Babydansen in Saskatchewan powwow gaat viraal op TikTok

0
97


Zo nu en dan kan internet een geweldige plek zijn en dat kleine beetje vreugde bieden om je de dag door te helpen.

Lees verder:

Saskatchewan Roughriders op zoek naar Gray Cup Festival-vrijwilligers

En dat is precies wat er dit weekend voor meer dan 790.000 mensen gebeurde, want dat is hoeveel views Baby Lakeyn heeft gekregen nadat een video van hem die danst op een powwow in Ochapowace First Nation online viraal ging.

De babyjongen is te zien gekleed in traditionele kleding en danst samen met zijn tantes en ooms.

Lakeyn is te zien voor de powwow, terwijl hij zich klaarmaakt om met zijn familie te dansen.

Met dank aan Jarod Allary

De powwow werd gehouden ter ere van degenen die zijn overleden tijdens de COVID-19-pandemie in de Ochapowace-gemeenschap.

Verhaal gaat verder onder advertentie

“Het is een kans voor onze natieleden die ver van onze gemeenschap of bezoekers wonen om naar huis te komen en te genezen door middel van zang en dans,” zei Lynn Bear, een hoofdvrouw en gekozen leider in de gemeenschap van Ochapowace.

“De dansers en zangers brengen hun geschenken naar ons, en ze dansen voor degenen die niet kunnen dansen.”

Er werden dansen uitgevoerd om overleden familieleden te eren, waaronder de moeder van Bear. Het was de familie van Bear die viraal ging, toen de kleinzoon van haar broer sprong en danste met zijn familie ter ere van haar moeder.

‘Dat is de kleinzoon van mijn broer en hij heet Lakeyn,’ zei Bear terwijl ze de video bekeek. “En dus dansten ze alle vier om mijn moeder te eren. Ze stalen de show.

“Het was zo mooi en het was emotioneel. En eerlijk gezegd heb ik nog steeds geen tijd gehad om het hele weekend te observeren.”

Lees verder:

Inwoners van Saskatchewan dwalen af ​​in Regina-kantoorgebouw voor het goede doel

De video is gemaakt door Jared Allary van Red Thunderbird Aerial Photography. In een Facebook-bericht zei Allary: “Ik wist dat het iets speciaals was, dus ik heb het zo snel mogelijk opgenomen. Het gaf me koude rillingen en een diep gevoel van trots.”

Bear zei dat het zien van de baby die danst met zijn familie iets is dat ze nooit zal vergeten, en ze hoopt dat het iedereen een beetje vreugde zal schenken zoals het voor haar heeft gedaan door een moeilijke tijd in haar leven.

Verhaal gaat verder onder advertentie

“Ik ben zo dankbaar dat iemand het op sociale media heeft kunnen vastleggen”, legt Bear uit. “En dat is het mooie van sociale media. Het (kan) geweldig zijn en het is inspirerend, inspirerend voor alle leeftijden, voor iedereen. En dat verwarmt ons hart.”

Wat Baby Lakeyn betreft, Bear hoopt dat hij in de toekomst op die video kan terugkijken en de impact kan zien die hij had op duizenden mensen over de hele wereld.

‘Onze kleintjes houden ons in de gaten’, zei Bear. ‘Dat zien ze. We willen dat onze jongeren doorgaan met onze tradities, onze cultuur en onze manieren, omdat het ons sterker maakt.”

© 2022 Global News, een divisie van Corus Entertainment Inc.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in