Alles Maleisisch wordt naar een hoger niveau getild op de nieuwe plek van TikTok

0
101


TikTok heeft een unieke Maleisische draai gegeven aan zijn Merdeka Day-video met de titel Dit is onze stijl (Dit is onze stijl), waarbij we alles samenvoegen waar kijkers iets mee te maken hebben. Dit omvat scènes bij de mamak, vermeldingen van roti canai en assam pedas, Proton Saga en zelfs durian. De video toont ook de multiraciale en meertalige samenleving van Maleisië en toont een van de geliefde atleten van het land, Lee Chong Wei.

De spot werd gedaan met The Chariot Agency, uitvoerend producent Claudine Sequerah, flim-regisseur IClaudius, postproductiehuis Meccanica EFX en audiohuis Two AM Music Global.

Het creatieve groepshoofd van The Chariot Agency, Christyna Fong, vertelde: A+M dat TikTok een showcase is van verschillende aspecten van de mensheid in 2022. “Het goede, het rare, het ronduit hilarische; het is een platform van onze gedeelde ervaring”, zei ze. Het team was van mening dat dit merk, in plaats van een verhaalgedreven film over de Nationale Dag, een kans was om alles wat Maleisiërs uniek maakt te delen en te vieren.

“Al het ‘patroonpatroon’ dat onmiskenbaar Maleisisch is. Onderwerpen die andere makers eerder hebben aangeroerd, werden naar een ander niveau getild. Het was belangrijk voor ons dat elke Maleisiër een versie van zichzelf in deze advertentie zou kunnen zien zonder toe te geven,” ze legde uit.

Volgens Fong was dit een van de grootste producties waar velen van het bureau ooit aan hadden deelgenomen, en iedereen was opgewonden om tijdens de vierdaagse shoot langs de set te komen. Ook werden medewerkers van The Chariot Agency ingezet als figuranten op de set.

“Om het idee van Maleisische multipliciteit naar voren te brengen door middel van de styling van de film, hebben we iedereen in het kunstteam hun persoonlijke stijl laten bijdragen aan verschillende scènes. Het diende om de boodschap van ‘Ini Style Kita’ te versterken door middel van levendige, kleurrijke beelden,” voegde ze eraan toe.

tiktok strijdwagen

Ondertussen zei IClaudius dat de campagne voor de Nationale Dag “een van de grappigste en coolste dingen” moet zijn die hij in lange tijd heeft gemaakt. “De ultra-creatieve en gekke bende van The Chariot Agency, en ruimdenkende klanten, hebben de weg vrijgemaakt voor het manifesteren van deze left-field-film. Waar we aan begonnen zijn, maakte gebruik van het unieke karakter van Maleisisch zijn om een ​​visuele stimulus te creëren die een voorbode is van de steeds evoluerend merk,” voegde hij eraan toe.

Hoewel TikTok weigerde commentaar te geven op de ROI die het voor de video hoopt te behalen, zei marketingmanager Hooi Yin Yin via TikTok dat Maleisiërs kunnen groeien, leren en zelfs alternatieve inkomstenbronnen kunnen zoeken, zelfs in de moeilijkste tijden. “Dus wat is een betere manier om onze vasthoudendheid en can-do-houding te vieren dan door middel van deze campagne die onze unieke eigenaardigheden en gewoonten aanmoedigt die ons samen sterker maken als gezin?” zei Hooi.

Gerelateerde artikelen:
Cadbury brengt hulde aan geboorte Maleisië
MBSB Bank vangt het hart en de geest van Maleisiërs in sociaal experiment
The dUCk Group onthult mini-kunstgalerij voor Merdeka-collectie
Celcom Axiata ziet Merdeka als een viering van geschiedenis en geluk
RHB Bank ontleedt onderliggende sociale spanningen in film Merdeka Day
Taylor’s University zorgt voor discussie over onderwijsgelijkheid met Merdeka Day-film
Subway maakt allereerste sandwichverpakking in beperkte oplage voor Merdeka en Malaysia Day

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in