Andrew Tate is verbannen van TikTok, Facebook en Instagram

0
128


Foto: James Shaw/Shutterstock

Socialmediabedrijven zullen niet langer een platform bieden voor een beruchte vrouwenhater die stelt dat vrouwen het eigendom zijn van mannen. Andrew Tate – bij zijn fans bekend als “de koning van giftige mannelijkheid” – is eindelijk verbannen uit TikTok wegens het schenden van zijn beleid dat “inhoud die een persoon of groep aanvalt, bedreigt, aanzet tot geweld tegen of anderszins ontmenselijkt” heeft geschonden. vertelde de Washington Na. Tate is verbannen van Facebook en Instagram vanwege het schenden van Meta’s beleid ten aanzien van ‘gevaarlijke individuen en organisaties’.

Oorspronkelijk een kickbokser, kwam Tate in de schijnwerpers als een Grote broer castlid in 2016; hij werd van de show getrapt nadat een video was opgedoken waarin hij een vrouw sloeg met een riem. (De twee zeiden later dat zijn acties met wederzijdse toestemming waren geweest.) Tegenwoordig is Tate, 35, vooral bekend als een zelfhulpgoeroe achter een schokkende hoeveelheid schaamteloos vrouwonvriendelijke inhoud, die hij zijn leger van boze mannelijke abonnees aanmoedigt om op grote schaal te delen online. Video’s van Tate’s meest controversiële uitspraken – waaronder in detail treden over gewelddadig optreden tegen vrouwen, ze vergelijken met eigendom of dieren en ondersteuning bieden voor verkrachting – zijn 11,6 miljard keer bekeken op TikTok; voordat hij werd verbannen, had hij 4,7 miljoen volgers op Instagram. Het zal je niet verbazen dat zijn haat niet alleen voor vrouwen is weggelegd; er zijn tal van video’s waarin Tate racistische, homofobe, transfobe, fatfobe en classistische opmerkingen maakt.

Opgegroeid in Groot-Brittannië, woont Tate nu in Roemenië, een stap die volgens hem gedeeltelijk werd ingegeven door zijn veronderstelling dat de politie daar minder snel zal vervolgen voor beschuldigingen van seksueel geweld. Hij runt Hustler’s University, die op haar website wordt beschreven als “een online op geld gerichte gemeenschap die onderwijs en coaching biedt aan meer dan 100.000 studenten”.

Terwijl Tate’s aanhang de afgelopen maanden gestaag groeide, hebben activistische organisaties, waaronder Hope Not Hate en White Ribbon, opgeroepen om zijn sociale accounts te verbieden, en influencers deelden infographics waarin hij zijn verwijdering bepleitte en handleidingen voor hoe leraren met hun studenten over Tate kunnen praten. Tate is sinds 2017 van Twitter verbannen, nadat hij in reactie op beschuldigingen van seksueel geweld tegen Harvey Weinstein had getweet: “Als je jezelf in een positie brengt om verkracht te worden, moet je [bear] enige verantwoordelijkheid.” Toch is het verbieden van Tate misschien niet genoeg om zijn invloed te stoppen; de Na wijst erop dat veel van zijn video’s zijn gepost door fanaccounts. Een woordvoerder van TikTok vertelde de Na, “Ons onderzoek naar deze inhoud is aan de gang en we gaan door met het verwijderen van indringende accounts en video’s die vrouwenhaat en ander haatdragend gedrag promoten.”LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in