Alles wat je moet weten over virale ‘Mondtaping’ TikTok Trend

0
114


Verschillende TikTokers beweren dat ‘mondtape’ zorgt voor een betere slaap, minder snurken en een verhoogde neusademhaling tijdens het slapen ’s nachts. De praktijk heeft zo’n populair antwoord gevonden onder de gebruikers van het platform dat de hashtag ‘mouth taping’ maar liefst 24 miljoen views heeft verzameld.

‘Mondtaping’ is een praktijk waarbij beoefenaars hun lippen ’s nachts dichtplakken, zodat ze de neusademhaling tijdens hun slaap kunnen bevorderen.

TikTok is echter geen onbekende in bizarre internettrends. Voorheen was een praktijk die bekend staat als ‘vabbing’, waarbij vaginaal vocht op de huid werd gedeppen om potentiële romantische ontmoetingen aan te trekken, ook erg populair.

Terwijl verschillende jongeren beweren dat ze verlichting hebben gevonden na het proberen van ‘mondtape’, suggereert onderzoek ook enkele bijwerkingen.

Lees verder om meer te weten te komen over of het een veilige praktijk is of niet.

Volgens een onafhankelijk rapport beweerde een gebruiker dat de “hack haar hielp beter te slapen en dat ademen door de neus – in tegenstelling tot de mond – ook kan helpen “slechte adem en tandvleesaandoeningen te voorkomen”. In overeenstemming met het rapport onthulde sleepfoundation.org dat mondtape ook nuttig kan zijn als behandeling tegen snurken.

In het onderzoek dat de site citeerde, werden mensen met milde obstructieve slaapapneu – die een “poreuze pleister over de mond” droegen – waardoor ze door hun neus ademden, de “hoek van het gehemelte en de tong” veranderden en leidden tot “aanzienlijk minder snurken en minder ademhalingsproblemen”.

Sleepfoundation.org verklaarde echter ook dat mondtaping slaapverstoring kan veroorzaken als gevolg van “irritatie door de tape” of zelfs moeite met ademhalen door de neus. De praktijk kan angst veroorzaken bij mensen die zich ongemakkelijk voelen als hun mond ’s nachts wordt dichtgeplakt.

Een andere studie, gepubliceerd in de National Library of Medicine, getiteld Effect of mouth taping at night on astma control, zei dat vijftig deelnemers die de studie voltooiden, meldden dat ze hun mond gedurende een mediaan van 26 van 28 nachten hadden afgeplakt. Hoewel 36 deelnemers zeiden dat het tapen van de mond zeer of redelijk acceptabel was, waren er geen verschillen in effecten op astmacontrole bij patiënten met symptomatisch astma.

(Disclaimer: De informatie in dit artikel is gebaseerd op informatie van verschillende websites/onderzoeken. News18 garandeert geen 100% juistheid van de feiten.)

Lees alle Laatste lifestyle-nieuws en Belangrijk nieuws hier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in