American Eagle stemt af op TikTok’s SoundOn voor back-to-school-campagne

0
88


Deze audio wordt automatisch gegenereerd. Laat het ons weten als u feedback heeft.

Duik briefing:

  • American Eagle heeft een back-to-school-campagne beschreven met metaverse activeringen en de eerste merktoepassing van TikTok’s SoundOn-functie, per persbericht.
  • De seizoensinspanning draait om muziek door middel van partnerschappen met drie opkomende Gen Z-acts. De retailer schakelde ook een artiest van SoundOn in voor een aangepast nummer, dat dient als het volkslied van de campagne en deel uitmaakt van een TikTok hashtag-uitdaging.
  • Op het metaverse front produceerde American Eagle een virtual reality-ervaring voor Meta Quest 2 die zaterdag in acht winkellocaties live gaat. De retailer geeft vrijdag bovendien een interactief Roblox-optreden met een van zijn muziekpartners om een ​​brug te slaan tussen digitale en ervaringsgerichte tactieken.

Duikinzicht:

American Eagle experimenteert dit jaar met een aantal opkomende digitale kanalen om flair toe te voegen aan zijn back-to-school marketing. Thematisch richt de campagne zich op de culturele kracht van muziek door samenwerkingen met Gen Z-muzikanten Blu DeTiger, Spill Tab en het duo Tabakian x Tanisako, evenals een uniek gebruik van TikTok’s SoundOn-functie.

TikTok blijft een topkanaal voor de op jongeren gerichte retailer, zoals kledingtrends op de app voor het delen van video’s hebben eerder de verkoop gestimuleerd en heeft het bereik van het merk vergroot onder zijn demografische doelgroep. Geluid aan, een muziek marketing en distributie service TikTok debuteerde in maart, helpt artiesten hun muziek te uploaden en royalty’s te verdienen van TikTok en meer dan 90 andere platforms.

American Eagle gebruikte SoundOn om een ​​link te leggen met muzikant en influencer Katherine Li, wie heeft een van haar nummers aangepast, “Happening Again”, om te dienen als het back-to-school volkslied. Li en vijf andere TikTok-makers promoten het deuntje als onderdeel van een merkgebonden hashtag-uitdaging die dinsdag live gaat en gebruikers vraagt ​​een video te maken waarin ze hun American Eagle-jeans laten zien. Drie winnaars krijgen cadeaubonnen ter waarde van $ 3.000 en zien hun inzendingen gedeeld worden op een Times Square-reclamebord nadat de wedstrijd op donderdag is afgelopen.

Samen met TikTok blijft American Eagle inzetten op de metaverse. Het bedrijf heeft speciaal voor VR beelden van achter de schermen gemaakt die op geselecteerde locaties als een winkelervaring leven en die online kunnen worden bekeken via YouTube en de 360-graden videoportals van Facebook. Virtuele concerten in games als Fortnite en Roblox zijn ook een kleverig idee van de pandemie gebleken, waarbij American Eagle een deel van hun populariteit probeerde te veroveren.

Het merk ontwierp een op maat gemaakt podium met indiepop-thema op Roblox waar Blu DeTiger haar nummer “Vintage” voor fans zal spelen. De activering omvat het eerste gebruik van een “like” -module in Roblox waarmee spelers kunnen communiceren met de uitvoering. American Eagle organiseert tegelijkertijd een back-to-school speurtocht en evenementen in twee DJ-booths met hun eigen merchandise-stands.

American Eagle probeerde Roblox, een van de toonaangevende metaverse bestemmingen, voor het eerst uit vanwege zijn Lentecampagne “Members Always”. De retailer werkte samen met Livetopia, een bestaand rollenspel dat tot de populairste van Roblox behoort, om een ​​inclusieve club te creëren die mensen kunnen verkennen met behulp van hun digitale avatars.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in