Anticonceptie TikTok is een symptoom van het grotere probleem van de geneeskunde

0
129


Hoewel het verleidelijk is om te zeggen dat influencers en apps ongewenste zwangerschappen veroorzaken, gaat het probleem veel dieper. Mensen op TikTok portretteren vaak natuurlijke methoden op een vergelijkbare toon als elke andere internet-hack: een verrassende oplossing. Dit heeft deels te maken met de manier waarop mensen online praten, maar het is ook een gevolg van het feit dat beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg geen serieuze gesprekken voeren over alle anticonceptiemogelijkheden en hun mogelijke bijwerkingen. Volledige transparantie van aanbieders over bijwerkingen en het duidelijk uitleggen van anticonceptie-opties zou “veel problemen oplossen”, zegt Sridhar. “In de loop der jaren heb ik me gerealiseerd dat gedegen advies over veiligheid, bijwerkingen en voordelen net zo belangrijk zijn als de gebruiksaanwijzing.”

Anticonceptietherapie zou ook baat hebben bij het opnemen van informatie die sociale normen en zorgen weerspiegelt – er is een duidelijk verschil tussen de informatie die mensen willen en de informatie die ze krijgen. Onderzoek suggereert ook dat intellectuele nederigheid vertrouwen kan bevorderen, dus het is van cruciaal belang om te evalueren waarom er geen gegevens zijn om de claim van een patiënt te ondersteunen – is deze weerlegd of is deze niet getest?

Een ander in het oog springend probleem is het gebrek aan financiering en onderzoek naar nieuwe anticonceptie-opties, zegt Bethan Swift, een promovendus die de gezondheid van vrouwen en reproductieve gezondheid bestudeert aan de Universiteit van Oxford. Veel mensen voelen zich in de steek gelaten door hun opties, zegt Swift, maar er is weinig moeite om het probleem verder te onderzoeken.

Natuurlijk zullen deze veranderingen niet van de ene op de andere dag plaatsvinden. In de tussentijd kunnen digitale gezondheidshervormingen, aangespoord door de medische gemeenschap, er ook voor zorgen dat mensen die online op zoek gaan naar meer opties, nauwkeurige en transparante informatie over anticonceptie krijgen. Apps die “gezondheidszorg benaderen zonder de professionele competentie, fiduciaire plichten, wettelijke bescherming en aansprakelijkheden” moeten transparant zijn over de valkuilen. De FDA kan aantoonbaar de nodige druk uitoefenen: omdat de meeste medische apps geen ziekten behandelen, zijn ze niet door de FDA gereguleerd. Maar de FDA reguleert apps die een risico vormen voor het publiek, en met de ondergang van Roe v. Wadekunnen apps die ongewenste zwangerschap in de hand kunnen werken als een risico worden beschouwd.

Een terugslag op de anticonceptie zou kunnen leiden tot meer ongeplande zwangerschappen, en de gevolgen worden gecompliceerder door het Amerikaanse politieke klimaat en de onbevredigende gezondheidszorg. Dit gebeurt ook in een tijd waarin medische professionals te maken hebben met ernstige burn-out en bedreigingen. Het is oneerlijk om naar deze groep te wijzen en te zeggen: “Repareer dit.” Maar tegelijkertijd is een verbeterde benadering van het bespreken en bieden van reproductieve gezondheidszorg nodig voor mensen die anticonceptie gebruiken. En het winnen van vertrouwen kan leiden tot betere zorgresultaten.

Mensen helpen medische keuzes te maken die hen in staat stellen – en die gebaseerd zijn op onbevooroordeelde, duidelijke informatie – zou lessen kunnen opleveren voor het herwinnen van vertrouwen in de geneeskunde in het algemeen. De bewering dat makers van inhoud verantwoordelijk zijn voor de gevolgen van het niet kunnen krijgen van een abortus, weerspiegelt de fout om van Covid-19 een kwestie van persoonlijke verantwoordelijkheid te maken in plaats van een noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid. “Het feit dat hormonale anticonceptie voor een aanzienlijk deel van de mensen een onbevredigende optie is, is geen probleem voor mij of jou”, zegt Clancy. “Het is een probleem van de VS.”

Bijgewerkt 16-8-22 16:35 uur ET: Dit verhaal is bijgewerkt om te verduidelijken dat Natural Cycles door de FDA is goedgekeurd en niet door de FDA is goedgekeurd, zoals eerder vermeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in