Arrestatie Andrew Tate: TikTok en Twitter onder vuur vanwege valse posts van fans | Sociale media

0
13


Sociale-mediabedrijven liggen dit weekend onder vuur omdat ze de verspreiding van verkeerde informatie door volgelingen van “koning van giftige mannelijkheid” Andrew Tate hebben toegestaan ​​na zijn arrestatie in verband met een onderzoek naar mensenhandel.

In de uren na zijn detentie werden TikTok en Twitter overspoeld met berichten waarin ten onrechte werd beweerd dat hij was vrijgelaten en samenzweringstheorieën die beweerden dat hij erin was geluisd. Waarnemer analyse blijkt.

Imran Ahmed, chief executive van het Center for Countering Digital Hate, zei: “Het is gewetenloos dat samenzweringstheorieën zich verspreiden die de integriteit van een onderzoek of de veiligheid van de betrokkenen in gevaar kunnen brengen.”

Tate, 36, een Brits-Amerikaanse internetpersoonlijkheid die vooral bekend staat om zijn vrouwonvriendelijke opvattingen, werd op 29 december samen met zijn broer Tristan in Roemenië gearresteerd als onderdeel van een onderzoek naar mensenhandel, verkrachting en georganiseerde misdaad.

Een onderzoek door de Waarnemer in augustus onthulde de voormalige kickbokser en Big Brother-deelnemer dat TikTok zijn inhoud agressief promootte onder gebruikers, waaronder jongens en jonge mannen. Leden van de online academie van Tate hadden de opdracht gekregen om opzettelijk controversiële clips te plaatsen in een poging de betrokkenheid te vergroten en het algoritme te manipuleren.

Na zijn arrestatie vorige week zeiden openbare aanklagers in een verklaring dat vier mensen, waaronder twee Britten, ervan verdacht werden deel uit te maken van een criminele groep die vrouwen seksueel uitbuitte nadat ze hen hadden gelokt met beloften van een relatie.

Een oud fragment van Andrew Tate gebruikt in een tweet waarin hij beweerde dat hij was vrijgelaten.  'Matrixaanval mislukt', luidt het bijschrift.
Een oud fragment van Andrew Tate gebruikt in een tweet waarin hij beweerde dat hij was vrijgelaten. ‘Matrixaanval mislukt’, luidt het bijschrift. Foto: Twitter

De vrouwen werden naar verluidt onderworpen aan “fysiek geweld en mentale dwang door middel van intimidatie, constant toezicht, controle en het inroepen van vermeende schulden” en werden gedwongen om pornografische video’s te maken. Er waren zes potentiële slachtoffers geïdentificeerd.

Verdere details van de specifieke beschuldigingen tegen Tate zijn niet openbaar gemaakt. Vrijdag werd bevestigd dat hij de komende 30 dagen in detentie zou doorbrengen terwijl het Roemeense directoraat voor onderzoek naar georganiseerde misdaad en terrorisme zijn onderzoek voortzet.

Op sociale media zijn duizenden supporters al tot hun oordeel gekomen. Op TikTok en Twitter beweerden Tate’s fans zonder bewijs dat hij erin was geluisd, met hashtags als #freetopG en #tateinnocent. “Mensen liegen omdat ze Tate haten”, schreef iemand op Twitter. ‘Ik weet 100% zeker dat Tate onschuldig is. GRATIS TATE, ‘zei een ander.

Anderen gaven “de Matrix” de schuld voor het in de val lokken van hem. Dit werd aangewakkerd door Tate zelf in een tweet die werd gepost na het nieuws over zijn arrestatie: “The Matrix heeft hun agenten gestuurd”, schreef hij vrijdag.

Sinds de release van de sciencefictionfilm uit 1999 over mensen die in een simulatie leven, waarbij een man de keuze krijgt om een ​​rode pil te nemen en ‘wakker te worden’, is de metafoor herhaaldelijk gebruikt in een reeks complottheorieën. door marginale online groepen die ‘redpill’ gebruiken om mannen aan te duiden die wakker worden met de ‘realiteit’ dat het feminisme hen onderwerpt.

Op TikTok op vrijdag was de meest gelikete recente video over Tate er een die in eerste instantie een feitelijk verslag leek te zijn, maar eindigde met de vraag aan kijkers: “Wat denken jullie dat de echte reden is dat Tate is gearresteerd? Was het de Matrix, of heeft Tate daadwerkelijk een ernstig misdrijf begaan?

'The Matrix heeft hem te pakken', beweerde een TikTok-bericht na de arrestatie van Andrew Tate.
‘The Matrix heeft hem te pakken’, was de conclusie die een TikTok-gebruiker trok na de arrestatie van Andrew Tate. Foto: TikTok

Op Twitter, waar Tate meer dan 4 miljoen volgers heeft nadat zijn account in november werd hersteld, verwezen veel berichten naar #Pizzagate – een ontkrachte theorie die ouder was dan QAnon en beweerde dat hoge democraten achter een ring voor seksueel misbruik van kinderen zaten – en suggereerden dat hij werd gebruikt als een zondebok door echte pedofielenkringen.

In een video die kort voor zijn arrestatie was gemaakt, na een Twitter-ruzie met de klimaatactiviste Greta Thunberg, was Tate voor de camera verschenen met een pizzadoos voor zich in wat volgens sommigen een verwijzing was naar de samenzwering. “Ze willen Pizzagate in de doofpot stoppen met Andrew Tate”, schreef een Twitter-gebruiker, die Elon Musk tagde.

Andere accounts plaatsten oude video’s die suggereerden dat Tate was vrijgesproken, ondanks dat hij in detentie zat. Een clip die zaterdag 780.000 keer op Twitter was bekeken, beweerde te laten zien dat hij uit hechtenis werd vrijgelaten. “Andrew Tate kreeg Released Matrix-aanval mislukt”, luidde het bijschrift.

De felle verdediging van Tate en de verspreiding van verkeerde informatie sinds zijn arrestatie zal de bezorgdheid over de impact op eventuele toekomstige gerechtelijke procedures vergroten en vragen oproepen voor de socialemediaplatforms die hem hielpen om mainstream te worden.

In de weken na de WaarnemerTijdens het onderzoek van augustus verbood TikTok het officiële account van Tate en zei dat het een harde houding aannam tegen haatdragende inhoud, waaronder vrouwenhaat. Op zaterdagavond zei TikTok dat het was begonnen met een systematische beoordeling van inhoud die ermee was gemarkeerd en dat het alles zou verwijderen dat in strijd was met de richtlijnen, die “verkeerde informatie verbieden die aanzienlijke schade toebrengt aan individuen, onze gemeenschap of het grotere publiek”. Twitter reageerde niet op een verzoek om commentaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in