Aussie TikTok-gebruiker wakkert discussie aan over correct gebruik van handrem – Nieuws

0
109


Debat is losgebarsten in de nasleep van een virale video van een Australische vrouw die het internet op ging voor advies over hoe ze de handrem van haar auto correct kan gebruiken.

In de video van TikTok-gebruiker Emmy bekende ze dat ze “zoveel vragen” had na het zien van verschillende adviezen over wanneer de handrem van een automatische auto moet worden aangetrokken.

@emmy66991799 ik ben zo in de war, iemand helpt #fyp #foryoupage #car #cartok #handbrake #automaticcar #automatictransmission #helpmeplease #confused ♬ origineel geluid – emmy66991799

Ze liet zien hoe ze de functie normaal zou bedienen – door haar auto in de parkeerstand te zetten en vervolgens de handremhendel omhoog te trekken.

“Iedereen op TikTok komt me vertellen dat ik dat niet hoef te doen als mijn auto in de parkeerstand staat”, zei ze in de virale clip.

“Maar ik zet de auto altijd in de parkeerstand en trek dan de handrem aan. Is dat niet wat je moet doen?”

Emmy werd gebombardeerd met reacties na de video, en collega-creators antwoordden met hun eigen video’s die haar lieten zien hoe zij vonden dat de handrem correct moest worden gebruikt.

Een Australische gebruiker, Jean McDonald, drong er bij chauffeurs op aan niet dezelfde benadering van Emmy te volgen, omdat het te veel druk uitoefende op de versnellingsbak van de auto, wat uiteindelijk kostbaar zou kunnen zijn.

“Als je je auto in de parkeerstand zet en vervolgens je handrem erop zet, rust het hele gewicht van de auto op de parkeerrem in plaats van op de handrem, wat betekent dat hij op de versnellingsbak rust”, vertelde hij de kijkers en vertelde hen dat dat was wat “f***s je versnellingsbak omhoog”.

De juiste aanpak was om de auto in neutraal te zetten, de handrem aan te trekken en hem vervolgens in de parkeerstand te zetten.

“Op die manier rust het gewicht van de auto op de handrem en niet op de versnellingsbak”, zei hij.

Zijn advies, dat ook op de auto-educatiewebsite Hot Rod staat, heeft meer dan twee miljoen likes gekregen en is meer dan 16 miljoen keer bekeken.

Terwijl verschillende andere makers hetzelfde advies gaven, voerden anderen aan dat het gebruik van de handrem in verschillende stadia van parkeren in wezen geen invloed had op de gezondheid van de auto.

Velen zeiden dat wat Emmy demonstreerde in haar eerste video prima was en geen ernstige schade aan de versnellingsbak van haar auto zou veroorzaken.

Het bleek dat Amerikaanse chauffeurs meer vertrouwden op de “parkeer”-functie van hun automatische auto’s en minder geneigd waren om de handrem te gebruiken.

In Australië is het echter gebruikelijk dat de handrem bijna altijd wordt aangetrokken.

– news.com.auLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in