American Exorcist start TikTok-kanaal om zielen te helpen navigeren door ‘gevaarlijk gebied’ – Eurasia Review

0
12


Door Joe Bukuras

Monseigneur Stephen Rossetti, een 71-jarige katholieke priester, startte vorige maand een TikTok-kanaal toen het hem opviel dat het populaire socialemediaplatform kinderen kennis liet maken met iets anders dan ongevaarlijke video’s van lipsynchronisatie, virale dansuitdagingen en grappige dingen vastgelegd op beveiligingscamera’s voor thuis.

Als hoofd exorcist van het aartsbisdom Washington maakte Rossetti zich zorgen toen hij hoorde dat video’s met hashtags als “WitchTok” en “Folk Catholicism” populair waren geworden op de TikTok-app.

Als je door het platform scrolt met behulp van die hashtags, kom je verschillende video’s tegen die de wenkbrauwen doen stijgen en beweren magische spreuken en manifestaties te delen die verband houden met hekserij. De meeste TikTok-gebruikers over de hele wereld zijn tussen de 18 en 24 jaar oud, volgens gegevens verzameld door Statista.

“Veel van de jonge mensen gaan niet naar de kerk, ze gaan niet naar de kerk, ze hebben geen catechisatie en dus begeven ze zich op gevaarlijk terrein”, vertelde Rossetti woensdag in een interview aan CNA.

Rossetti begon vervolgens in september de waarheden van het katholieke geloof te delen door de ogen van een exorcist op sociale media, op TikTok van @msgrrossetti en op Instagram en Facebook.

Op 27 oktober heeft Rossetti bijna 2.000 volgers op Facebook, meer dan 20.000 volgers op Instagram en bijna 4.000 volgers op TikTok. Rossetti’s best presterende video’s op TikTok, “Kunnen demonen onze gedachten lezen?” en “Hoe zien demonen eruit?” hebben elk bijna 100.000 views.

“Demonen kunnen onze gedachten niet lezen, ze kunnen de toekomst niet zien. Maar intellectueel zijn ze erg slim. Ik bedoel, ze zijn dom omdat ze geen wijsheid hebben”, legt Rossetti uit in een video. “Ze zijn als een supercomputer. Ze kunnen zien wat er aan de hand is en ze kunnen heel nauwkeurig raden wat je denkt.”

“Demonen lijken nergens op omdat ze pure spirituele wezens zijn. Ze hebben geen lichamen’, zei Rossetti in een andere video. “Net zoals wanneer engelen vleugels hebben. Ik bedoel, ze hebben echt geen vleugels”, zei hij in de video. “Ze hebben geen lichamen.”

Rossetti is blij met hoe goed zijn video’s presteren op TikTok.

“We zijn net begonnen op proef en vroegen ons af of we op beide platforms een reactie kregen”, vertelde hij aan CNA.

“En het antwoord is ja. Het is enorm”, zei Rossetti. “Dus we hebben duidelijk ontdekt dat de jonge mensen geïnteresseerd zijn in dit soort dingen en het geeft ons de kans om die groep aan te raken en te evangeliseren.”

Rossetti maakt de video’s niet zelf. Hij beschouwt zichzelf als “een beetje een dinosaurus” op het gebied van sociale media. Maar de non-profit die hij runt, St. Michael Center for Spiritual Renewal, heeft een social media-consulent in dienst genomen om de video’s op beide platforms te bewerken.

Rossetti’s organisatie is gespecialiseerd in het bidden voor verlossing en genezing van degenen die geestelijk lijden ervaren. Een keer per maand houdt de organisatie een online bevrijdingssessie waar mensen van over de hele wereld live afstemmen om voor te bidden, zei Rossetti. Deze maand hebben zich meer dan 12.500 mensen aangesloten, zei hij. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op de website van de organisatie.

Rossetti vertelde CNA dat hij heeft gezien dat deze levende bevrijdingsgebeden een positief effect hebben op mensen die op zoek zijn naar genezing. Zijn website bevat getuigenissen van degenen die deelnamen aan de sessies. Hij zei ook dat het nuttig kan zijn om een ​​opgenomen bevrijdingssessie online te bekijken.

“Het hangt allemaal af van wat God wil”, zei hij. “De Heer beslist, maar onze ervaring tot nu toe is dat mensen lijken te profiteren van opgenomen video’s van deze bevrijdingssessies.”

Rossetti zei dat hij geen plannen heeft om opgenomen bevallingssessies op TikTok te delen. In plaats daarvan verwijst hij mensen naar zijn website om de opgenomen bevrijdingssessies te bekijken.

Rossetti, die ook universitair hoofddocent praktijkonderzoek is aan de Katholieke Universiteit van Amerika in Washington, DC, zei dat er “geen twijfel” is dat video’s meer klikbaar zijn als woorden als “satan” of “demon” in de titel staan.

“Dus, het is een beetje kromgetrokken, maar dat is wat het is,” zei hij.

“Je krijgt hun aandacht en als je echt naar de video’s luistert, zul je zien dat de Heer uiteindelijk zegeviert en dat Jezus Satan uitwerpt,” zei hij.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in