Alle YouTube Shorts die je opnieuw op TikTok plaatst, zullen je nu vertellen

0
96


YouTube weet dat je video’s die je op YouTube Shorts hebt gemaakt opnieuw deelt – en het bedrijf wil gecrediteerd worden.

In een bericht over nieuwe functies dat gisteren werd gedeeld, zei een YouTube-vertegenwoordiger dat het bedrijf watermerken aan Shorts-video’s zou toevoegen wanneer een maker ze downloadt. Sommige makers maken korte video’s in één app, downloaden hun video en plaatsen dezelfde clip opnieuw op andere platforms. In de post maakt YouTube duidelijk waarom het watermerken toevoegt.

“We hebben een watermerk toegevoegd aan de Shorts die je downloadt, zodat je kijkers kunnen zien dat de inhoud die je op verschillende platforms deelt, te vinden is op YouTube Shorts”, staat er.

Alle grote verkorte videoplatforms vechten om makers en kijkers, en andere bedrijven zijn op verschillende manieren omgegaan met het probleem van platformonafhankelijk delen. Gedownloade TikTok-video’s bevatten lange tijd watermerken en de gebruikersnaam van de maker, zodat kijkers gemakkelijk naar de app kunnen gaan om de originele video te vinden.

Ondertussen was het geen geheim dat veel makers van Instagram Reels hun TikToks – watermerken en zo – opnieuw postten in plaats van originele inhoud te maken. Vorig jaar zei Instagram dat het geen Reels zou promoten die het watermerk van zijn concurrent hadden. In april ging het nog verder en zei dat het zijn algoritme zou aanpassen om de voorkeur te geven aan “originele inhoud” – in wezen een wortel voor makers om dingen alleen voor Reels te maken.

YouTube heeft Shorts zwaar gepusht sinds het het product in 2020 lanceerde. Het bedrijf heeft $ 100 miljoen gereserveerd om uit te delen aan makers die Shorts maken, en shortform-clips nemen steeds meer ruimte in beslag op de YouTube-app, inclusief in aanbevelingen en een speciale Shorts-tab.

Het Shorts-watermerk zal in de komende weken op desktop worden uitgerold en in de komende maanden worden uitgebreid naar mobiel, aldus de post. Ontvang uw watermerkvrije downloads daarvoor!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in