Anonieme hacker, die opschepte over exploits op TikTok, zegt dat hij is overvallen door de Canadese politie

0
75


Geschreven door AJ Vicens

In het afgelopen jaar ontwikkelde Aubrey Cottle een behoorlijke TikTok-aanhang voor zijn flitsende hackvideo’s en clips waarin hij de operaties van het hacktivistische collectief Anonymous tegen de oorlog in Oekraïne promoot.

Cottle, een Canadees die de online naam “Kirtaner” gebruikt, hielp Anonymous meer dan tien jaar geleden populair te maken toen de losjes gelieerde groep bekendheid verwierf vanwege zijn Guy Fawkes-maskers, online capriolen en hacks. Nu is hij een soort nieuw gezicht van een oplevende Anonymous via zijn TikTok-kanaal, waar hij bijna 40.000 volgers heeft.

Maar zijn onbezonnen beweringen van hacking hebben Cottle misschien ingehaald, die deze week zei dat hij dakloos was en geld nodig had om zijn advocaat te betalen nadat hij door de Canadese politie was overvallen.

Cottle vertelde CyberScoop in een online chat dat de provinciale politie van Ontario op 30 augustus “al mijn apparatuur (meerdere pc’s, opslagapparaten, telefoons, servers, NAS) heeft meegenomen en mijn man fawkes-masker als bewijs heeft meegenomen.”

Hij werd een paar dagen later uitgezet – om niet-gerelateerde redenen, zei hij – en leeft nu uit zijn auto.

Cottle heeft regelmatig opgeschept over verschillende hackavonturen. In februari claimde hij bijvoorbeeld de eer voor het hacken van de christelijke crowdfundingsite GiveSendGo en zei hij dat hij gegevens had gelekt van de Freedom Convoy 2022-campagne, meldde Vice destijds. In een livestream op zijn TikTok-account, Cottle zei ook dat hij “Epic (sic) hosting heeft gehackt, ik heb Parler gehackt, ik heb Gab gehackt, ik heb Truth Social gehackt, ik heb GiveSendGo gehackt, het kan me niet schelen”, aldus Vice. “Ik ben letterlijk een beroemde f–king cyberterrorist, en je denkt dat je me bang kunt maken?”

Acties gelieerd aan Anonymous zijn ook sterk toegenomen in verband met Operatie Jane, beginnend in september 2021, met herhaalde aanvallen op Russische instellingen, waardoor meerdere terabytes aan gegevens online belandden.

In de online chat met CyberScoop na de schijnbare inval, zei Cottle dat de politierechercheur van Ontario hem had verteld dat de FBI “betrokken was”, en zei dat agenten een paar dagen eerder bij de OPP waren geweest buiten het appartement van Cottle in de hoop met hem te spreken. maar Cottle was er niet.

Toen hem werd gevraagd naar hun mogelijke betrokkenheid, verwees de FBI het onderzoek van CyberScoop door naar de Canadese autoriteiten. Een woordvoerder van de provinciale politie van Ontario, het agentschap met jurisdictie in het gebied waar Cottle woont, zei dat het agentschap “geen commentaar kan geven op lopende onderzoeken”, en verduidelijkte later dat het niet kan bevestigen of er zelfs een onderzoek is.

Eerder deze week organiseerde Cottle een TikTok-live waarin hij het publiek vertelde dat hij “werd overvallen door federale autoriteiten met betrekking tot een hackonderzoek, en dat ze” al mijn apparatuur in beslag hadden genomen, ik hulp nodig heb bij het betalen van mijn advocaat, en ik ben dakloos.”

Het is niet duidelijk waar de overval op Cottle, die net buiten Toronto woont, specifiek over ging. Foto’s van een arrestatiebevel dat Cottle met CyberScoop heeft gedeeld, geven aan dat het op 26 augustus is uitgevaardigd. De “overtreding” wordt beschouwd als een schending van het Canadese Wetboek van Strafrecht 342.1(1) onder de cybercriminaliteitswetten van het land.

Het bevel zocht ook apparaten “die elektronische documenten kunnen opslaan” en apparaten die een bepaald IP-adres kunnen registreren.

Cottle vertelde CyberScoop dat de Canadese politie #OperationJane noemde, een anonieme operatie die in september 2021 werd gelanceerd als reactie op het aannemen van wetgeving door de Republikeinen in Texas die abortussen na zes weken effectief verbiedt.

Hoewel Cottle de verantwoordelijkheid heeft genomen voor meerdere spraakmakende hacks, vragen sommigen zich af of hij deel uitmaakte van alles wat hij beweert.

Toch kunnen er tal van redenen zijn waarom autoriteiten Cottle zouden kunnen beschouwen als een van de meest publieke figuren die beweert banden te hebben met Anonymous en haar activiteiten.

Een briefje dat zogenaamd afkomstig is van Anoniem aangekondigd op 13 september dat Epik, een webservice- en hostingbedrijf uit Seattle dat bekend staat om zijn zaken met extreemrechtse websites en sociale-mediadiensten, was gehackt. De notitie beweerde dat het gehackte materiaal “alles is wat nodig is om het daadwerkelijke eigendom en beheer van de fascistische kant van het internet te traceren dat onderzoekers, activisten en, nou ja, zo ongeveer iedereen” is ontgaan.

Kort nadat de Epik-hack openbaar werd, beweerden aan Anonymous gelieerde hackers de website van de Texas GOP te hebben gehackt, die Micah Lee, de directeur van informatiebeveiliging en een journalist bij The Intercept, onafhankelijk geverifieerd.

Rob Monster, de oprichter en voormalig CEO van Epik, gaf toe dat zijn bedrijf twee dagen na de hack was gehackt in een live vraag- en antwoordsessie op PrayerMeeting.com, een andere van Monster’s websites, volgens de Daily Dot. Tijdens de vergadering riep Monster Cottle op, die een van de aanwezigen was, meldde CNN, en vroeg Cottle of hij achter de hack zat.

Cottle ontkende het en zei: “Ik zou nooit, nooit, nooit een federale misdaad toegeven in een ruimte als deze”, aldus CNN. Monster vertelde CNN dat hij dacht dat Cottle verantwoordelijk was.

Epik reageerde niet op een verzoek om commentaar.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in