Apple-medewerker zegt dat ze mogelijk wordt ontslagen vanwege een virale TikTok-video

0
154


Nadat ze haar kennis van Apple-producten had gedeeld in reactie op een iPhone-gebruiker die verdachte berichten ontving, vraagt ​​een Apple-medewerker het bedrijf haar niet te ontslaan.

TikTok-gebruiker, komiek en hardware-ingenieur Paris Campbell (@stopitparis) plaatste een soort vervolgvideo waarin stond dat haar werkgever niet tevreden was met haar publieke identificatie als Apple-werknemer.

“Ik ben een Apple-medewerker en dit is een boodschap voor Apple”, zegt ze in de video. “Op dit moment wacht ik geduldig om erachter te komen of ik ontslagen word voor een video die ik drie dagen geleden heb gepost, de video in kwestie is deze hier met ongeveer 5 miljoen views. Het is een video waarin ik reageer op een vrouw genaamd Stella die haar iPhone is kwijtgeraakt.”

@stopitparis hey apple, ontsla me niet #techtok #greenscreen ♬ origineel geluid – parijs campbell

In een telefoongesprek met de Daily Dot zei Campbell dat ze een alleenstaande moeder is en onlangs haar huis verloor bij een brand, en bereidt zich voor om ander werk te zoeken als haar beroep op het bedrijf niet wordt gehoord. Voordat haar eerste video de aandacht trok van haar werkgever en haar manager haar vertelde dat ze mogelijk haar baan zou verliezen, zei Campbell dat ze een overweldigend positieve ervaring met het bedrijf had.

“Ik zal zeker alle middelen gebruiken die ik kan om juridische bijstand te zoeken om te proberen via Apple in beroep te gaan tegen de beslissing”, zei ze. “Als dat niet mogelijk is, moet u dit eventueel voor de rechter brengen. Ik kan het op dit moment niet met zekerheid zeggen, maar kansen die op mijn pad komen, zullen iets zijn waar ik naar op zoek ben en waar ik heel open voor sta.”

Campbell verduidelijkte dat de video die ze plaatste is gemaakt om iemand te helpen en dat de gedeelde informatie al beschikbaar is voor het publiek.

“In deze video was niets van wat ik zei niet al openbare kennis, ik heb geen enkele vorm van vertrouwelijkheid geschonden”, zegt ze in het vervolg. “Het enige wat ik deed was een ongelooflijk nauwkeurige video maken die blijkbaar miljoenen mensen aansprak. Dat ben ik niet alleen maar toeteren, want blijkbaar dacht Newsweek dat ook’, verwijzend naar de berichtgeving in de publicatie van haar advies.

Ze zei dat ze het sociale-mediabeleid van Apple heeft herzien, dat werknemers er niet van weerhoudt zichzelf als zodanig publiekelijk te identificeren, alleen om dit te doen op een manier die een negatieve weerslag heeft op het bedrijf.

“Als je het mij vraagt, is het versterken van het vertrouwen van het publiek in de beveiliging van Apple niet iets waardoor het bedrijf er slecht uitziet”, voegt ze eraan toe in de video. “Vooral als het in minder dan 24 uur 5 miljoen mensen bereikt. Als we technisch willen worden, heb ik mezelf nooit geïdentificeerd als een Apple-medewerker tot deze video. Ik heb ironische verwijzingen gemaakt, waardoor mensen zich afvroegen of ik voor Blackberry werk, of ik voor Apple werk, of ik helemaal voor een extern bedrijf werk. Maar nee, ik werk voor Apple en zou heel graag bij Apple willen blijven.”

In de zes jaar dat ze bij Apple werkte, beschrijft Campbell haar prestaties op het werk als ‘geweldig’ in de video.

‘Als ik toch ontslagen word en ik heb je aandacht, dan kan ik er net zo goed mijn voordeel mee doen’, zegt ze. “Apple, je hebt me niet ingehuurd om TikTok-video’s te maken, maar ik ben er blijkbaar heel goed in. Sinds het plaatsen van die ene video is mij gevraagd om vele andere over dit onderwerp te posten en ik heb er een paar gepost die het heel goed hebben gedaan. Praten over je producten en technologie in het algemeen en hoe mensen ermee om kunnen gaan in hun dagelijks leven, is iets waar ik het beste in ben, en dat weten jullie omdat je me min of meer hebt ingehuurd om dat te doen.

In haar interview zei ze dat elke potentiële werkgever die mogelijk geïnteresseerd is in haar ervaring als technicus, moet weten dat ze een buitengewoon hardwerkend persoon is, toegewijd en gepassioneerd als het op haar werk aankomt. Lang voordat ze professioneel voor het bedrijf begon te werken, zei Campbell dat ze werd geïnspireerd om haar technische kennis op te bouwen door enkele van haar eigen Apple-apparaten uit elkaar te halen, om te leren hoe ze functioneerden.

“Ik bewonderde het bedrijf al jaren voordat ik zelfs maar voor hen begon te werken”, zei ze. “Ik was een soort van klassieke Apple-fangirl-tiener. Ik zou als kind de apparaten uit elkaar halen om te kijken hoe ze werkten. Mijn aanvankelijke technische kennis was allemaal erg autodidact en allemaal erg gemotiveerd door de cultuur van Apple.”

Uiteindelijk vraagt ​​ze de beoogde kijker, Apple, om de mogelijkheid te overwegen om haar vermogen om anderen over hun producten te leren te behouden door ervoor te kiezen haar niet te ontslaan.

“Dit ben ik die over het hoofd van mijn manager gaat, en datgene doe waardoor ik waarschijnlijk ontslagen zal worden”, zegt ze. “Maar er was een tijd dat Apple respect had voor mensen die dingen deden die echt maf en out-of-the-box waren. Dit is absoluut maf en out-of-the-box. Ik ken Apple niet, het enige wat ik zeg is dat ik misschien in de verkeerde positie zit met jou. Misschien als je mijn vaardigheden niet wilt, misschien iemand anders.”

The Daily Dot heeft Apple rechtstreeks via e-mail benaderd met betrekking tot de video.


Topverhalen van vandaag

*Eerste publicatie: 13 augustus 2022, 15:12 CDT

Brooke Sjoberg

Brooke Sjoberg is een freelance schrijver voor de Daily Dot. Ze studeerde in 2020 af met haar Bachelor in Journalistiek aan de Universiteit van Texas in Austin.

Brooke Sjoberg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in