American Eagle gebruikt TikTok, Roblox en Meta Quest voor back-to-school-campagne

0
134


De laatste drie back-to-school-seizoenen waren anders dan alle andere, en hetzelfde geldt voor dit jaar. In juli bereikte de inflatie het hoogste punt in 41 jaar van 9,1%. Tegelijkertijd zorgen ontslagen, hoge gasprijzen en beursdalingen ervoor dat consumenten zich schrap zetten voor een recessie. Financiële onrust zorgt ervoor dat consumenten hun aankopen heroverwegen, ook voor het komende schoolseizoen. Uitgaven voor gas en voedsel overtreffen aankopen zoals kleding en accessoires.

“Het macroklimaat is uitdagender, maar we doen dit al heel lang”, zegt Brommers. “We houden vast aan wat we weten, en onze grootste categorie: spijkerbroeken.”

Het merk heeft zijn marketingboodschap rond zijn kledingwaarde verfijnd door klanten eraan te herinneren dat een spijkerbroek lang meegaat, comfortabel is, goedgekeurd is voor scholen en trendy is. Die berichtgeving past bij de interesse van generatie Z in duurzaamheid en meer bewust zijn van de waarde van hun aankopen.

American Eagle doet ook een TikTok hashtag-uitdaging met behulp van TikTok’s SoundOn-platform, dat in maart werd uitgerold en waarmee artiesten hun muziek rechtstreeks naar TikTok kunnen uploaden om royalty’s te verdienen. American Eagle zal verschillende Gen Z-muzikanten gebruiken, waaronder zanger en bassist Blu DeTiger, multi-instrumentalist spill tab en alt-pop duo Tabakian x Tanisakoas, als de rode draad van de campagne in Meta Quest, Roblox en TikTok.

“Onze Gen Z-klant leunt op hun passies”, zei Brommers. “Muziek is vaak een verbindingspunt met die momenten: jammen met vrienden, naar een concert gaan. We dachten dat de twee passiepunten van muziek en jeans dit seizoen logisch waren. ”

American Eagle tikte ook op de opkomende TikTok-artiest Katherine Li om een ​​deel van haar aanstaande release te updaten als het back-to-school-anthem van het merk. Li en vijf andere makers zullen haar nummer gebruiken om op 23 augustus een hashtag-uitdaging te starten, waarbij ze gebruikers uitnodigen om een ​​muziekvideo te maken terwijl ze American Eagle-jeans dragen en de hashtag #AEJeansSoundOn gebruiken. De uitdaging eindigt op 25 augustus. Drie winnaars ontvangen een cadeaubon van $ 3.000 en hun video’s verschijnen op het billboard van American Eagle’s Times Square.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in