Amerikaanse wetgevers dringen erop aan om TikTok met een hoog risico te vermijden, daarbij verwijzend naar privacyvrees

0
89


  • De CAO van het Huis van Afgevaardigden drong er bij het Congres op aan TikTok niet te gebruiken.
  • Het advies van de CAO noemde TikTok “hoog risico”, daarbij verwijzend naar privacyzorgen.
  • TikTok reageerde op de CAO met het verzoek om “de feitelijke onjuistheden te corrigeren” en het advies in te trekken.

Het Huis van Afgevaardigden drong er bij congresleden op aan om het socialemediaplatform TikTok niet te gebruiken vanwege privacyoverwegingen.

De Chief Administrative Officer (CAO) van het Huis bracht onlangs een “cyberadvies” uit met betrekking tot TikTok, waarnaar in het rapport van Politico werd gelinkt.

“TikTok is een Chinees bedrijf en elk gebruik van dit platform moet met dat in gedachten worden gedaan”, aldus de CAO in het advies.

Het CAO-bureau voor cybersecurity beschouwde het platform als een “hoog risico” voor zijn gebruikers, omdat het zei dat het niet transparant was als het ging om het beschermen van klantgegevens. “We raden het downloaden of gebruiken van deze applicatie af vanwege deze veiligheids- en privacyproblemen”, aldus het adviesbureau.

Volgens het advies van de CAO heeft TikTok de mogelijkheid om gebruikersgegevens op te slaan, die mogelijk “gedolven kunnen worden voor commerciële en privédoeleinden”.

Het advies somde de zorgen op die onderzoekers hadden gevonden met betrekking tot TikTok, inclusief toegang tot apparaatlocatie, kalender en foto’s. Het zei ook dat de app andere gegevens kon verkrijgen, zoals de naam van het wifi-netwerk, het Apple Mac-adres, het persoonlijke telefoonnummer en meer.

“De aantijgingen in het advies van de Huis-CAO over TikTok variëren van misleidend tot verkeerd”, zegt een TikTok-woordvoerder tegen Insider. “We hebben een vergadering aangevraagd om de meerdere onnauwkeurigheden in het advies te bespreken en we kijken ernaar uit om met hen samen te werken, zodat ze leden en personeel kunnen adviseren over concrete stappen die ze kunnen nemen om hun gegevens veilig en privé te houden wanneer ze een sociaal platform gebruiken om verbinding te maken. met kiezers.”

Het kantoor van de CAO heeft niet direct gereageerd op het verzoek van Insider om commentaar.

TikTok stuurde naar aanleiding van het advies een brief aan de CAO, waar Politico ook naar linkte, met het verzoek om “feitelijke onjuistheden te corrigeren” en het advies “in te trekken”. TikTok zei in de brief dat het advies “valse en misleidende beschuldigingen” bevatte, die het bedrijf al had weerlegd.

Het advies was gekoppeld aan een artikel in de New York Times, waarin in januari 2020 werd gemeld dat het Pentagon het leger had gezegd TikTok van alle smartphones te verwijderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in