Andrew Tate is verbannen van TikTok, Instagram, YouTube

0
116


Toen ik op de middelbare school zat, ontdekten en gebruikten de jongens in mijn klas met grote regelmaat de grap dat vrouwen ‘in de keuken thuishoorden’. Ik weet niet waar ze het hebben geleerd (waarschijnlijk Tucker Max?), maar naast vrouwonvriendelijk en onbeleefd te zijn, was het ook een beetje fascinerend. Het leek erop dat zodra de jongens oud genoeg waren om te begrijpen wat seksisme was, ze de oppositie als een bedreiging zagen.

Dit voorbeeld is niet bedoeld om de smakeloze en vaak gewelddadige overtuigingen van veel jonge mannen te verontschuldigen, maar om te contextualiseren hoe oninteressant, jeugdig en platgetreden dit soort reactionair antifeminisme is. Maar het internet is nergens goed voor als het niet dezelfde vermoeide onzin herpakt in iets dat er glanzend en nieuw uitziet, en de nieuwste versie van vrouwenhatende mannen combineert dit allemaal met andere trends van het moment: druktecultuur, shockjockery, vechtsporten , en, hilarisch, piramidespelen.

Andrew Tate is een 35-jarige voormalige kickbokser, ex-realityshow-deelnemer en huidige podcaster-slash- “King of Toxic Masculinity” wiens opruiende tirades tegen vrouwen, die hij vergelijkt met eigendom, virale voer zijn geworden op TikTok, Instagram , en YouTube in de afgelopen jaren. Vaak gezien met een zonnebril en een sigaar, is hij onontkoombaar op algoritme-gestuurde platforms, zozeer zelfs dat leraren op de middelbare school en middelbare school zeggen dat hij hun lessen volledig heeft laten ontsporen en verantwoordelijk is voor een toename van seksuele intimidatie.

Tot voor kort was hij ook het hoofd van een op abonnementen gebaseerd online cursusprogramma genaamd Hustler’s University, waarin klanten $ 49 per maand betaalden om, zogenaamd, te leren hoe ze $ 10.000 per maand konden verdienen door crypto-investeringen, drop-shipping of andere zwendelpraktijken. aangrenzende activiteiten. Klanten ontvingen ook commissie voor elke nieuwe persoon die ze konden aanmelden, en brachten hun gelieerde links op de markt door sociale media te overspoelen met beelden van Tate’s meest provocerende video’s. Volgens een onderzoek van de Guardian waren er 127.000 leden van Hustler’s University voordat het eerder deze week werd gesloten. Hij blijft de gastheer van zijn podcast, die heet Tate Toespraak.

Tate’s vrouwenhatende rap-sheet is lang: terwijl NBC News handig catalogiseert, zodat ik dat niet hoef te doen, heeft Tate in detail beschreven hoe hij een vrouw zou aanvallen als ze hem zou beschuldigen van valsspelen, hoe hij liever zou uitgaan met 18-jarigen dan 25-jarigen omdat hij “een indruk kan maken” op tieners die “minder lullen hebben meegemaakt”. In een recente podcastaflevering zei hij dat hij een vrouw had geslagen en haar kaak had gebroken tijdens een bargevecht, maar er “mee wegkwam”, en hij heeft gezegd dat de politie zijn huis in het Verenigd Koninkrijk is binnengevallen als onderdeel van een onderzoek naar de vraag of hij een vrouw.

Kort daarna verhuisde hij van het VK naar Roemenië en beweerde in een sindsdien verwijderde YouTube-video dat dit kwam omdat de politie daar minder snel onderzoek doet naar seksueel geweld. Eerder dit jaar meldde de Daily Mirror dat Tate en zijn broer een webcamstudio runden waarin vrouwen “snikverhalen” zouden verkopen aan onwetende mannen die maar liefst $ 4 per minuut zouden betalen om met hen te praten (de broers namen het grootste deel van het geld ), die zijn broer beschreef als “allemaal een grote oplichterij.” Hij is een fervent aanhanger van Trump en ontmoette Donald Trump Jr. in 2017; hij heeft ook omgehangen met de extreemrechtse Britse politicus Nigel Farage, samenzweringstheoreticus Alex Jones en anti-islamactivist Tommy Robinson.

Als reactie op de recente aanval van berichtgeving in de pers over Andrew Tate, hebben de meeste grote sociale-mediaplatforms hem verbannen. Facebook, Instagram en TikTok hebben allemaal zijn accounts daar verwijderd, daarbij verwijzend naar schendingen van hun beleid inzake gewelddadige uitlatingen, net als YouTube en Twitch. Ondertussen heeft Twitter hem in 2017 permanent geschorst toen hij tweette dat vrouwen “naakt” moesten zijn [sic] enige verantwoordelijkheid” voor seksueel misbruikt te zijn.

Het probleem met deze verboden is dat ze niet noodzakelijk alle inhoud met Tate zelf verwijderen, ook al wordt de overgrote meerderheid van de virale Tate-inhoud door andere mensen gepost. Hij is een frequente gast op populaire videopodcasts zoals Volledig verzenden of Barkruk Sports’ BFF; en linkse Twitch-streamer Hasan Piker plaatst regelmatig reacties op Tate-video’s.

Hij zal op internet zijn, of de platforms hem nu verbieden of niet – en niet omdat hij uniek getalenteerd is of een ingenieuze hack heeft gevonden om het systeem te bespelen. Het is omdat hij dingen zegt die, hoe afschuwelijk ook, altijd zullen resoneren met een bepaald klein deel van het publiek. De meeste van zijn fans zijn jonge mannen, vermoedelijk degenen die het meest bereid zijn om zijn mening in zich op te nemen vanwege hun bestaande wrok, woede en seksuele frustratie. Het is dezelfde impuls die jonge mannen naar haatdragende gemeenschappen leidt op incel-forums of andere giftige ruimtes zoals Gamergate, pick-up artistiek of mannenrechtenactivisme. Het is misschien ook dezelfde die 16-jarige jongens aanmoedigt om hun vrouwelijke klasgenoten te instrueren om ‘een broodje voor me te maken’.

Voor alle duidelijkheid: iedereen die een video uploadt van of praat over Andrew Tate weet precies wat ze doen: ze roepen woede, controverse of, zoals Tate het noemt, ‘oorlog’ op. Reacties op video’s van hem variëren van spottend tot angstig tot, ja, aanbiddend, maar het belangrijkste is dat ze de aandacht trekken. Dit is hoe algoritmisch aangedreven platforms werken: door gebruik te maken van de meest basale impulsen van mensen naar controverse en extremisme. Zelfs als je een hekel hebt aan wat je kijkt, is het niet minder stimulerend – algoritmen geven niets om je gevoelens. Met andere woorden, Andrew Tate krijgt meningen, ongeacht of de berichtgeving over hem positief of negatief is. Het is de reden waarom dit artikel waarschijnlijk meer klikken zal krijgen dan alles waar ik eigenlijk liever over zou schrijven, misschien een onderwerp waar de naam “Hustler’s University” niet bij betrokken is.

We zijn hier eerder geweest, en we zullen hier weer zijn wanneer de volgende gemene, schaamteloze man virulente vrouwenhaat combineert met wat voor esthetiek dan ook trendy is op dat moment. Want behalve dat het buitengewoon hatelijk is, is wat Andrew Tate is vooral saai. Zolang vrouwen gelijkheid eisen, is er een terugslag op geweest. Tate rijdt gewoon mee op de nieuwste golf, een beweging die het omverwerpen van Roe v. Wade en het anti-#MeToo-sentiment weerspiegeld in de uitspraak over Depp v. Heard.

Het heeft geen zin om deze gek nog meer aandacht te geven; er is niets “speciaals” aan hem behalve het feit dat hij, als één virale tweet stelt: “Het lijkt erop dat je Pitbull uit het hoofd hebt proberen te tekenen.” Heb je kinderen die weten wie Andrew Tate is? Spreek met hen. Bent u een ambtenaar van de wetshandhaving die zijn vermeende misdaden onderzoekt? Blijf dat doen. Negeer hem anders helemaal. Je zult de wereld een plezier doen.

Deze column is voor het eerst gepubliceerd in de Goederen nieuwsbrief. Registreer hier zodat je de volgende niet mist, en ontvang exclusieve nieuwsbrieven.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in