Amazon test TikTok-achtige feed in app

0
89


Amazon test een functie in zijn app die gebruikers een TikTok-achtige foto- en videofeed van producten laat zien die kopers met andere gebruikers kunnen delen. De test is momenteel zichtbaar voor een klein aantal Amazon-medewerkers, aldus een bekende.

Amazon sluit zich aan bij andere grote technologiebedrijven zoals Meta Platforms Inc.

META -3,84%

en Google-ouderalfabet Inc.

GOOG -2.27%

die hebben geprobeerd de betrokkenheid te vergroten door middel van korte video’s en een eindeloze stroom aan inhoud.

Het portaal dat wordt getest onder de interne naam “Inspire”, verschijnt als een diamanten widget op de startpagina van Amazon’s app, volgens het Israëlische bedrijf voor kunstmatige intelligentie Watchful Technologies Ltd., dat het gebruik van de functie heeft bijgehouden. De widget brengt shoppers naar een feed die een stroom van afbeeldingen en video’s van producten toont, waarbij shoppers items kunnen liken, delen en uiteindelijk kopen. Hoewel het grootste deel van de feed nu wordt weergegeven als stilstaande beelden, zeiden Watchful-onderzoekers dat de portal ook video-inhoud bevat.

Google, Meta en ByteDance zijn in een strijd om de suprematie in het korte videoformaat. Miles Kruppa van WSJ legt uit hoe elk bedrijf het doet en deelt inzicht in welk platform er als beste uit zou kunnen komen. Illustratie: Ryan Trefes

Een woordvoerster van Amazon zei dat het bedrijf “voortdurend nieuwe functies test om het leven van klanten een beetje gemakkelijker te maken.” Amazon experimenteert vaak met nieuwe producten en diensten voor werknemers voordat ze deze openbaar maken. Het is mogelijk dat het bedrijf de “Inspire”-functie aanzienlijk wijzigt voordat deze voor het publiek wordt gelanceerd of helemaal niet wordt vrijgegeven.

Amazon is de nieuwste techgigant die probeert te profiteren van de sterke opkomst en populariteit van TikTok, eigendom van het Chinese bedrijf ByteDance Ltd.

TikTok – dat naam maakte met luchtige video’s van dansende mensen, maar is uitgegroeid tot een groot aantal groepen die van alles bespreken, van boeken tot internationale crises – was de meest gedownloade app van 2021. Ongeveer 67% van de tieners tussen de 13 en 17 jaar gebruik de app, volgens een recent onderzoek van het Pew Research Center, en de topproducenten van TikTok kunnen elk jaar miljoenen verdienen. Charli D’Amelio bijvoorbeeld, die in 2019 video’s van zichzelf op TikTok begon te plaatsen, verdiende vorig jaar $ 17,5 miljoen, volgens Forbes.

Amazon’s Inspire “zou het soort plakkerige sociale media-manier kunnen worden om te browsen”, zei Watchful-onderzoeker Daniel Buchuk. “Het is een manier om een ​​nieuwe sociale ervaring op de app over te nemen.”

De portal die wordt getest, verschijnt als een diamanten widget op de startpagina van de Amazon-app.


Foto:

LET OP

Meta en Google hebben vergelijkbare in-app-functies gelanceerd die sterk lijken op het formaat van TikTok. Meta lanceerde in februari zijn korte videoproduct ‘Reels’ voor alle wereldwijde Facebook-gebruikers nadat het de functie eerder in 2020 had geïntroduceerd. Het bedrijf concurreerde met TikTok voor jonge gebruikers, en bedrijfsleiders hebben zijn toekomst gekoppeld aan video-inhoud, zeggende dat video is nu goed voor meer dan de helft van de tijd die gebruikers op Facebook en Instagram doorbrengen.

Google heeft ook bronnen in korte video gestopt. YouTube is het populairste platform onder Amerikaanse tieners en meer dan 1,5 miljard ingelogde gebruikers kijken maandelijks naar YouTube Shorts, zei Google in juni. Met shorts kunnen gebruikers video’s van maximaal 60 seconden plaatsen en worden ze nu prominent weergegeven op de hoofdpagina van YouTube op de website en app.

Ook Amazon heeft zich beziggehouden met sociale-media-achtige diensten.

Amazon heeft geprobeerd de betrokkenheid te vergroten door middel van korte video’s en een eindeloze stroom inhoud.


Foto:

Ross D. Franklin/Associated Press

De retailer plaatst live video’s van makers op zijn website, die items promoten die beschikbaar zijn voor aankoop. Het heeft geprobeerd elite gebruikers van sociale media te lokken voor zijn influencer-programma, waarmee makers gepersonaliseerde pagina’s op Amazon kunnen bouwen en geld kunnen verdienen wanneer volgers aankopen doen via aangepaste links.

Het bedrijf heeft het succes van zijn rivalen nog niet gezien, hoewel het heeft geprobeerd de beste makers deels te lokken door hen uit te nodigen voor door Amazon gehoste retraites met voorzieningen en verwennerij in resortstijl.

Schrijven aan Sebastian Herrera bij Sebastian.Herrera@wsj.com

Copyright ©2022 Dow Jones & Company, Inc. Alle rechten voorbehouden. 87990cbe856818d5eddac44c7b1cdeb8

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in