Andrew Tate sluit marketingprogramma per dag omdat hij verbannen wordt van TikTok

0
125


  • Het Hustlers University-abonnementsprogramma van Andrew Tate is gesloten, meldde The Guardian.
  • Het programma hielp Tate miljoenen volgers te krijgen, aldus de outlet.
  • Tate is een kickbokser die influencer is geworden en staat bekend om zijn gewelddadige opmerkingen over vrouwen.

Het aan Hustlers University gelieerde marketingprogramma van de controversiële influencer Andrew Tate – en dat hielp hem zijn enorme sociale aanhang te vergaren – is gesloten, meldde The Guardian zaterdag.

Het programma maakte deel uit van Hustlers University, een online cursus die vorig jaar werd gelanceerd en belooft de volgelingen van Tate die zich aansluiten, duizenden dollars te helpen verdienen. In het kader van het affiliate-marketingprogramma konden leden commissie verdienen door nieuwe abonnees voor de cursus aan te melden en werden ze aangemoedigd om video’s van Tate te plaatsen om zoveel mogelijk verwijzingen te krijgen.

Volgens zijn website is Hustlers University een gemeenschap waar “tientallen oorlogskamersoldaten” leren om geld te verdienen door toegang tot “aandelenanalyse, optiespelen, crypto-analyse en meer”. Tate gebruikte multi-level marketing-achtige tactieken om kijkers aan te moedigen mee te doen en het maandelijkse bedrag van $ 49 te betalen, meldden Kieran Press-Reynolds en Michele Theil van Insider.

In juni zei Tate dat de cursus meer dan 80.000 leden had, maar Insider kon dat aantal niet onafhankelijk verifiëren en critici noemden het oplichterij.

Instructies voor leden, die inmiddels zijn verwijderd, bevatten adviezen zoals: “Wat je idealiter wilt, is een mix van 60-70% fans en 40-30% haters. Je wilt ruzie, je wilt oorlog”, aldus The Guardian.

Tate is een kickbokser die influencer is geworden en een leider is geworden voor een nieuwe generatie van de ‘manosfeer’. Hij plaatst regelmatig adviezen gericht op jonge mannen en spuwt vrouwonvriendelijke en gewelddadige opmerkingen over vrouwen. Op TikTok had de hashtag “AndrewTate” half augustus meer dan 13 miljard views.

Op vrijdag werd Tate verbannen van TikTok, Facebook en Instagram. Een woordvoerder van Meta vertelde Insider dat Tate het beleid rond gevaarlijke organisaties en individuen heeft geschonden, en dat hij ook het beleid inzake haatzaaien heeft geschonden.

Een woordvoerder van TikTok vertelde Insider dat zijn account was verbannen omdat “vrouwenhaat een hatelijke ideologie is die niet wordt getolereerd op TikTok” en zei dat het “onderzoek naar deze inhoud aan de gang is”.

Een woordvoerder van Tate heeft niet gereageerd op het verzoek van Insider om commentaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in