Amazon test TikTok-achtige feed op zijn app, zegt AI-bedrijf

0
103


NEW YORK (AP) – Amazon lijkt de TikTok-bug te krijgen en voegt zich bij andere bedrijven die de aandacht van de consument willen vasthouden door replica’s van het populaire sociale platform te introduceren.


Wat je moet weten

  • De e-commercegigant test een feed op zijn app waarmee shoppers door TikTok-achtige foto’s en video’s kunnen scrollen van producten die door andere gebruikers zijn geplaatst
  • Met behulp van de functie, genaamd Inspire, kunnen klanten berichten van producten leuk vinden, opslaan en delen, en items rechtstreeks vanuit de feed kopen
  • De test betekent niet dat Amazon de widget in zijn huidige vorm voor het publiek zal uitrollen
  • Als de functie wordt uitgerold, vermoedt Watchful Technologies-onderzoeker Daniel Buchuk dat de feed veel video’s zal bevatten, aangezien Amazon-verkopers inhoud maken om het aantrekkelijker te maken voor klanten

De e-commercegigant test een feed op zijn app waarmee shoppers door TikTok-achtige foto’s en video’s kunnen scrollen van producten die door andere gebruikers zijn gepost.

Met behulp van de functie, genaamd Inspire, kunnen klanten berichten van producten leuk vinden, opslaan en delen en items rechtstreeks uit de feed kopen, volgens Watchful Technologies, een in Israël gevestigd bedrijf voor kunstmatige intelligentie dat apps analyseert en de functie heeft gevolgd.

De test betekent niet dat Amazon de widget in zijn huidige vorm – of helemaal niet – voor het publiek zal uitrollen. Alyssa Bronikowski, een woordvoerder van Amazon, weigerde te zeggen of het bedrijf plannen heeft om de functie aan al zijn klanten te introduceren. In een verklaring zei Bronikowski dat het bedrijf “voortdurend nieuwe functies test om het leven van klanten een beetje gemakkelijker te maken.”

The Wall Street Journal rapporteerde voor het eerst over de test. Onder verwijzing naar een anonieme bron zei het tijdschrift ook dat het bedrijf de functie test onder een klein aantal Amazon-medewerkers.

Amazon experimenteert vaak met nieuwe functies en richt zijn tests soms zelfs op specifieke regio’s. Te midden van regelgevende druk over zijn private-labelactiviteiten, had het bedrijf getest hoe het zijn merken in zoekresultaten kon identificeren door ze te taggen met badges zoals ‘Amazon-merk’ of ‘Exclusief voor Amazon’, ontdekte het onderzoeksbureau Marketplace Pulse eerder dit jaar. .

In zijn huidige vorm toont de experimentele TikTok-achtige feed vooral foto’s, zegt Daniel Buchuk, een onderzoeker bij Watchful Technologies. Maar als de functie wordt uitgerold, vermoedt Buchuk dat de feed veel video’s zal bevatten, aangezien Amazon-verkopers inhoud maken om het aantrekkelijker te maken voor klanten.

De moederbedrijven van Google en Facebook, de twee grootste verkopers in digitale advertenties, hebben hun eigen TikTok-klonen al gepusht om de aandacht van hun diensten vast te houden, zodat ze hun inkomsten kunnen blijven vergroten.

De YouTube-videoservice van Google heeft vorig jaar een “Shorts”-functie uitgerold die beperkt was tot clips van een minuut of minder in de VS, nadat deze in 2020 voor het eerst in India was getest. In juni van dit jaar zei Google dat YouTube Shorts meer dan 1,5 miljard geregistreerde in gebruikers elke maand, hoewel analisten geloven dat de populariteit van TikTok de advertentieverkoop op de videosite ondermijnt.

Die bezorgdheid werd vergroot door de laatste kwartaalresultaten van Google, waaruit bleek dat YouTube’s jaar-op-jaar groei in advertentieverkoop was vertraagd tot het laagste tempo sinds de openbare bekendmakingen van de inkomsten van de site.

Ondertussen biedt Facebook nu zijn eigen kijk op TikTok, een korte videofunctie genaamd Reels, op zijn Instagram-app en zijn belangrijkste sociale netwerkservice, die nu onderdeel zijn van Meta Platforms. Eerder dit jaar zei Meta-CEO Mark Zuckerberg dat Reels goed was voor meer dan 20% van de tijd die mensen op Instagram doorbrengen.

Maar het is niet duidelijk dat betrokkenheid de advertentieverkoop stimuleert, nadat Meta onlangs de eerste jaar-op-jaar daling van de kwartaalinkomsten rapporteerde sinds Facebook tien jaar geleden naar de beurs ging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in