Alibaba bevestigt TikTok-partnerschap, lening Prime Rate ziet asymmetrische verlaging

0
82


Belangrijk nieuws

Aziatische aandelen kenden een moeilijke start van de week na de uitverkoop van Amerikaanse aandelen op vrijdag, met uitzondering van China, Singapore en Nieuw-Zeeland, die vandaag positieve rendementen behaalden. Aziatische beleggers liepen van de ene op de andere dag risico, aangezien alle ogen gericht zullen zijn op Jackson Hole en wat Jay Powell zegt over het tempo van de renteverhogingen voorafgaand aan de tussentijdse verkiezingen in november. We zullen zien of Powell het financiële equivalent van Corbet’s Couloir, de beroemdste steile helling van het skidorp, kan navigeren.

We hadden vrijdag verschillende positieve katalysatoren, waaronder een bevestiging van het partnerschap tussen Alibaba en TikTok, of “Douyin” in China, dat vanochtend werd bevestigd. De laatste vrijstelling van omzetbelasting voor elektrische voertuigen, dit keer tot en met het einde van het jaar 2023, die vrijdag werd aangekondigd, was ook een katalysator in de handel van gisteravond. De massale expiratie van opties op vrijdag woog op Amerikaanse aandelen, inclusief in de VS genoteerde Chinese aandelen.

Voorafgaand aan de opening van de markt van vandaag werden de 1- en 5-jaars lening prime rates (LPR’s) verlaagd van 3,7% naar 3,65% en 4,45% naar 4,3% tegenover de verwachtingen van respectievelijk 3,6% en 4,35%. Hypotheekrentes zijn gebaseerd op de 5-jarige LPR, wat deze release opnieuw een sterk teken van steun voor de vastgoedsector maakt. Vanmorgen meldt Bloomberg dat $ 29,3 miljard aan “speciale leningen om ervoor te zorgen dat vastgelopen woningen die worden geprojecteerd aan kopers worden geleverd”, zal worden verstrekt aan belangrijke ontwikkelaars. Eerder werd aangekondigd dat de obligaties van projectontwikkelaars door de overheid zouden worden gedekt. De Aziatische obligatiemarkt in Amerikaanse dollars had een hoog gewicht voor Chinese vastgoedontwikkelaars, wat dit jaar tot een sterke uitverkoop heeft geleid, hoewel we na deze aankondigingen enige stabiliteit zouden moeten zien terugkeren.

De markt op het vasteland sloot vandaag hoger op de LPR-verlagingen, terwijl Hong Kong vroege winsten opgaf. Het is interessant dat de in Hongkong genoteerde vastgoedontwikkelaars van de ene op de andere dag +1,34% stegen, terwijl de vastgoedontwikkelaars op het vasteland -0,44% daalden. China Last Night van vrijdag had een diepe duik in short selling in Hong Kong die ik aanraad om te lezen. Onthoud dat het vasteland van China eigendom is van Chinese investeerders versus Hong Kong, dat voornamelijk eigendom is van buitenlandse investeerders. Alle negatieve berichtgeving in de media, gecombineerd met een dunne zomertape, heeft shortsellers in staat gesteld hun weddenschappen te pushen. De meest verhandelde aandelen van Hong Kong werden ook het meest verhandeld door short sellers, waaronder Tencent, dat met -1,4% daalde ondanks het hervatten van de terugkoop van aandelen, Meituan, dat +0,71% won, en Alibaba HK, dat met -1,12% daalde ondanks bevestiging van de Tik Tok-partnerschap. JD.com HK won +0,74% en Kuaishou won +0,74% voorafgaand aan de publicatie van de resultaten van morgen, terwijl Baidu HK +0,94% won na de aankondiging van vrijdag na de afsluiting dat het aandeel zal worden toegevoegd aan de Hang Seng Index. De financiële dienstverlening ging in beide markten achteruit doordat de Chinese rentecurve voor staatsobligaties afvlakte.

De elektriciteitsvoorraden hebben het moeilijk omdat de hittegolf in China de waterkrachtafhankelijke maar door droogte geteisterde provincie Sichuan heeft getroffen, wat heeft geleid tot elektriciteitstekorten.

China’s eco-ecosysteem voor schone technologie, aandelen van elektrische voertuigen, aandelen van zonne-energie en windenergie hadden allemaal een goede dag op het vasteland, toen Hainan Island aankondigde dat de verkoop van nieuwe gasauto’s tegen 2030 geleidelijk zal worden stopgezet. In Hong Kong genoteerde namen van elektrische voertuigen waren allemaal lager , een teken van het slechte buitenlandse sentiment. Een factor is de kracht van de Amerikaanse dollar, aangezien de Bloomberg JP Morgan Asia Dollar Index een dieptepunt in 52 weken bereikte voor de 4e dag op rij, terwijl de CNY daalde naar 6,84 ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

De Hang Seng- en Hang Seng Tech-indexen verloren respectievelijk -0,59% en -0,96% op een volume dat +1% hoger was dan vrijdag, wat 63% is van het 1-jaarsgemiddelde. 218 aandelen stegen, terwijl 242 daalden. De omzet van short sale in Hong Kong daalde -8,96% ten opzichte van vrijdag, wat 68% is van het gemiddelde over een jaar, aangezien de omzet van short sale 18% van de totale omzet uitmaakte. Groei- en waardefactoren waren gemengd, aangezien large-caps ‘outpresteerden’ (dwz minder daalden) dan small-caps. De best presterende sectoren waren materialen met een winst van +1,46%, vastgoed met een winst van +1,34% en energie met een winst van +0,9%. Ondertussen daalden nutsbedrijven met -4,92%, informatietechnologie daalde met -2,41% en communicatiediensten daalden met -0,7%. De best presterende subsectoren waren fastfoodrestaurants, sportartikelen, kobalt en online onderwijs, terwijl elektriciteitsbedrijven, gas, zeldzame aardmetalen en het Apply-ecosysteem tot de slechtst presteerden. Southbound Stock Connect-volumes waren laag omdat investeerders op het vasteland voor $ 169 miljoen aan Hong Kong-aandelen kochten, aangezien Tencent netto met een kleine marge werd gekocht en Meituan netto opnieuw werd verkocht.

Shanghai, Shenzhen en de STAR Board waren gemengd en sloten respectievelijk +0,61%, +0,92% en -0,11% op een volume dat vanaf vrijdag met -8,47% daalde, wat 97% is van het 1-jaarsgemiddelde. 2.603 aandelen gingen vooruit, terwijl 1.861 aandelen daalden. De best presterende sectoren waren materialen, die +2,63% stegen, energie, die +2,03% stegen, en discretionair, die +1,37% stegen, terwijl nutsbedrijven daalden met -0,79%, financiële dienstverlening daalde -0,73% en onroerend goed daalde -0,44%. De best presterende subsectoren waren lithium, zeldzame aardmetalen en EV-batterijaandelen, terwijl elektriciteitsbedrijven, makelaars en halfgeleiders tot de slechtste behoorden. De volumes van Northbound Stock Connect waren gematigd, aangezien buitenlandse investeerders voor 127 miljoen dollar aan vastelandaandelen kochten. Staatsobligaties daalden toen de curve afvlakte, CNY verloor -0,33% ten opzichte van de Amerikaanse dollar om te eindigen op 6,84 CNY/USD, en koper won +1,01%.

Wisselkoersen, prijzen en opbrengsten van afgelopen nacht

  • CNY/USD 6,84 versus 6,82 vrijdag
  • CNY/EUR 6,84 versus 6,85 vrijdag
  • Rendement op 1-daagse staatsobligatie 1,08% versus 1,08% vrijdag
  • Rendement op 10-jarige staatsobligaties 2,59% versus 2,59% vrijdag
  • Rendement op 10-jarige China Development Bank Bond 2,79% versus 2,79% vrijdag
  • Koperprijs +1,01% ’s nachts

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in