Andrew Tate: Wie is de controversiële TikTok-influencer?

0
145


Als je een regelmatige gebruiker bent van sociale media, namelijk Instagram of TikTok, heb je de afgelopen weken waarschijnlijk een of twee video’s van Andrew Tate in je feed gezien.

Misschien hield hij een motiverende lezing over hoe mannen “een hoger niveau kunnen bereiken”, of hoe hij denkt dat mensen die vapen “dom” zijn. Het is waarschijnlijker dat je een van zijn meer populaire video’s bent tegengekomen waarin hij verdeeldheid zaait over feminisme en vrouwen.

Tate heeft de afgelopen weken de krantenkoppen gehaald vanwege zijn controversiële meningen en heeft daarbij een enorme online aanhang verzameld. Hier is alles wat u moet weten.

Wie is Andrew Tate?

Emory Andrew Tate is een social media influencer en voormalig kickbokser.

Hij is ook de oprichter van Hustler’s University, een online ‘academie’ waar leden een maandelijks lidmaatschapsgeld betalen in ruil voor advies over hoe ze een passief inkomen kunnen verdienen met verschillende online industrieën.

Hoe populair is hij en heeft hij een vriendin?

Hoewel Tate een enorme Instagram-aanhang heeft van 4,6 miljoen, steeg zijn populariteit toen er video’s van hem op TikTok begonnen te circuleren. Op het moment van schrijven heeft de hashtag #AndrewTate 12,7 miljard views verzameld.

Het gerucht gaat dat Tate een relatie heeft met Naghel Georgiana Manuela. Hij deelde in oktober 2021 een foto van zichzelf en Naghel aan boord van een privévliegtuig op zijn Instagram.

“Vliegen in mijn Jet met de enige vrouw die ik vertrouw. Magische krachten’, schreef hij bij het bericht.

Wat zijn de controverses rondom hem?

In 2016 werd Tate opgestart vanaf de 17e seizoen van Big Brother nadat een video opdook waarin te zien is dat Tate een vrouw met een riem slaat. In een verklaring zei Tate dat de acties in de video met wederzijdse toestemming waren.

Tate is de afgelopen weken het onderwerp geweest van veel kritiek, vooral vanwege zijn opvattingen over vrouwen, die als vrouwonvriendelijk zijn bestempeld.

In een video waarin hij te zien is hoe hij feminisme bespreekt, zei Tate dat vrouwen “hun kop moeten houden, kinderen moeten krijgen, thuis moeten zitten, stil moeten zijn en koffie moeten zetten”.

In sommige van zijn meest virale video’s uitte hij meningen zoals “vrouwen kunnen niet autorijden”, dat mannen kunnen bedriegen maar vrouwen niet, en dat 18-jarige vrouwen “aantrekkelijker zijn dan 25-jarigen omdat ze heb minder d*** meegemaakt”.

In een interview met de spiegel in maart onthulden Tate en zijn broer Tristan dat ze een webcambedrijf voor volwassenen runnen, waarbij in lingerie geklede modellen chatsessies met mannen hebben.

Tijdens de chats, die $ 4 per uur kosten, vertellen de modellen mannelijke bellers over “nep-snikverhalen”.

De broers gaven toe dat de operatie een “totale zwendel” was, maar ze worden beschermd door twee regels in hun algemene voorwaarden.

Tristan zei: “Eén uitzending is ‘uitsluitend voor amusementsdoeleinden’. Dat betekent dat als een model zegt dat ze een zieke hond of een zieke oma heeft, het niet waar hoeft te zijn. De volgende is dat al het geld dat aan modellen wordt gegeven ‘een vrijwillig teken van dankbaarheid is voor hun tijd om te zenden’.”

Wat hebben mensen over hem gezegd?

Een petitie om Tate te verwijderen van alle sociale-mediaplatforms, die de influencer ervan beschuldigt “jagen op de geestelijke gezondheid van jonge mannen” en hen “verzorgen” om vrouwen en meisjes te “haten”, heeft meer dan 10.000 handtekeningen bereikt.

De omvang van Tate’s invloed werd eerder deze week duidelijk toen radiopresentator en tv-persoonlijkheid Abbie Chatfield onthulde dat ze beledigende directe berichten van Tate’s fans heeft ontvangen.

In een optreden in de Australische talkshow Het projectzei Chatfield dat ze uit de eerste hand had ervaren hoe de opvattingen van Tate jonge jongens beïnvloeden.

“Ik krijg DM’s [direct messages] van wat lijkt op vroege tienerjongens, die zeggen: ‘Ik hoop dat Andrew Tate je vernietigt’.

“Ik krijg ook reacties die me Abby Tate noemen, vooral reacties op TikTok. Daar is het echt wijdverbreid.”

In een verklaring aan De onafhankelijke in reactie op de opmerkingen van Chatfield zei Tate: “Iedereen heeft recht op een mening en een open discours is erg belangrijk voor de samenleving om de waarheid te vinden.

“Ik ontvang ook 10.000 haatdragende berichten per dag van haar fans. Ze heeft me meer haat bezorgd dan ik haar ooit heb veroorzaakt.

“Eerlijk gezegd zou ik willen dat niemand hatelijke berichten ontving en dat we openlijk en zonder angst over problemen konden discussiëren. Ik wens haar het beste in alle aspecten van haar leven!”

Wat hebben vrouwengroepen over hem gezegd?

Vorige week sloeg White Ribbon, een liefdadigheidsinstelling die zich inzet om mannelijk geweld tegen vrouwen te beëindigen, alarm dat de video’s van Tate een zorgwekkend effect kunnen hebben op jonge jongens en mannen. De organisatie heeft TikTok opgeroepen om content over Tate van haar platform te verwijderen.

“Mannen en jongens die regelmatig kijken naar en luisteren naar negatieve presentaties van mannelijkheid, kunnen deze houdingen en gedragingen beginnen aan te nemen, in de overtuiging dat ze zich gedragen als de ‘ideale man’,” vertelde de liefdadigheidsinstelling. MailOnline.

“Dit heeft te maken met gezien worden als stoer, agressief en onderdrukkende emotie. Deze eigenschappen zijn van invloed op gendernormen, wat ‘man zijn’ en ‘vrouw zijn’ is. Genderongelijkheid is een direct gevolg van traditionele en negatieve stereotypen die de rol van vrouwen en mannen in de samenleving beperken.”

Ze vervolgden: “Dit zorgt niet alleen voor veel druk op mannen en jongens, wat vaak hun geestelijke gezondheid en zelfbeeld beïnvloedt, het creëert ook gevaarlijke culturen en omgevingen voor vrouwen en meisjes om in te leven.

“Seksistische en denigrerende opmerkingen bevinden zich in hetzelfde spectrum als het beheersen van gedrag en fysiek en seksueel geweld, waardoor een omgeving ontstaat waarin mannen vrouwen vermoorden.”

In een verklaring aan De onafhankelijke in reactie op de verklaring van White Ribbon, zei Tate dat hij “veel video’s maakt waarin vrouwen worden geprezen”.

“Als succescoach praat ik over het vermijden van mensen met een lage waarde. Ik leer mannen vaak om vrienden te mijden die drugs gebruiken of alleen tv kijken. Ik leer ze goede mannelijke vrienden en rolmodellen te vinden, en zeg ook dat ze giftige mensen als geheel moeten vermijden”, zei Tate.

“Dit betekent dat ik ook zeg om giftige vrouwen te vermijden, evenals giftige mannen. Iedereen negeerde alles wat ik zeg over het vermijden van slechte mannen en zegt alleen dat ik een hekel heb aan vrouwen omdat ze zeggen dat ze slechte vrouwen moeten vermijden.

“Het heeft niets te maken met haat voor vrouwen. Het gaat gewoon over goede en slechte mensen. Mijn moeder is mijn held.

“Ik speel een online personage en ben onbezonnen en bravoure, maar mijn opvattingen zijn puur en zeggen gewoon om de beste mannen en vrouwen te vinden die je met een goed hart kunt vinden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in