Andrew Tate wordt verbannen van Facebook, Instagram en TikTok wegens het overtreden van hun beleid

0
132


Andrew Tate, een influencer en voormalig professioneel kickbokser die bekend staat om zijn vrouwonvriendelijke opmerkingen, is verbannen van Facebook, Instagram en TikTok.

Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, bevestigde aan NPR dat Tate van zijn platforms was verbannen wegens het schenden van zijn beleid met betrekking tot gevaarlijke individuen en organisaties en haatzaaiende uitlatingen. Tate, 35, had 4,7 miljoen volgers op Instagram verzameld voordat Meta zijn officiële account verwijderde.

TikTok vertelde NPR dat het bedrijf het account van Tate permanent heeft verbannen.

“Vrouwenhaat is een haatdragende ideologie die niet getolereerd wordt op TikTok”, zegt een woordvoerder tegen NPR. “Ons onderzoek naar deze inhoud is aan de gang, terwijl we doorgaan met het verwijderen van inbreukmakende accounts en video’s en maatregelen nastreven om onze handhaving, inclusief onze detectiemodellen, tegen dit soort inhoud te versterken.”

Tate verwierf internetfaam nadat ze uit de show was verwijderd Grote broer in 2016 naar aanleiding van een video die opdook waarin hij naar verluidt een vrouw zou hebben aangevallen, aldus de BBC.

Tate beweerde dat de video “een totale leugen” was die hem er slecht uit wilde laten zien en werd bewerkt, meldde de BBC.

De influencer werd in 2017 permanent van Twitter geschorst nadat hij had getweet dat vrouwen die seksueel zijn misbruikt enige verantwoordelijkheid dragen, aldus NBC News.

Copyright 2022 NPR. Ga voor meer informatie naar https://www.npr.org.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in