Bagageafhandelaars op luchthaven onderzocht na virale TikTok-bagage

0
19


  • Een vrijdagvideo van bagageafhandelaars die ruwweg bagage verplaatsen, ging viraal op TikTok.
  • Werknemers in de video zijn te zien terwijl ze de tassen van passagiers dichtslaan, gooien en schoppen.
  • Volgens rapporten onderzoeken Qantas Airways en zijn onderaannemer voor bagageafhandeling, Swissport, het incident.

Een Australische luchtvaartmaatschappij start een intern onderzoek nadat een video viraal ging van bagageafhandelaars die ruw omgaan met bagage.

In een video die vrijdag op TikTok is gedeeld, zijn drie handlers te zien die lachend de tassen van passagiers op een lopende band gooien en gooien. Sinds de clip is gepost, is de clip vier miljoen keer bekeken en heeft het meer dan 21.000 reacties opgeleverd.

Het bericht tagt Qantas Airways Limited en Melbourne Airport in het bijschrift, en een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij bevestigde aan The Guardian dat de mannen werknemers waren van Qantas-onderaannemer Swissport Australia.

“Het gedrag in deze video is duidelijk onaanvaardbaar en onze gecontracteerde grondafhandelaar voert een dringend onderzoek uit”, zei een woordvoerder van Qantas tegen The Guardian.

In één geval kan een handler een tas boven zijn hoofd zien tillen voordat hij deze op de riem slaat terwijl een ander toekijkt. De tienduizenden commentatoren waren niet blij met de ruwe weergave.

“Ik snap niet waarom ze extreem gewelddadig moeten zijn met de tas”, schreef een gebruiker.

“Dat is de reden waarom ik de hele wereld heb rondgereisd en alleen in Australië 2 koffers kapot heb gemaakt”, zei een ander

Brad Moore, CEO van Swissport, veroordeelde ook de acties van de mannen, die volgens hem nu “afgetreden zijn in afwachting van een dringend onderzoek” en waarschuwde met “ernstige disciplinaire maatregelen” in een personeelsbericht dat werd beoordeeld door news.com.au.

“Het gedrag in de video stelde ons allemaal teleur – vooral onze eerstelijnsmedewerkers die zo hard hebben gewerkt door (Covid) om de kwaliteitsnormen te waarborgen in soms uitdagende omstandigheden”, schreef Moore in de notitie, volgens news.com.au .

Hij voegde eraan toe: “Respectloos gedrag tegenover de bagage en persoonlijke bezittingen van onze klanten wordt niet getolereerd en zal leiden tot ernstige disciplinaire maatregelen.”

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in