Andre Isaacs, chemicus en TikTok-ster | Mening

0
14


Toen de winnaars van de Nobelprijs voor scheikunde 2022 werden bekendgemaakt, waren het niet alleen de reactievideo’s van Bertozzi, Meldal en Sharpless die ik graag wilde zien.

Andre Isaacs – een universitair hoofddocent aan het College of the Holy Cross in Massachusetts, VS, bij zijn bijna 400.000 TikTok-volgers beter bekend als @drdre4000 – liet zijn reactievideo een paar uur na de aankondiging vallen. Isaacs droeg zijn iconische regenboog tie-dyed labjas en deelde beknopt de wetenschap van zowel klik- als bioorthogonale chemie, voordat hij persoonlijker over het nieuws reflecteerde.

‘Deze prijs is zo geweldig voor mij omdat het de basis is van het onderzoek dat ik in mijn lab doe, en ook omdat Carolyn Bertozzi de achtste vrouw is die ooit de Nobelprijs voor scheikunde heeft gewonnen van 189 ontvangers’, zei Isaacs. ‘Bovendien is ze de eerste’ [known] LHBTQ+ persoon die de Nobelprijs voor scheikunde heeft gewonnen.’

De 45 seconden durende video is een voorbeeld van Isaacs’ vaardigheid in het weven van pittige wetenschapscommunicatie met vreugde, warmte en inclusieve berichten. ‘Kortom, je kunt chemie tegelijkertijd met biologie laten plaatsvinden zonder de biologische processen te beïnvloeden’, vertelde Isaac als een beknopte samenvatting van het nut van Bertozzi’s chemie.

Nieuwe doelgroepen bereiken

Isaacs voelde zich aangetrokken tot TikTok als platform voor het delen van wetenschap vanwege de mensen die hij wilde bereiken.

‘Ik denk dat de academische wereld een uitdagende ruimte kan zijn, en ik merk dat ik het beste opereer buiten de traditionele academische ruimte als het gaat om het bereiken van mensen in de gemeenschap’, zegt Isaacs. ‘Dus voor mij was het betrekken van mensen bij Gen Z een productievere besteding van mijn tijd, en ik voelde dat het meer de moeite waard zou zijn.’

Aanvankelijk vroeg Isaacs zich af wat collega’s in de bredere scheikundegemeenschap zouden vinden van zijn TikTok-content, maar hij vond de reacties ‘overweldigend positief’.

‘Ik denk dat mensen erkennen dat er een probleem is in de wetenschappelijke gemeenschap in het algemeen, waar je weet dat er een scheiding tussen professoren en studenten is… waar professoren op een voetstuk staan’, legt Isaacs uit. ‘Veel van mijn collega’s waren erg blij om te zien dat ik een andere manier liet zien om studenten te betrekken; een die hen als gelijkwaardige medewerkers behandelde en een die een beetje meer plezier bracht in het beoefenen van wetenschap.’

Sprankelende vreugde

‘Vreugde’ is het eerste woord dat in me opkomt als ik aan Isaacs’ TikTok denk, iets dat niet belangrijker zou kunnen zijn om te verspreiden onder de volgende generatie jonge chemici en voor de bredere gemeenschap om te voelen wanneer ze over ons onderwerp horen. Veel van Isaacs’ video’s belichamen deze vreugde in gechoreografeerde dansroutines en lipsynchronisaties, gefilmd met studenten in het lab of collegezalen.

@drdre4000 Als labmeeting eindigt met een tiktok! @kath.leen.s @scipiooowo @Ernie @Meowy cat #chemistry #college #professor ♬ Remember – Acoustic / Sed Up – Becky Hill & Speed ​​Radio

Isaacs’ video’s sluiten aan bij populaire cultuur (Bridgerton-kostuumfeestje voor de labfoto iemand?), chemie met betrekking tot queer-cultuur (uitleg over de chemie en biologische effecten van poppers) en sociale rechtvaardigheid (Black Lives Matter), en hij onderhoudt een nauwe band met fans en volgers via de reacties.

Isaacs deelt veel meer dan wetenschap in zijn inhoud, en communiceert ook met zijn volgers over belangrijke maatschappelijke kwesties. Als zwarte man in de wetenschap die lid is van de LGBTQIA+-gemeenschap, deelt hij ook zijn identiteit en kwesties die van invloed zijn op de gemeenschappen waartoe hij behoort.

‘Er zijn momenten in mijn leven … wanneer er iets gebeurt in de wereld of in het nieuws dat me doet denken aan een deel van mij dat daaronder zou kunnen lijden’, vertelt hij. ‘Vaak inspireert dat me om die identiteit naar voren te halen.’

Of het nu gaat over scheikunde, dansen of praten over kwesties als geestelijke gezondheid, racisme of de inclusie van queer in de wetenschap, Isaacs is altijd ondubbelzinnig zichzelf. Zijn authenticiteit maakt deel uit van zijn brede aantrekkingskracht als TikTok-ster en universitair docent.

@drdre4000 Studenten kunnen geweldige dingen bereiken als je hun geestelijke gezondheid beschermt #college #chemistry #professor ♬ origineel geluid – quinnmikoo

‘Ik maak de hele tijd grapjes over mezelf in de klas, maar ik breng mijn authentieke zelf naar de klas’, zegt Isaacs. ‘Ik praat over hoe de wetenschap me laat voelen … ik deel mezelf in de manier waarop ik me authentiek kleed – ik doe niet de hele kaki en shirts met lange mouwen.’

Isaacs is van mening dat veel hoogleraren zich niet volledig authentiek laten zijn uit angst ‘ze in de marge van het veld belanden’ door niet ‘aan de gepercipieerde verwachtingen van hun collega’s te voldoen’.

‘Daarom, [academics] misschien niet toestaan ​​om authentiek te zijn en die kwetsbaarheid in de klas te tonen’, zegt hij. ‘Studenten willen weten dat de persoon die hen onderwijst iemand is met wie ze zich kunnen identificeren… iemand die uitdagingen heeft zoals zij, die dingen heeft waaraan ze moeten werken, die deadlines mist zoals zij.’

Door kwetsbaar en authentiek te zijn voor zowel studenten als TikTok-volgers, terwijl ze wetenschap delen en vreugde verspreiden, bevordert Isaacs een diep gevoel van verbondenheid voor degenen die het geluk hebben zijn klaslokalen binnen te gaan of zijn video’s te verkennen.

@drdre4000 En nadat ze me zo vies hadden gemaakt, schreef ik ze nog steeds een schattig examen. #chemistry #college #professor ♬ 2 Be Loved (Am I Ready) – Lizzo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in