeleverd, niet alleen voor de mensen die door de werving gaan, maar ook voor degenen die vanaf de virtuele zijlijn kijken over de hele wereld.

Charlotte, NC, tweedejaars Katie Boatwright maakte deel uit van het succes van #BaylorRush in 2022 toen zij en haar vriendin, Cypress tweedejaars Sara Bothe, een video maakten voordat hun zusterschapsrondes hun outfits lieten zien. Toen ze eenmaal thuiskwamen voor de dag, realiseerden ze zich dat de video veel meer weergaven had gekregen dan ze hadden verwacht.

“Ik kwam die dag thuis en zag dat het was opgeblazen, het was maar een korte video in één keer”, zei Boatwright. “Ik vond het allemaal hilarisch en sommige opmerkingen waren behoorlijk creatief.”

De video van Boatwright heeft momenteel meer dan 4,1 miljoen views, 314.600 likes en 13.200 reacties.

Voormalig Baylor Panhellenic External Relations and Engagement Coordinator, Mikayla Olson, zou het TikTok-plezier als nieuwe alumna niet missen. Ze heeft nu meer dan 110.000 views en deed een serie waarin ze de thema’s van hoofdstukken gedurende de week rangschikte op basis van hun Instagram-berichten.

“Eerlijk gezegd wilde ik gewoon gekke kleine TikToks maken, want toen ik bij Baylor was, zou ik daar de hele week met mijn vrienden over praten”, zei Olson. “Sinds mijn afstuderen zijn al mijn vrienden verspreid, dus ik stuurde ze mijn TikToks en we praatten erover.”

Met de viraliteit van deze video’s hadden gebruikers op sociale media een grote verscheidenheid aan meningen – sommige leuk, en sommige niet zo veel.

“Ik heb $ 600 uitgegeven aan rush-jurken voor mijn zuidelijke SEC-cultuurstorm, en deze meisjes mogen jurken dragen die ik droeg toen ik 10 was en binnenstappen?” TikTok-gebruiker @thoughtswgracie zei. “Als ik dit in Mississippi had gedragen, zou ik het gebouw uitgelachen zijn.”

Potentiële Baylor-studenten maakten ook gebruik van de zichtbaarheid van de week om huidige studenten te zien en meer over Baylor te leren.

“Ze kleden zich allemaal in deze vreselijke outfits; Ik heb nog nooit zoveel meisjesstudentenclub TikToks op mijn For You-pagina gezien die allemaal deze outfits hebben”, zei TikTok-gebruiker @cookiedoughlavacake, die onlangs werd toegelaten tot de Baylor-klas van 2027. “Wat gebeurt er in Waco?”

Anderen hadden leukere opmerkingen, erop wijzend dat mode gaat over iemands persoonlijke stijl en meningen.

“Ik snap niet waarom TikTok een hekel heeft aan al deze Baylor RushTok-meisjesoutfits; zoals, ze hebben tenminste originele stijl, ” Twitter-gebruiker @marciac95_ gezegd.

TikTok-gebruiker @jessicapeltzman verdedigde de outfits van veel PNM’s.

“Ze dragen dingen die uniek zijn en ze experimenteren met mode,” zei ze. ‘Deze meisjes studeren, oké? Ze leren nog steeds over hun stijl.

Veel verschillende scholen rekruteren studentenverenigingen, dus waarom werd Baylor zo populair? Olson zei dat Baylor’s unieke benadering van rekrutering ervoor zorgt dat het opvalt.

“Het Griekse leven is zo anders op Baylor in vergelijking met andere scholen – we hebben voorjaarsrekrutering, geen huizen, sterke invloed van religie en in het bijzonder Baylor-taal en modetrends,” zei Olson.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in