‘Amusante’ comebacks van Queen gaan viraal op TikTok: ‘Letterally a Queen’

0
107


Een verzameling van de meest pittige comebacks van koningin Elizabeth II is viraal gegaan op sociale media nadat ze waren geüpload naar het platform voor het delen van video’s TikTok.

Het beeldmateriaal, geüpload door gebruiker british.royalty en met het onderschrift ‘ze is zo grappig’, is sinds het gepost meer dan 1,4 miljoen keer bekeken en 300.000 keer leuk gevonden, en commentatoren prezen het gevoel voor humor van de vorst.

Een aantal clips uit de virale TikTok doken dit jaar weer online op tijdens de viering van het historische platina jubileum van de 96-jarige koningin, waarmee ze haar 70e jaar op de Britse troon markeerde.

In het openingsshot is te zien hoe de koningin een taart aan het snijden is met een zwaard tijdens een liefdadigheidslunch in 2021. Het evenement vond plaats in het Eden Project in Cornwall, waar de koningin, samen met prins Charles, Camilla, hertogin van Cornwall en William en Kate waren op bezoek om een ​​bijeenkomst van G7-leiders bij te wonen.

De vorst kreeg het zwaard in bruikleen van de Lord Lieutenant of Cornwall, die leden van de koninklijke familie vergezelt wanneer ze officiële verplichtingen in het graafschap hebben. Toen ze zag dat ze wat met het zwaard worstelde, vertelde een organisator de koningin dat er een mes in de buurt was waarop haar antwoord was: “Ik weet dat het er is. Dit is iets dat ongebruikelijker is.”

Koningin Elizabeth II Taart Snijden Met Zwaard
De hertoginnen van Cambridge en Cornwall kijken toe terwijl koningin Elizabeth II op 11 juni 2021 een taart aansnijdt met een ceremonieel zwaard. Een clip van deze verloving is opgenomen in een virale TikTok-video die meer dan 1,4 miljoen views heeft verzameld.
Oli Scarff – WPA Pool / Getty Images

In een andere cake-gerelateerde clip wordt de koningin getoond tijdens een speciaal evenement in Sandringham House in februari, op de dag die elk jaar wordt gemarkeerd dat ze de troon besteeg.

Toen een personeelslid vertelde dat het bericht op de taart die ze kreeg, ondersteboven moest worden gelegd zodat de pers het kon zien, antwoordde de koningin met een glimlach: “Oh, dus ze kunnen het zien? Ik maakt niet uit!”

Haar droge gevoel voor humor wordt geprezen door gebruikers van sociale media en velen hebben ook commentaar geleverd op de zeldzame kansen die er zijn om de koningin vrijuit te zien spreken.

“Ik vind het geweldig dat ze gevoel voor humor heeft”, schreef een gebruiker.

‘Ik vergeet dat ze soms praat,’ zei een ander.

Een clip in de video die sommige commentatoren verraste, toonde de koningin die een voormalige premier vertelde dat hij vervangbaar was en vervolgens lachte.

Dit komt van een langere uitwisseling, opgenomen in 1992 als onderdeel van een documentaire over de koningin tijdens een G7-bijeenkomst in Buckingham Palace.

In de video is te zien hoe de koningin spreekt met de voormalige Britse premier Edward Heath en de toenmalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken James Baker III over het Midden-Oosten. Toen de vorst Heath vertelt dat Baker “niet naar Bagdad kon gaan zoals jij deed”, antwoordde hij door te zeggen: “Waarom niet mevrouw? Ik ging naar Bagdad?”

“Nou, ik weet dat je het deed!” de koningin wordt getoond om te antwoorden, “maar je bent nu vervangbaar.”

Koningin Elizabeth II en Edward Heath
Koningin Elizabeth II gefotografeerd met premier Edward Heath op 28 januari 1974. In een clip uit een documentaire uit 1992 die is geüpload naar TikTok, wordt getoond hoe de koningin Heath vertelt dat hij “eenmalig” is.
Keystone/Hulton Archief/Getty Images

“Stel je voor dat de koningin je vertelt dat je vervangbaar bent”, reageerde een TikTok-gebruiker op de clip.

“LETTERLIJK EEN KONINGIN” schreef een ander.

Dit jaar zijn er een aantal koninklijke gerelateerde video’s geüpload naar TikTok die viraal zijn gegaan, met steeds vaker de koningin en prinses Diana.

Uit gegevens die Statista in 2021 publiceerde, bleek dat de app een bereik van 50,3% had in de VS met meer dan 78 miljoen gebruikers. Van dit aantal was 47,4 procent van de gebruikers jonger dan 30 jaar, met 25 procent tussen 10 en 19 jaar.

De koningin blijft een populaire figuur in de VS, staat bovenaan de lijst van levende royals in termen van gunst, maar komt nog steeds een plaats achter prinses Diana, die de meest populaire koninklijke overall is, ondanks dat ze 25 jaar geleden is overleden.

'Amusante' comebacks van koningin Elizabeth II
Koningin Elizabeth II deelde op 13 juni 2012 een grap met de hertogin van Cambridge. Een video van de pittigste comebacks van de vorst is viraal gegaan op TikTok.
PHIL NOBLE/AFP via Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in