Alex Guarnaschelli heeft zojuist TikTok’s grootste gietijzerprobleem opgelost

0
105


Volgens America’s Test Kitchen houdt gietijzer de warmte vast in tegenstelling tot elke andere pan in de keuken, waardoor het een chef-kok is om op hoog vuur te koken, zoals het aanbraden van een biefstuk. Bovendien zeggen koks dat gietijzer na verloop van tijd verbetert, mits de juiste voorzorgsmaatregelen worden genomen en de pan op de juiste manier wordt gekruid.

In een recente TikTok-video loste Guarnaschelli een van de belangrijkste nadelen van koken op gietijzer op: de aanhoudende geur. Toen een kijker aan Guarnaschelli vroeg hoe de onaangename visgeur die overblijft van verschroeiende zalm te verwijderen, raadde ze een ‘reset’ aan. Ze stelde voor om het gietijzer voor de helft te vullen met koosjer zout en het 20 minuten in een oven van 320 graden Fahrenheit te bakken. Zodra de pan volledig is afgekoeld, verwijdert u het zout en wast en schrobt u het gietijzer schoon voordat u het oppervlak opnieuw kruidt.

Lodge Cast Iron raadt aan om gietijzer regelmatig te kruiden om roest en kale plekken weg te houden. Begin met een schone, droge koekenpan, of je dit nu voor de eerste keer doet of voor de honderdste. Voeg 1/2 theelepel onverzadigde olie toe aan de pan. Lijnzaadolie is het beste, maar zonnebloem- of sojaboon werkt ook. Veeg met een papieren handdoek het oppervlak af met olie totdat het glanzend is zonder vettig aan te voelen. Bak de pan een uur ondersteboven in een oven van 450 graden Fahrenheit. Na verloop van tijd zal het oppervlak olielagen ontwikkelen, waardoor een antiaanbaklaag ontstaat die goed genoeg is om een ​​ei op te bakken; de ultieme toets.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in