Amazon sponsort de nieuwe TikTok BookTalk Book Club

0
143


BookTalk is een TikTok-sensatie geweest, eigenlijk normale mensen en influencers gutsen over nieuwe en oude boeken die ze aan het lezen zijn en dit helpt de verkoop aan digitale en fysieke boekhandels te stimuleren. Deze hashtag gaat al een aantal jaren sterk en is meer dan 64 miljard keer bekeken. TikTok wil nog verder inspelen op de trend door een boekenclub te lanceren. Elke maand wordt er een nieuw boek aangekondigd en kunnen leden van de gemeenschap meelezen en aangemoedigd worden om “hun ervaringen te delen” en gedachten. TikTok zal ook een speciale hub bevatten die gewijd is aan de Book Club in de app, waar de nieuwe titel van de maand zal worden gedeeld. Nou, sinds het vorige maand werd gelanceerd, heeft Amazon aangekondigd dat ze het gaan sponsoren.

Amazon zei dat de stap het mogelijk zou maken om zijn campagne “That Reading Feeling Awaits” uit te breiden, die tot doel heeft de liefde voor lezen te inspireren en “de onzichtbare magie die plaatsvindt in onze verbeelding wanneer we lezen” te vieren. Als onderdeel van de campagne heeft Amazon gratis, op maat gemaakte leesemoji’s en stickers gemaakt waarmee klanten hun liefde voor lezen kunnen delen via sociale kanalen. TikTok-gebruikers hebben nu toegang tot de nieuwe leesemoji’s door te zoeken op @amazonbooks in Stickers om hun reactie op de nieuwste TikTok Book Club-selectie te uiten.

James Stafford, hoofd partnerschappen en gemeenschap bij TikTok, zei: “Het was geweldig om #BookTok te zien uitgroeien tot een echt wereldwijd fenomeen, dat een diepgaande impact heeft op de literaire wereld. Van het onder de aandacht brengen van weinig bekende auteurs en genres tot het introduceren van klassiekers aan een nieuwe generatie, #BookTok heeft geholpen om een ​​passie voor literatuur nieuw leven in te blazen. We creëren een nieuwe kijk op het #BookClub-formaat, zodat onze community contact kan blijven houden, gesprekken kan aanwakkeren en de boeken kan delen waar ze het meest van houden.”

Lisa De Meyer, UK country manager bij Amazon Books, voegde toe: ” “Bij Amazon is het de missie van ons team om het lezen te inspireren, boeken van alle genres en alle manieren van lezen te vieren. We zijn verheugd om de liefde voor lezen van de #BookTok-gemeenschap te ondersteunen en nieuwe visuele manieren te bieden om dat leesgevoel uit te drukken.”

De voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt, zoals het geld dat Amazon aan TikTok betaalt, maar aangezien de twee partijen officiële opmerkingen maken, moet het minstens een paar miljoen zijn.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in