Apple wint op Facebook en Google in online advertenties na iOS-wijziging

0
107


Een leider van de Amerikaanse Federal Communications Commission zei dat hij Apple en Google heeft gevraagd om TikTok uit hun app-winkels te verwijderen vanwege zorgen over gegevensbeveiliging. Hier afgebeeld is de TikTok-downloadpagina op een Apple iPhone op 7 augustus 2020.

Drew Angerer | Getty Images Nieuws | Getty Images

Het online advertentieduopolie Google-Facebook valt mogelijk uiteen.

Volgens een dinsdag door Appsumer gepubliceerde studie wint Apple aan kracht op het gebied van digitale advertenties, terwijl Google en Facebook aan kracht lijken te verliezen.

Uit het onderzoek, gebaseerd op een analyse van de online advertentiebudgetten van meer dan 100 verschillende bedrijven voor consumentenapps, bleek dat de advertentieactiviteiten van Apple hebben geprofiteerd van de grote iOS-privacy-update van het bedrijf in 2021, waardoor het voor bedrijven als Facebook moeilijker werd om gebruikers over de hele wereld te volgen. het internet.

Met de zoekadvertenties van Apple kunnen mensen adverteren in de App Store van de iPhone-maker. De adoptiegraad van adverteerders steeg in het tweede kwartaal met bijna 4 procentpunten ten opzichte van een jaar eerder tot 94,8%, terwijl de adoptie van Facebook met 3 procentpunten daalde tot 82,8%, aldus Appsumer. Google’s tarief daalde met 2 punten tot 94,8%.

Apple heeft “zich aangesloten bij het duopolie van Facebook en Google aan de top van de adoptie door adverteerders”, aldus Appsumer, dat eigendom is van InMobi.

Shumel Lais, algemeen directeur bij Appsumer, schreef de verbeterde reputatie van Apple toe aan een toename van het aantal app-ontwikkelaars dat bereid is veel geld te betalen om downloads te stimuleren. Tegelijkertijd heeft Apple’s App Tracking Transparency (ATT)-update de hoeveelheid gegevens beperkt die op advertenties gebaseerde apps zoals Facebook kunnen gebruiken om merken te helpen met hun online advertentiecampagnes.

“Een van de dingen die best interessant is, is dat de ATT-metingsbeperkingen die een soort van op het bredere netwerk worden gelegd, niet op dezelfde manier bestaan ​​voor Apple,” zei Lais. “Je zou dus kunnen zeggen dat Apple iets meer zichtbaarheid of een voordeel heeft op de andere kanalen op iOS.”

De toename van het aantal online advertenties voor ontwikkelaars door Apple weerspiegelt de positie van Amazon op het gebied van e-commerce, aangezien retailers meer geld uitgeven om hun producten te promoten op de site waarop ze voor klanten vertrouwen.

Wat betreft de totale uitgaven van app-ontwikkelaars aan online adverteren, ook wel ‘share of wallet’ genoemd, blijft Google met 34% bovenaan staan. Facebook staat op de tweede plaats met 28%, gevolgd door Apple met 15%. Amazon werd niet vermeld omdat het geen platform voor ontwikkelaars is.

Aan de onderkant van de markt haalde TikTok Snap in, dat ook door ATT is gehamerd. TikTok heeft een marktaandeel van 3% en Snap op 2%, zei Appsumer.

Hoewel het bovenaan Snap stond, daalde het acceptatiepercentage van TikTok in het tweede kwartaal met bijna 7 procentpunten. Lais zei dat app-ontwikkelaars nog steeds proberen uit te zoeken welke advertenties goed werken op de korte videoservice.

“Merken passen zich misschien nog steeds aan om TikTok voor elke branche te laten werken”, zei Lais.

De cijfers waren niet allemaal slecht voor Facebook. Het aandeel van de portemonnee steeg in het vierde kwartaal met 4 punten tot 28%, wat aangeeft dat het socialemediabedrijf enkele “tekenen van herstel” ervaart, zei Lais. In juli meldde Facebook-moeder Meta een sneller dan verwachte daling van de omzet in het tweede kwartaal en zei dat de verkoop in het derde kwartaal opnieuw zal dalen ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden.

Lais zei dat Facebook profiteert van de serendipiteit van advertenties, in tegenstelling tot Google en Apple, die advertenties weergeven op basis van zoektermen.

“Facebook heeft nog steeds zeer unieke eigenschappen en mensen hebben een mentaliteit waarin ze zich in een soort ontdekkingsmodus bevinden, dus daar zijn nog steeds kansen”, zei Lais.

HORLOGE: Meta is het meest defensief tegen verlies van prestatiemarketing

Korte video is een blijvertje, zegt Shmulik . van Bernstein

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in