Aziaten geprezen als betere fotografen dan de Britten in virale TikTok

0
11


[Source]

Een TikTok-video waarin Aziaten worden afgebeeld als betere fotografen dan Britten, is viraal gegaan op sociale media.

De video is geproduceerd door de Britse tv-presentator, acteur en contentmaker Mark O’dea, die in Maleisië woont en bijna 868.900 volgers heeft op TikTok.

O’dea begint de video- met een disclaimer dat hij niet racistisch is. Vervolgens laat hij een Britse man en een Aziatische vrouw zijn foto maken om zijn punt te bewijzen.

“Ik ben niet racistisch, maar als ik terugga naar het VK, vraag ik altijd een Aziaat om me te helpen de foto te maken”, zegt O’dea, die in Maleisië woont. “En dat komt omdat ze betere fotografen zijn dan wij Britten, en ze doen veel meer moeite.”

Meer van NextShark: Vietnamese TikToker zegt dat ze ‘verstoten’ was omdat ze weigerde de ‘uitbundige’ universiteitslevensstijl van haar zus te financieren

Zoals te zien is in de video, stemt de Britse man ermee in om O’dea’s foto te maken, maakt een foto en vertrekt. De Aziatische vrouw stelt daarentegen hoeken voor, maakt meerdere foto’s en gaat zelfs op de grond liggen om de ‘geldfoto’ vast te leggen.

“Dat is wat je betrokkenheid noemt”, verklaart O’dea. “En daarom zal ik altijd een Aziaat vragen om mijn foto te maken.”

Meer van NextShark: Update: vermeende foto’s van het bloedbad in Nanjing ontdekt in het pandjeshuis in Minnesota ontkracht

De video is sinds de plaatsing vorige week 25,8 miljoen keer bekeken. Terwijl sommigen de overtuiging van O’dea steunden dat Aziaten inderdaad uitstekende fotografen zijn, voerden anderen aan dat het eigenlijk niet om ras gaat, maar om seks – en dat vrouwen zogenaamd betere foto’s maken dan mannen.

Om de virale video te vieren, ging O’dea naar wat leek op een Chinatown om te creëren een vervolgbericht. Deze keer vroeg hij een Aziatische man om zijn foto te maken.

Meer van NextShark: ‘It’s Japan-centric’: Elon Musk noemt Japan als Twitter’s ideale markt

Het bleek dat de Aziatische man het had afgeleverd. Hij leek meerdere foto’s te maken, draaide de camera en boog, net als de Aziatische vrouw, zijn lichaam in een blijk van ’toewijding’.

“Wees niet seksistisch, mensen”, schreef O’dea in de bijschriften. “Mannen zijn ook goede fotografen – sorry, laat me dat anders formuleren – Aziatische mannen.”

Aziatische TikTok-gebruikers waren trots op de commentaren.

Meer van NextShark: Son’s emotionele eerbetoon aan de fanvader van Cincinnati Bengals gaat viraal op TikTok

‘Ja… ik heb het je verteld. Ik ben het er helemaal mee eens. Hallo uit Sarawak Maleisië! #ProudAsian,” schreef een gebruiker.

Een ander merkte op: “Hell yeah! Aziatische macht!”

“Dit is zo waar. vraag ik altijd [an] Aziatische toerist om er een te nemen. De beste en aardigste mensen. [I am] Zelf Aziatisch’, schreef een ander.

Een ander merkte op: “Het is game over toen hij die telefoon draaide.”

Toch suggereerde een gebruiker: “Vraag een vrouwelijke Brit om een ​​foto van je te maken.”

Gerelateerde verhalen:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in