Barista viert mijlpaalsalaris in hartverwarmend TikTok

0
49


Het café in Massachusetts, waar werknemers met ontwikkelingsstoornissen werken, legde het moment vast.

Het café in Massachusetts, waar werknemers met ontwikkelingsstoornissen werken, legde het moment vast.

Screengrabs van @bittyandbeauscoffee TikTok-video

Een barista in Massachusetts kon niet wachten om zijn eerste salaris ooit te ontvangen nadat hij met zijn baan was begonnen – en zijn reactie was onbetaalbaar.

Joe Sullivan had ernaar uitgekeken om bij Bitty & Beau’s in Melrose, Massachusetts te werken sinds zijn vrienden daar begonnen te werken, meldde The Boston Globe.

Bitty & Beaus is een landelijke caféketen die volgens haar website mensen met ontwikkelingsstoornissen in dienst heeft.

Sullivan, die het syndroom van Down heeft, werd geregistreerd toen hij op 14 augustus zijn eerste salaris ontving. De korte TikTok werd miljoenen keren bekeken.

“Joe zit op cloud 9 – hij heeft zijn eerste salaris gekregen!” schreef het café op TikTok.

Sullivan springt opgewonden op en neer nadat hij zijn salaris heeft overhandigd en zijn collega’s in applaus uitbarsten. Dan houdt hij het salaris omhoog en steekt zijn duim op.

“Hij was zo extatisch over de hele zaak,” vertelde Sullivans moeder aan de Boston Globe. ‘Het maakte hem niet uit hoeveel het was. Hij gaat er graag heen om te werken.”

Amy en Ben Wright openden eerst Bitty & Beau’s in Wilmington, North Carolina en hebben nu winkels in Georgia, Florida, Alabama, Colorado en andere staten.

“Nu meer dan 80% van de mensen met een verstandelijke handicap en ontwikkelingsstoornissen in het hele land werkloos zijn, geloven de Wrights dat Bitty & Beau’s Coffee een pad creëert voor mensen met een handicap om meer gewaardeerd, geaccepteerd en opgenomen te worden in elke gemeenschap”, zegt het café op zijn website.

Nu reikt de gemeenschap van het café verder dan de toonbank en in de wereld van sociale media. Bitty & Beau’s had meer dan 80.000 volgers en miljoenen likes op TikTok.

“Inclusie. Vriendschap. Aanvaarding. Bedankt hiervoor”, reageerde een persoon op de virale video.

“Gefeliciteerd jongeman, ga zo door”, zei een ander.

Melrose is een buitenwijk ongeveer 16 kilometer ten noorden van Boston.

Profielafbeelding van Alison Cutler

Alison Cutler is een National Real Time Reporter voor het zuidoosten bij McClatchy. Ze studeerde af aan de Walter Cronkite School of Journalism and Mass Communication aan de Arizona State University en werkte eerder voor The News Leader in Staunton, VA, een tak van USAToday.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in